Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόσο μεγάλη τηλεόραση να πάρεις με βάση το σπίτι και τις ανάγκες σου

Πόσο μεγάλη τηλεόραση να πάρεις με βάση το σπίτι και τις ανάγκες σου

Για την καλύτερη εμπειρία θέασης βρείτε το κατάλληλο μέγεθος τηλεόρασης

Σκέφτεστε να μεταμορφώσετε το καθιστικό σας σε κινηματογράφο και ψάχνετε να βρείτε την καλύτερη τηλεόραση για το σαλόνι σας; Η μήπως θέλετε να αγοράστε μια ακόμη smart τηλεόραση για το υπνοδωμάτιο σας;

Οποιος και αν είναι ο λόγος για την καλύτερη εμπειρία θέασης θα πρέπει να βρείτε και το σωστό μέγεθος.

Η επιλογή του σωστού μεγέθους οθόνης για την τηλεόρασή σας είναι κάτι περισσότερο από το να είναι καλύτερη η μεγαλύτερη. Εάν μια οθόνη είναι πολύ μεγάλη και κάθεστε πολύ κοντά της, θα υποφέρετε από καταπόνηση των ματιών ή δεν θα μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εικόνα. Επομένως, είναι σημαντικό να αποκτήσετε μια τηλεόραση στο σωστό μέγεθος για τον χώρο σας.

Έτσι, είτε έχετε ήδη στο μυαλό σας μια τηλεόραση είτε ακόμα κάνετε έρευνα, ήρθε η ώρα να βγάλετε τη μεζούρα για να βρείτε ένα μοντέλο που να ταιριάζει στο δωμάτιό σας.

Οι οθόνες τηλεόρασης μετρώνται σε ίντσες – διαγώνια από γωνία σε γωνία αντί από πλευρά σε πλευρά. Μετρήστε από την επάνω αριστερή γωνία, κατεβάζοντάς την στην κάτω δεξιά γωνία, αγνοώντας τα πλαίσια γύρω από την οθόνη.

Αφήνοντας για λίγο στην άκρη τη μεζούρα, το επόμενο βήμα σας είναι να μάθετε την ανάλυση της οθόνης σας. Είναι πιθανό να είναι Full HD (1920 x 1080 pixel) ή 4K/Ultra HD (3840 x 2160 pixel). Σας συνιστούμε αν αγοράζετε μεγάλο μέγεθος οθόνης, προτιμήστε τουλάχιστον 4K γιατί αυτό θα σας προσφέρει καθαρή ποιότητα εικόνας. Ωστόσο, τα περισσότερα από τα σύνολα μικρότερου μεγέθους δεν χρειάζονται επιπλέον pixel για να φαίνονται καλά.

Αποστάσεις

Αν και η μέτρηση αποστάσεων θέασης δεν είναι ακριβής επιστήμη, ακολουθεί ο γενικός οδηγός: εάν έχετε τηλεόραση 4K, η ιδανική απόσταση θέασης είναι από μία έως 1,5 φορές το μέγεθος της οθόνης της τηλεόρασης . Εάν έχετε σετ Full HD, η απόσταση θέασης είναι περίπου 1,5 έως 2,5 φορές το μέγεθος της οθόνης .

Μπορείτε να μετρήσεις την απόσταση και να δεις σε τι εύρος παίζεις.

0 έως 1,5 μέτρο τότε μπορείς να αγοράσεις τηλεόραση μέχρι 32”
1,5 μέτρο έως 2 μέτρα τότε μπορείς να αγοράσεις τηλεόραση 37” μέχρι 46”
2 μέτρα έως 2,3 μέτρα τότε μπορείς να αγοράσεις τηλεόραση 46” μέχρι 54”
2,3 μέτρα έως 2,6 μέτρα τότε μπορείς να αγοράσεις τηλεόραση 55” μέχρι 61”
2,6 μέτρα έως 3 μέτρα τότε μπορείς να αγοράσεις τηλεόραση 65” μέχρι 71”
3,2 μέτρα και πάνω τότε μπορείς να αγοράσεις τηλεόραση 75” και άνω

Ανεξαρτήτως πάντως μεγέθους να θέλετε μια τηλεόραση για την κρεβατοκάμαρα σας το όριο είναι οι 32 ίντσες. Το φως μιας μεγάλης τηλεόρασης μπορεί να διαταράσσει τον ύπνο σας με τις τυχαίες αυξομειώσεις στη φωτεινότητα. Λιγότερες ίντσες θα χρειαστείτε και για άλλα δωμάτια του σπιτιού όπως πχ. αν θέλετε να τοποθετήσετε μια στη κουζίνα σας,

Αν ψάχνετε και εσείς την κατάλληλη τηλεόραση για το σπίτι σας τότε δεν έχετε παρά να μπείτε στο SHOPFLIX.gr και να επιλέξετε μέσα από την απεριόριστη ποικιλία σε τηλεοράσεις.

Εκεί θα βρείτε και τις smart τηλεοράσεις TLC 43» και 55′‘ που συνδυάζουν τις τεχνολογίες Quantum Dot, 4K HDR Pro και Motion Clarity για απεικόνιση ποιότητας HDR με ζωντανά χρώματα.

Παράλληλα προσφέρουν γνήσιο κινηματογραφικό χρώμα από πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρώματα και αποχρώσεις.

Στο SHOPFLIX.gr θα βρείτε όλες τις τηλεοράσεις σε συμφέρουσες τιμές και με ένα κλικ θα φτάσει άμεσα στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Κάντε τις αγορές σας μέσα από την πλατφόρμα και επωφεληθείτε σε κάθε σας αγορά από 60€ και πάνω με απευθείας επιστροφή 10€ με οποιαδήποτε κάρτα VISA.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024