Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μόνο ηλεκτρικά τα επόμενα, νέα Nissan στην Ευρώπη

Μόνο ηλεκτρικά τα επόμενα, νέα Nissan στην Ευρώπη

Η Nissan επαναβεβαίωσε τον στόχο του πλήρη εξηλεκτρισμού της γκάμας της στην Ευρώπη με ορίζοντα το 2030, δηλώνοντας ότι εφεξής θα λανσάρει αποκλειστικά ηλεκτρικής τεχνολογίας μοντέλα στη γηραιά ήπειρο

Η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε ότι εφεξής θα λανσάρει αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην Ευρώπη, επαναλαμβάνοντας τον στόχο του πλήρη εξηλεκτρισμού της γκάμας της για το 2030.

«Δεν υπάρχει επιστροφή πια. Η Nissan θα πραγματοποιήσει την ηλεκτρική μετάβαση έως το 2030 στην Ευρώπη και πιστεύουμε ότι αυτό είναι το καλύτερο για την εταιρεία μας, τους καταναλωτές μας και τον πλανήτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της Nissan, Μakoto Uchida επιβεβαιώνοντας τον εμπλουτισμό της ευρωπαϊκής γκάμας της με δύο νέα μοντέλα αμιγώς ηλεκτρικής τεχνολογίας.

Αν και ο επικεφαλής της Nissan δεν μπήκε σε λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά την ταυτότητα των δύο νέων ηλεκτρικών μοντέλων, είναι γνωστό ότι το ένα από αυτά θα πάρει την μορφή της νέας γενιάς του Micra ενώ η ιαπωνική φίρμα σχεδιάζει να αντικαταστήσει το Leaf με ένα ηλεκτρικό crossover για το οποίο θα μάθουμε περισσότερα σε δεύτερο χρόνο.

Σε ό,τι αφορά το «κοντινό» Micra θα πρέπει να αναμένεται εντός του 2024 και όπως έχει ήδη γίνει γνωστό θα κατασκευάζεται μαζί με το συναφές τεχνολογικά Renault 5 στο εργοστάσιο του Douai.

Αναφορικά με τα ευρύτερα ηλεκτρικά σχέδια της Nissan, η ιαπωνική φίρμα έχει ανακοινώσει το λανσάρισμα 19 νέων ηλεκτρικών μοντέλων με ορίζοντα το 2030. Εξίσου ενδεικτικό είναι ότι το έως τον Μάρτιο του 2027 η Nissan υπολογίζει ότι έως και το 98% των μοντέλων που θα διαθέτει στην Ευρώπη θα είναι είτε αμιγώς ηλεκτρικά είτε υβριδικής τεχνολογίας.

Sports in

Τουλάχιστον 78 νεκροί και 105 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η πολιτεία που έχει πληγεί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία είναι «εμπόλεμη ζώνη», «πρόκειται για σενάριο πολέμου και θα χρειαστούμε μεταπολεμικά μέτρα», τονίζει ο κυβερνήτης της Εντουάρντου Λάιτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024