Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ξυδάκης για Κασσελάκη: Τον «φύτεψε» ο Τσίπρας - Ο Κασσελάκης το υποστηρίζει, ο Τσίπρας δεν το διαψεύδει

Ξυδάκης για Κασσελάκη: Τον «φύτεψε» ο Τσίπρας – Ο Κασσελάκης το υποστηρίζει, ο Τσίπρας δεν το διαψεύδει

Συνεχίζονται τα «συντροφικά πυρά» κατά του Στέφανου Κασσελάκη - Σειρά είχε ο Νίκος Ξυδάκης

«Το ότι τον ‘φύτεψε’ ο Αλέξης Τσίπρας, το υποστηρίζει ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, ο κ. Τσίπρας ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει», δήλωσε χαρακτηριστικά για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός και βουλευτής του κόμματος, Νίκος Ξυδάκης.

Μιλώντας σε εκπομπή του Ertnews, ο κ. Ξυδάκης τόνισε πως «μια εικόνα δεν μπορεί ποτέ να συμπληρώσει ένα στρατηγικό κενό ή ένα κενό πολιτικής», ενώ όπως σημείωσε «βεβαίως, ο κύριος Κασσελάκης δεν είναι μόνο εικόνα. Νομίζω ότι έχει κάποια πλαισίωση, η οποία θα φανεί στο μέλλον».

«Κάποιοι τον έφεραν και κάποιοι τον στήριζαν»

Και τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι μόνος του. Κάποιοι τον βοήθησαν, κάποιοι τον στήριξαν, κάποιοι του άνοιξαν τα μάτια, του ρύθμισαν την προεκλογική του καμπάνια, η οποία είχε εξαιρετικά καλό χρονισμό, ήταν μια χορογραφία, δεν αναγκάστηκε».

Σημείωσε πως «και τα πρόσωπα που βλέπουμε είναι ήδη αρκετά. Δηλαδή πώς φάνηκαν; Πού τον γνώριζαν τον άνθρωπο αυτόν; Δεν τον γνώριζε κανείς. Τον γνώρισαν και σε μία – δύο εβδομάδες όλοι έπεσαν πλάι του να τον κάνουν πρόεδρο και υποψήφιο πρωθυπουργό. Αυτό έχει ένα ενδιαφέρον, σε επίπεδο στελεχικό» σημείωσε και επανέλαβε πως «δεν είναι μόνος του ο κ. Κασσελάκης. Κάποιοι τον έφεραν και κάποιοι τον στήριζαν».

«Φαινόμενο πολιτικό, κοινωνικό, ίσως και ψυχολογικό ο Κασσελάκης»

Ερωτηθείς ποιοι είναι αυτοί που τον έφεραν, ο Νίκος Ξυδάκης απάντησε πως «το ότι τον ‘φύτεψε’ ο Αλέξης Τσίπρας, το υποστηρίζει ο ίδιος ο Στέφανος Κασελάκης, ο κ. Τσίπρας ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει».

Προσέθεσε, μάλιστα, πως «το ποιος είναι ο Στέφανος Κασελάκης στη διαδρομή του, τι πρεσβεύει, ποια είναι η πορεία του στις επιχειρήσεις – γιατί στην πολιτική δεν έχει καμία πορεία – αυτό είναι δουλειά και της δημοσιογραφικής έρευνας, η οποία εδώ και ένα μήνα, ενάμιση, μπορεί να ασχολείται με την εικόνα, αλλά δεν ασχολείται με τίποτε άλλο».

«Στην πολιτική δεν έχει καμία πορεία»

«Αυτό θα έχει ενδιαφέρον», σημείωσε ο κ. Ξυδάκης, εξηγώντας πως «όλοι οι υποψήφιοι, οι οποίοι βρέθηκαν να διεκδικούν την προεδρία ενός μεγάλου κόμματος τα τελευταία πέντε – δέκα χρόνια, γνωρίζαμε μέχρι και τον τόπο που γεννήθηκαν, τα πάντα. Το τι διαδρομή είχαν στην πολιτική ζωή, και στη Νέα Δημοκρατία που έγιναν αντίστοιχες διαδικασίες, και στο ΠΑΣΟΚ, και στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την περασμένη Κυριακή. Εδώ έχουμε ένα καινούργιο φαινόμενο, το οποίο είναι και πολιτικό και κοινωνικό και ίσως και ψυχολογικό».

Στην ερώτηση τι δεν κάλυπταν οι υπόλοιποι τέσσερις υποψήφιοι και κλήθηκε να καλύψει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Ξυδάκης τόνισε πως «πολιτικά δε νομίζω ότι καλύπτει ένα κενό. Καλύπτει ένα ψυχολογικό κενό, τάζει νίκη, τάζει ότι είναι ένας αρχάγγελος ο οποίος θα νικήσει τον Μητσοτάκη – και αυτό φαίνεται ότι για τους ανθρώπους που τον ψήφισαν, για το εκλογικό κοινό, το οποίο προσήλθε τις δύο Κυριακές, 140.000 – 150.000 ψήφισαν συνολικά, οι 60.000 – 70.000 που ψήφισαν τελικά τον Στέφανο Κασσελάκη, αυτή η εικόνα, αυτή η υπόσχεση, αυτή η επαγγελία, αυτό το στυλ ήταν ικανοποιητικό».

«Το θέμα είναι ότι αριθμητικά τα δεδομένα είναι πολύ ισχνά. Ας σκεφτούμε ότι στις εκλογές, με τις οποίες υπέστη μια συντριπτική ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ, πήρε σχεδόν 950.000 ψήφους», ανέφερε ο Νίκος Ξυδάκης.

Χρυσόγονος: Είναι ένα άλμα στο κενό

«Η λέξη κλειδί είναι η εικόνα. Νομίζω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο φαινόμενο, όπου η εικόνα και το life style πλέον φαίνεται πως αρκούν για εκλογή και αρχηγού κόμματος», δήλωσε από την πλευρά του ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Σημείωσε πως μέχρι τώρα το φαινόμενο αυτό, «το είχαμε δει σε βουλευτικές εκλογές, για παράδειγμα να εκλέγονται πρώην διάσημοι ποδοσφαιριστές, κάποιες πολύ ωραίες κυρίες ή κάποια άλλα πρόσωπα, με βάση την εικόνα, το ίματζ, το υφιστάμενο. Μέχρι εκεί όμως το είχαμε δει», σημείωσε.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Τώρα μεταφέρεται σε ένα επόμενο ανώτερο επίπεδο. Αρχηγός κόμματος με μηδενική πολιτική παρουσία, με ανύπαρκτες πολιτικές θέσεις, εκλέγεται βάσει της εικόνας του».

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024