Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΑΣΑ και ΟΣΥ: Καταδίκασαν το περιστατικό με τον επιβάτη με αναπηρία σε λεωφορείο - Στο Πειθαρχικό ο οδηγός

ΟΑΣΑ και ΟΣΥ: Καταδίκασαν το περιστατικό με τον επιβάτη με αναπηρία σε λεωφορείο – Στο Πειθαρχικό ο οδηγός

ΟΑΣΑ και ΟΣΥ, με κοινή τους ανακοίνωση, καταδίκασαν την προσβλητική συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου απέναντι σε επιβάτη με αναπηρία.

Σάλος έχει προκληθεί μετά την προσβλητική συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου απέναντι σε επιβάτη με αναπηρία. ΟΑΣΑ και ΟΣΥ, με κοινή τους ανακοίνωση, καταδικάζουν το μισαναπηρικό επεισόδιο και σημειώνουν ότι ο οδηγός θα περάσει από πειθαρχικό έλεγχο.

Το μισαναπηρικό περιστατικό έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις

«Οι διοικήσεις των ΟΑΣΑ και ΟΣΥ λαμβάνοντας γνώση για περιστατικό απρεπούς και καταδικαστέας συμπεριφοράς οδηγού σε επιβάτη με αναπηρικό αμαξίδιο, έδωσαν εντολή για τις προβλεπόμενες ενέργειες σχετικά με τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου οδηγού», τονίζεται σε ανακοίνωση μετά την καταγγελία.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «ενεργοποιήθηκαν ήδη οι διαδικασίες για τον εντοπισμό του εν λόγω υπαλλήλου, προκειμένου να κληθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Προσβλητικές συμπεριφορές όπως αυτή, όχι μόνο δεν συνάδουν με τις αρχές του ομίλου Αστικών Συγκοινωνιών (η ΟΣΥ διαθέτει μόνιμη Υπηρεσία εξυπηρέτησης πολιτών με αναπηρία, ενώ αναπτύσσει συγκεκριμένο σχέδιο εξυπηρέτησης όλων των επιβατών που έχουν κινητικά προβλήματα), αλλά είναι καταδικαστέες και θα έχουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις».

Τι συνέβη

Ο επιβάτης με αναπηρία θέλησε να επιβιβαστεί σε λεωφορείο, ωστόσο η ράμπα δεν λειτουργούσε. «Δεν έχεις βοηθό ρε; Άσε θα σε βοηθήσω εγώ», του είπε ο οδηγός του λεωφορείου στην ερώτησή του για τη ράμπα.

Στη συνέχεια ο επιβάτης του απαντάει «όχι, βγαίνω μόνος μου έξω» και τότε ο οδηγός του λεωφορείου ακούγεται, ανάμεσα σε άλλα, να του λέει: «Γιατί; Γιατί πας έξω; Να μην βγαίνεις αφού δεν μπορείς».

Δείτε το βίντεο

@kapten_amearika Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; (no pun intended) #oasa #anapiria #amea @kyriakosmitsotakis_ ♬ original sound – Κάπτεν ΑμεΆρικα

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024