Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2025
weather-icon 21o
Δισεκατομμυριούχοι: Το top 10 που κέρδισε 400 δισ. δολ. στο 9μηνο

Δισεκατομμυριούχοι: Το top 10 που κέρδισε 400 δισ. δολ. στο 9μηνο

Μασκ, Ζάκερμπεργκ και Μπέζος ηγούνται της κούρσας

Έλον Μασκ, Μαρκ Ζάκερμπεργκ και Τζεφ Μπέζος βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τους δισεκατομμυριούχους που είδαν τη μεγαλύτερη αύξηση του πλούτου τους από την αρχή του 2023.

Σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index, οι δέκα top κερδισμένοι έχουν δει φέτος την περιουσία τους να αυξάνεται κατά σχεδόν 400 δισεκατομμύρια δολάρια.

Άλλοι αξιόλογοι νικητές είναι ο Τζένσεν Χουάνγκ  ης Nvidia και οι συνιδρυτές της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν.

Οι εννέα από τους 10 δισεκατομμυριούχους προέρχονταν από τον τεχνολογικό τομέα

Το ράλι οδηγεί ο Έλον Μασκ ο οποίος κατέγραψε το μεγαλύτερο άλμα στην περιουσία του, προσθέτοντας στα ταμεία του 99 δισ. δολάρια μέσα σε εννέα μήνες, και ενισχύοντας έτσι τη θέση του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Αυτό αντανακλά την άνοδο στην τιμή της μετοχής της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Tesla κατά 107%.

Ο δισεκατομμυριούχος κατέχει περίπου το 13% της εταιρείας και πάνω από 300 εκατομμύρια δικαιώματα προαίρεσης – ως εκ τούτου, η προσωπική του περιουσία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις χρηματιστηριακές επιδόσεις της εταιρείας.

Ο Έλον Μασκ πρόσθεσε στα ταμεία του 99 δισ. δολάρια μέσα σε εννέα μήνες

Το ράλι της Meta

Ο Ζάκερμπεργκ βρέθηκε στο Νο. 2 της λίστας με τους πιο κερδισμένους, καταγράφοντας αύξηση στον πλούτο του κατά 61,9 δισεκατομμύρια δολάρια στα 108 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αύξηση τροφοδοτήθηκε από ένα ράλι 151% από το έτος μέχρι σήμερα στη μετοχή της εταιρείας του, Meta Platforms.

Ο Τζεφ Μπέζος ήρθε τρίτος, προσθέτοντας 46,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Στη λίστα ήταν επίσης οι ιδρυτές της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, ο Λάρι Έλισον της Oracle, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ, ο Μάικλ Ντελ και ο Ισπανός μεγιστάνας Αμάντσιο Ορτέγκα.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι εννέα από τους 10 δισεκατομμυριούχους προέρχονταν από τον τεχνολογικό τομέα, καταδεικνύοντας ότι η μεγαλύτερη πηγή δημιουργίας πλούτου του 2023 ήταν το ράλι των μετοχών τεχνολογίας που τροφοδοτήθηκε από την έξαρση των επενδυτών για την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης. Ο Ορτέγκα, ιδρυτής του ομίλου μόδας Inditex, ήταν η μόνη εξαίρεση σε αυτό.

Η περιουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Nvidia, Χουάνγκ, αυξήθηκε κατά 22,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, καθώς η μετοχή του κατασκευαστή τσιπ εκτοξεύτηκε κατά 187%, ξεπερνώντας κάθε άλλη μετοχή στον δείκτη S&P 500.

Πηγή: ot.gr

Must in

Τι είπε ο Λουτσέσκου για τον Μεϊτέ και τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ

Οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου για τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ και το «ευχαριστώ» στον Ιβάν Σαββίδη για την στήριξη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2025
Απόρρητο