Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα μεταφέρεις τις επαφές σου στο νέο σου Android κινητό

Πώς θα μεταφέρεις τις επαφές σου στο νέο σου Android κινητό

Όλες οι επιλογές που έχεις στην διάθεσή σου για να μεταφέρεις απλά και εύκολα τις επαφές σου στο νέο σου Android smartphone.

Μία από τις πιο ξεχωριστές στιγμές είναι γεγονός: Αφού έχεις επιλέξεις και παραλάβει το νέο σου Android smartphone, επιτέλους το κρατάς στα χέρια σου και ετοιμάζεσαι να το ανοίξεις για να ξεκινήσεις το γνωστό… «σετάρισμα». Κι ενώ σίγουρα θα ανυπομονείς να δοκιμάσεις κάθε νέα του λειτουργία, το πρώτο εμπόδιο που θα συναντήσεις έχει να κάνει με τις επαφές σου και τον τρόπο που μπορείς να τις μεταφέρεις από την παλιά σου στην νέα συσκευή.

Τα καλά νέα είναι ότι οι τρόποι είναι πολλοί και μπορείς να επιλέξεις αυτόν που σου φαίνεται πιο γρήγορος, πιο εύκολος και πιο πρακτικός. Για να σε βοηθήσουμε, τους έχουμε συγκεντρώσει όλους και σου εξηγούμε βήμα-βήμα την διαδικασία για να τα καταφέρεις:

Μετέφερε τις επαφές σου μέσω Google Account

Εάν είσαι τυχερός, τότε έχεις ήδη ρυθμίσει το παλιό Android smartphone σου να αποθηκεύει τις επαφές σου αυτόματα στο Google Account με το οποίο είναι συνδεδεμένη η συσκευή. Έτσι δεν θα χρειαστεί να κάνεις απολύτως τίποτα, εκτός από το να σιγουρευτείς ότι ο συγχρονισμός στο παλιό σου κινητό είναι ενεργός.

Μόλις ανοίξεις το νέο σου κινητό για πρώτη φορά, θα σου ζητηθεί να συνδεθείς με το Google Account σου. Μόλις εισάγεις τα στοιχεία του ίδιου λογαριασμού, που είχες και στην παλιά σου συσκευή, η μεταφορά των επαφών σου θα γίνει αυτόματα.

Σε περίπτωση που δεν έχει συγχρονίσει το Google Account σου με το κινητό σου, μην ανησυχείς καθώς υπάρχει και πάλι τρόπος να τα καταφέρεις. Για να τις περάσεις μαζικά για να συγχρονιστούν αυτόματα στο νέο Android smartphone, πρέπει να εξάγεις όλες τις καταχωρήσεις σου από τις επαφές σου σε ένα αρχείο και στην συνέχεια να τις εισάγεις στην εφαρμογή Google Contacts.

Για να το κάνεις, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

  • Άνοιξε την εφαρμογή «Επαφές» του κινητού σου, πάτα την επιλογή «Διόρθωση και διαχείριση», που βρίσκεται κάτω δεξία.
  • Στην νέα σελίδα επέλεξε το «Εξαγωγή σε αρχείο» και στην συνέχεια πάτησε το είδος του αρχείου, δηλαδή «Εξαγωγή σε αρχείο .vcf».
  • «Ανέβασε» το αρχείο με τις επαφές σου στο Google Account σου, μπαίνοντας στο contacts.google.com από υπολογιστή.
  • Στην μπάρα αριστερά θα δεις την επιλογή «Εισαγωγή».
  • Κάνε κλικ για να φορτώσεις το αρχείο σου με όλες τις επαφές σου στο Google Account και είσαι έτοιμος.

Από εδώ και στο εξής όμως, μην ξεχνάς να αποθηκεύεις κάθε νέα επαφή στο Google Account σου.

Μέσω άλλων apps

Εάν δεν θέλεις να δοκιμάσεις τις επιλογές της Google, μπορείς να δοκιμάσεις την μεταφορά επαφών μέσω άλλων app.

Αυτά τα apps θα αναλάβουν να κάνουν back up των επαφών σου στους servers τους ώστε να μεταφέρουν όλα σου τα δεδομένα στο νέο σου smartphone, μόλις ολοκληρώσεις την εγκατάστασή του σε αυτό. Πολλές είναι οι διαθέσιμες επιλογές που μπορείς να βρεις στο Play Store.

Μία καλή επιλογή είναι το Contacts+, το οποίο αντικαθιστά τις εφαρμογές επαφών, κλήσεων και SMS του κινητού, και παρέχει ένα όμορφο και παραμετροποιήσιμο περιβάλλον, συμπεριλαμβάνοντας φυσικά την αυτόματη μεταφορά των επαφών σου.

Μεταφορά από κινητό σε κινητό

Ένας ακόμη τρόπος που μπορείς να δοκιμάσεις, για να αποφύγεις την χειροκίνητη αποθήκευση των επαφών σου στην νέα σου συσκευή είναι η μεταφορά των δεδομένων σου μέσω του app του κατασκευαστή.

Αυτό που θα κάνεις είναι να εγκαταστήσεις το app μεταφοράς δεδομένων που υπάρχει στο καινούργιο κινητό, στο παλιό σου. Στην συνέχεια, φρόντισε παλιά και νέα συσκευή να είναι συνδεδεμένες στο ίδιο Wi-Fi.

Μόλις γίνει αυτό, το νέο κινητό θα αναγνωρίσει το παλιό και θα σε προτρέψει να επιλέξεις ποια δεδομένα θες να περάσεις σε αυτό. Μέσω αυτής της διαδικασίας, μπορείς να ολοκληρώσεις την μεταφορά των επαφών σου αλλά και των φωτογραφιών, των σημειώσεων και κάθε είδους δεδομένων που θες.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024