Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κηφισιά: Άγρια συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων - Δύο τραυματίες και προσαγωγές

Κηφισιά: Άγρια συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων – Δύο τραυματίες και προσαγωγές

Στη συμπλοκή συμμετείχε άγνωστος αριθμός νεαρών, ενώ τραυματίστηκαν και δύο άτομα.

Αναστάτωση επικράτησε αργά το απόγευμα της Κυριακής στην Κηφισιά, καθώς σημειώθηκε άγρια συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων με την αστυνομία να προχωράει σε πέντε προσαγωγές.

Περίπου στις 20:15, κάτοικοι άκουσαν φωνές

Στη συμπλοκή που ξέσπασε για άγνωστη μέχρι στιγμή αιτία συμμετείχε άγνωστος αριθμός ανηλίκων, ενώ τραυματίστηκαν και δύο εξ αυτών.

Τι συνέβη

Η αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν από αυτόπτες μάρτυρες.

Συγκεκριμένα περίπου στις 20:30, κάτοικοι άκουσαν φωνές στη συμβολή των οδών 1ης Μαΐου και Αχαρνών στην Κηφισιά και αντίκρισαν μια ομάδα νεαρών ατόμων να κυνηγάει δύο άλλα άτομα νεαρής ηλικίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία έχουν προσαχθεί 6 άτομα, όλοι ανήλικοι ηλικίας 15 και 16 ετών, που φέρονται να σχετίζονται με το περιστατικό. ενώ τα δύο άτομα που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Δραματική αύξηση των επιθέσεων ανηλίκων

Στη χώρα μας κάθε μήνα αριθμούμε δεκάδες επιθέσεις. Εκατοντάδες παιδιά είναι θύματα επιθέσεων, με τα στοιχεία να καταγράφουν αύξηση που έφτασε το 59% μέσα σε έναν χρόνο, σύμφωνα με τα στατιστικά της ΕΛ.ΑΣ για το 2022. Και στους ίδιους ρυθμούς κινούνται και τους πρώτους μήνες του 2023.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν δύο μαθητές έπεσαν θύματα ληστείας, κλοπής ή απόπειρας κάθε ημέρα του 2022 στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. Ο αριθμός άγγιξε τους 577, καταγράφοντας εντυπωσιακή αύξηση μόλις σε έναν χρόνο. Με τη γλώσσα των αριθμών, 426 παιδιά έπεσαν θύματά άγριων ληστρικών επιδρομών στην Ελλάδα το 2022.

Οι υποθέσεις με τις οποίες ασχολήθηκαν οι υπηρεσίες της Αστυνομίας αυξήθηκαν κατά 46%: Στις 393 από 268 το 2021. Το ίδιο διάστημα οι ανήλικοι δράστες επιδρομών για ληστείες ή συμπλοκές, έχουν σχεδόν διπλασιαστεί. Όλα αυτά, με ανήλικες συμμορίες να διεκδικούν την επικυριαρχία σε γειτονιές της Αθήνας, όπως και μεγάλες πόλεις της χώρας. Επιδίδονται σε ληστείες, απειλούν με βία για να αποσπάσουν κινητά τηλέφωνα, χρήματα, μέχρι τα ρούχα από τα θύματά τους.

Πέρα από τις ληστείες έχουν αυξηθεί δραματικά και οι βίαιοι ξυλοδαρμοί και οι άγριες συμπλοκές. Συνολικά το 2022, η αστυνομία διαχειρίστηκε 316 υποθέσεις με σωματικές βλάβες ανηλίκων. Τα θύματα έφτασαν τα 356. Αρκετά περιστατικά καταγράφηκαν εντός σχολικών συγκροτημάτων, ενώ τα κρούσματα bullying αναφέρονται όλο και πιο συχνά.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024