Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία: Ηχησε το 112 στην Αττική - Αποφύγετε τις μετακινήσεις την Τετάρτη

Κακοκαιρία: Ηχησε το 112 στην Αττική – Αποφύγετε τις μετακινήσεις την Τετάρτη

Οι πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες αυτοπροστασίας και να αποφύγουν τις μετακινήσεις ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει και την Αττική

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ ήχησε το 112 στην Αττική προειδοποιώντας τους κατοίκους να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις, την Τετάρτη, ενόψει της κακοκαιρίας Elias.

Όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι η κακοκαιρία Elias θα χτυπήσει αύριο, Τετάρτη και την Αττική και η κατάσταση αναμένεται να είναι δύσκολη σε πολλούς δρόμους στο λεκανοπέδιο.

Προειδοποίηση για πιθανότητα ισχυρής έντασης βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων

Λάθος μήνυμα του 112 το απόγευμα

Νωρίς, πάντως το απόγευμα κάτοικοι σε πολλές περιοχές της Αττικής έλαβαν μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες μέρες.

Ωστόσο πηγές της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής διευκρίνιζαν ότι το μήνυμα δεν αφορά την Αττική καθώς όπως έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν λόγω των κεραιών κινητών τηλεφωνίας ένα μήνυμα του 112  που αφορά μια συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να το λάβουν και κάτοικοι γειτονικών περιοχών.

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Σύμφωνα πάντως με το επικαιροποιημένο δελτίο επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ προβλέπεται:

Την Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς κατά διαστήματα στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Σύμφωνα  πάντως με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, σημειώνονται καταιγίδες στη βόρεια Πελοπόννησο και κατευθύνονται βορειότερα και αναμένεται να περάσουν τον Κορινθιακό Κόλπο και να «χτυπήσουν» την κεντρική Στερεά Ελλάδα. Σημείωσε επίσης ότι από τα ξημερώματα οι καταιγίδες θα χτυπήσουν και την περιοχή της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, τις επόμενες ώρες το βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τα βορειότερα τμήματα της Πελοποννήσου, τη δυτική και κεντρική Στερεά και στη συνέχεια τμήματα της δυτικής και νότιας Θεσσαλίας όπου θα δεχθούν μεγάλο όγκο νερού και ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Αναφορικά με την Τετάρτη, η κακοκαιρία Elias αναμένεται να επιμείνει στις ίδιες περιοχές, ενώ θα κινηθεί λίγο πιο ανατολικά επηρεάζοντας το μεγαλύτερο τμήμα της Πελοποννήσου, την κεντρική βορειοανατολική Στερεά και την κεντρική, ανατολική και νότια Θεσσαλία. Έντονα φαινόμενα θα παρατηρηθούν και στη βόρεια Εύβοια.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024