Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με απεργία απειλούν και οι εργαζόμενοι στα video games

Με απεργία απειλούν και οι εργαζόμενοι στα video games

Ανησυχούν για την επέκταση της τεχνητής νοημοσύνης και ζητούν νέες συμβάσεις εργασίας.

Μεταγλωττιστές και ερμηνευτές που εργάζονται στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ψήφισαν υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων ενόψει των διαπραγματεύσεων για τις συμβάσεις τους αυτή την εβδομάδα.

Η ψηφοφορία επιτρέπει μόνο μια απεργία. Η ένωση, SAG-AFTRA, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει συνομιλίες με τα στούντιο βιντεοπαιχνιδιών την Τρίτη.

Η συνδικαλιστική οργάνωση σε ανακοίνωσή της εκφράζει της ελπίδα ότι η πρόσθετη πίεση που ασκεί η ψηφοφορία, που τους παρέχει εξουσιοδότηση να κηρύξουν απεργία, θα αναγκάσει τις εταιρείες να κάνουν σημαντικές κινήσεις σε κρίσιμα ζητήματα, στα οποία υπάρχει ακόμα σημαντική διαφωνία.

Όπως και οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ, και οι εργαζόμενοι αυτοί διαπραγματεύονται με τους κατασκευαστές βιντεοπαιχνιδιών τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνητή νοημοσύνη για να αναδημιουργηθούν οι φωνές και οι εικόνες των ηθοποιών.

Οι ερμηνευτές βιντεοπαιχνιδιών διαπραγματεύονται με τις μονάδες κορυφαίων εταιρειών τυχερών παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των Activision Blizzard Inc., Electronic Arts Inc., Epic Games, Take-Two Interactive Software Inc. και Warner Bros. Discovery Inc.

Ανησυχίες για την τεχνητή νοημοσύνη

Οι ηθοποιοί που δίνουν τη φωνή τους σε βιντεοπαιχνίδια ανησυχούν ότι, χωρίς επαρκή συμβατική προστασία, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αναπαράγει ή να αναμιγνύει τις φωνές τους χωρίς συγκατάθεση ή ανάλογη πληρωμή.

«Η άναρχη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης αποτελεί υπαρξιακή απειλή για όποιον ζει χρησιμοποιώντας τη φωνή του ή την εικόνα του», δήλωσε ο επικεφαλής συμβάσεων της SAG-AFTRA, Ray Rodriguez.

Η ένωση, SAG-AFTRA, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει συνομιλίες με τα στούντιο βιντεοπαιχνιδιών την Τρίτη.

Οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται επίσης ότι δεν είναι ασφαλείς οι συνθήκες για τους ηθοποιούς που κάνουν ακροβατικά για βιντεοπαιχνίδια χρησιμοποιώντας τεχνολογία λήψης κίνησης.

«Τα παιχνίδια είναι βασικά ταινίες δράσης που μπορούν να παιχτούν», είπε η ηθοποιός φωνής Ashly Burch, η οποία ήταν η φωνή του πρωταγωνιστή στη σειρά Horizon της Sony Group. «Ζητάμε έναν σετ ιατρό», είπε.

Επιδιώκουν τις ίδιες αυξήσεις μισθών με τους εργαζόμενους στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

«Οι εργοδότες βιντεοπαιχνιδιών θεωρούν τους εαυτούς τους ως εταιρείες τεχνολογίας που ασχολούνται με μια επιχείρηση τεχνολογίας, όχι ως εταιρείες ψυχαγωγίας, κάτι που πραγματικά έχουν γίνει», είπε ο Rodriguez.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Άρση Βαρών: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο δις πρωταθλητής Ευρώπης Ολεξάντρ Πελεσένκο (pic)

Ο Ουκρανός δις πρωταθλητής Ευρώπης, Ολεξάντρ Πελεσένκο, έπεσε νεκρός στον πόλεμο κατά των Ρώσων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024