Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μελόνι: Η Ιταλία είναι πιο αξιόπιστη - Στο μεταναστευτικό περίμενα καλύτερα αποτελέσματα

Μελόνι: Η Ιταλία είναι πιο αξιόπιστη – Στο μεταναστευτικό περίμενα καλύτερα αποτελέσματα

Η Τζόρτζια Μελόνι τόνισε ότι είναι πολύπλοκη υπόθεση το μεταναστευτικό, την οποία δήλωσε βέβαιη ότι θα λύσει, αλλά προσέθεσε πως χρειάζονται νέες προσπάθειες, με μια «δεύτερη φάση»

Συνέντευξη στην τηλεόραση της Rai παραχώρησε η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, ένα χρόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου του 2022, που την έφεραν στην εξουσία.

«Μπορώ να πω ότι μετά από ένα χρόνο η Ιταλία είναι πιο αξιόπιστη, πιο σταθερή και η άποψή της υπολογίζεται περισσότερο. Πρόκειται μόνο για την αρχή της δουλειάς μας, η οποία θα πρέπει να κριθεί όμως μετά το τέλος της πενταετίας μας», τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, κάνοντας έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

«Πολύπλοκη υπόθεση, είμαι βέβαιη ότι θα την λύσουμε», λέει για το μεταναστευτικό

Σχολιάζοντας την κατάργηση του «κοινωνικού εισοδήματος», η Τζόρτζια Μελόνι υπογράμμισε ότι «όποιος δεν μπορεί να εργαστεί συνεχίζει να στηρίζεται από το κράτος, ενώ όποιος μπορεί να δουλέψει είναι σωστό να απασχολείται και να καταρτίζεται επαγγελματικά».

Απαντώντας σε ερώτηση τι είναι αυτό που την ικανοποιεί περισσότερο και σε τι δεν πέτυχε όσα περίμενε, η πρόεδρος των «Αδελφών της Ιταλίας» δήλωσε «περήφανη για τη δημόσια οικονομία».

«Το μεταναστευτικό θα το λύσουμε – Χρειάζεται μια δεύτερη φάση»

«Για μια Ιταλία η οποία αναπτύσσεται περισσότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, για το ρεκόρ απασχολούμενων, για το ρεκόρ των μόνιμων θέσεων εργασίας και για το ότι χρησιμοποιήσαμε τους πόρους που είχαμε, με στόχο να στηρίξουμε όποιον οικονομικά ήταν σε δύσκολη θέση και τους πολίτες με μέσα και χαμηλά εισοδήματα», σημείωσε.

Η Τζόρτζια Μελόνι ανέφερε ότι η κυβέρνησή της έκανε παρεμβάσεις και προς τις τράπεζες.

Ωστόσο, όπως τόνισε: «Περίμενα καλύτερα αποτελέσματα στο μεταναστευτικό. Δουλέψαμε πάρα πολύ, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περιμέναμε. Είναι πολύπλοκη υπόθεση, είμαι βέβαιη ότι θα την λύσουμε, αλλά το θέμα αυτό χρειάζεται νέες προσπάθειες, με μια ‘δεύτερη φάση’».

Η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, τέλος, υπογράμμισε ότι σε ορίζοντα πενταετίας στοχεύει να εργαστεί για την μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, την αλλαγή του Συντάγματος, του δικαστικού συστήματος και «για να γίνει πράξη η μεγάλη μεταρρύθμιση που αφορά στην αξιοκρατία, κυρίως στον τομέα της παιδείας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024