Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μαρία Σάκκαρη: Από την πίεση στη δικαίωση, ένας… μήνας δρόμος

Μαρία Σάκκαρη: Από την πίεση στη δικαίωση, ένας… μήνας δρόμος

Η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να αφήσει όλες τις δυσκολίες πίσω της και μέσα σε ένα διάστημα ενός μήνα έφτασε από την «κόλαση στον παράδεισο» .

Η Μαρία Σάκκαρη τα κατάφερε μέσα από όλες τις δυσκολίες να βγει πρωταθλήτρια στο Μεξικό και να σηκώσει το πιο «βαρύ» τρόπαιο στην επαγγελματική της καριέρα.

Η Ελληνίδα τενίστρια εξαργύρωσε μια εκπληκτική εβδομάδα στην Γουαδαλαχάρα, κατακτώντας τον πρώτο της τίτλο μετά από το 2019 και το τουρνουά του Ραμπάτ στο Μαρόκο.

Ένα μήνα μετά τη δήλωσή της για τους Έλληνες που… ντροπιάζει, η Σάκκαρη μοίρασε πάλι χαμόγελα στους φίλους του τένις

Για να φτάσει όμως μέχρι εδώ, κανένας δρόμος δεν της επιφύλασσε ροδοπέταλα. Δεν ήταν απλά μια νίκη σε ένα σπουδαίο τουρνουά. Ήταν η νίκη απέναντι στους επικριτές της και πάνω από όλα απέναντι στον ίδιο της τον εαυτό. Και αυτό το έκανε με τον πιο δύσκολο τρόπο.

Διότι δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τον πρώτο γύρο του US Open, εκεί όπου μετά την ήττα της από την Ρεμπέκα Μασάροβα στον πρώτο γύρο, έβγαλε από μέσα της όλη την πίεση με την οποία ήταν φορτωμένη.

Η Μαρία Σάκκαρη είχε συγκλονίσει εκείνη την ημέρα, όχι μόνο με όσα είπε, αλλά μόνο από τα δάκρυα που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει λόγω της απογοήτευσης της.

Πιο συγκεκριμένα τότε είχε πει: «Είναι επίπονο, ντροπιάζω τον εαυτό μου, τους ανθρώπους μου και όλους τους Έλληνες». Και ένα μήνα μετά καταφέρνει να βγει από όλες τις δυσκολίες νικήτρια και να φτάσει επιτέλους στην δικαίωση των κόπων και τον θυσιών που έκανε.

Η σεζόν ολόκληρη δεν ήταν η ιδανική για την Μαρία, κάτι που άλλαξε σε σημαντικό βαθμό με την κατάκτηση του τροπαίου στην Γουαδαλαχάρα.

Αποκλεισμός στον τρίτο γύρο από την Κινέζα Ζου, στο πρώτο Grand Slam της σεζόν στην Αυστραλία και από εκεί και πέρα αποκλεισμοί στους πρώτους γύρους και του Roland Garros και του Wimbledon και του US Open, ενώ στον μοναδικό τελικό που έφτασε, στην Ουάσινγκτον, έχασε από την Κόκο Γκοφ.

Πλέον εκτός από τον τίτλο και το χρηματικό έπαθλο, κερδίζει σημαντικούς πόντους στην παγκόσμια κατάταξη, οι οποίοι την φέρνουν από αύριο, Δευτέρα, στην θέση νούμερο 6, αφήνοντας πίσω τις Καρολίνα Μούχοβα (φιναλίστ στο Roland Garros), Ονς Ζαμπέρ (φιναλιστ στο Wimbledon) και Μαρκέτα Βοντρούσοβα (πρωταθλήτρια στο Wimbledon).

Ταυτόχρονα, κέρδισε 7 θέσεις στο WTA Race (από το 16 στο 9), κάτι που σημαίνει πως πλέον μπαίνει για τα καλά στο «κόλπο» των WTA Finals σε άλλη μια πόλη του Μεξικού, στο Κανκούν.

Για να φτάσει η Σάκκαρη εκεί θα πρέπει να μπει στην καλύτερη 8αδα της χρονιάς, η οποία απέχει μόλις 300 βαθμούς!

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024