Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας στο Φεστιβάλ ΚΝΕ: Πραγματικός αντίπαλος της ΝΔ το ΚΚΕ - Προδιαγεγραμμένη η κατάληξη του ΣΥΡΙΖΑ

Κουτσούμπας στο Φεστιβάλ ΚΝΕ: Πραγματικός αντίπαλος της ΝΔ το ΚΚΕ – Προδιαγεγραμμένη η κατάληξη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι «οι μόνοι που μπορούν σήμερα να αντιμετωπίσουν την ασφυξία που νιώθουν μεγάλος μέρος του λαού και της νεολαίας»

«Απόψε στο Πάρκο Τρίτση, σ’ αυτό το αντάμωμα λαού και νεολαίας μπορούμε δικαιολογημένα να νιώθουμε περήφανοι. Γιατί σήμερα, εδώ, με την κορύφωση των εκδηλώσεων του 49ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή δημιουργούμε μια εικόνα, μέσα από τους υπέροχους στίχους του τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, για το πώς μπορούν ‘να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη’», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο 49ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Και προσέθεσε: «Γιατί, αν και στη χώρα μας, όπως και σε όλο τον κόσμο, το σκοτάδι είναι ακόμα πυκνό, αν υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν μέσα στο λάκκο που τους έχουν ρίξει, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ συνεχίζουν να κάνουν το χρέος τους. Να στέκονται στο πλευρό όλων των αδικημένων και να τους απλώνουν το χέρι για να σηκωθούν».

«Υπάρχει διέξοδος. Υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε. Είναι αυτός του λαού που σώζει τον λαό, με το ΚΚΕ μπροστά, για το σοσιαλισμό. Για να ζήσουμε τις πιο όμορφες μέρες μας, αυτές που ο λαός και η νεολαία δεν θα ζουν με τα ψίχουλα, αλλά με όλα όσα τους αξίζουν», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι «οι μόνοι που μπορούν σήμερα να αντιμετωπίσουν την ασφυξία που νιώθουν μεγάλος μέρος του λαού και της νεολαίας και μπορούν να δώσουν απάντηση για το τι πρέπει και μπορεί να γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα».

«Πραγματικός αντίπαλος της ΝΔ το ΚΚΕ»

Με αφορμή τις τεράστιες καταστροφές στη Θεσσαλία, την έλλειψη υποδομών και προστασίας, επισήμανε ότι «συνολικά, έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος που υπηρετεί μόνο το καπιταλιστικό κέρδος και ως εκ τούτου δεν θέλει και δεν μπορεί να εφαρμόσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που να υπηρετεί πραγματικά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».

«Σκεφτείτε», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, «πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα, αν αντί για το σημερινό αστικό κράτος, είχαμε ένα άλλο κράτος, γνήσια εργατικό, λαϊκό, μια άλλη εξουσία, που θα σχεδίαζε και θα υλοποιούσε τα πάντα, όχι με κριτήριο το κέρδος των λίγων, των καπιταλιστών, αλλά τις ανάγκες των πολλών, των ίδιων των εργαζομένων».

«Το τρίμηνο που μεσολάβησε έγινε πιο φανερό ότι απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ που ήρθε ξανά με φόρα, υπάρχει μόνο ένας πραγματικός αντίπαλος. Και αυτό είναι το ΚΚΕ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, «μόνο το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους την ευθύνη της οργάνωσης της αντίστασης και της αντεπίθεσης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που θα εκφράζεται από εδώ και πέρα με ακόμη μεγαλύτερη σφοδρότητα σε όλους τους τομείς και αυτό κάνει».

«Η μόνη πραγματική αντιπολίτευση απέναντι στην πολιτική της ΝΔ είναι το ΚΚΕ – αποδείχθηκε στις πυρκαγιές, στις πλημμύρες, στο γεγονός ότι οι δυνάμεις του ΚΚΕ μπήκαν μπροστά για να οργανωθεί η προχτεσινή απεργία και να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι, η νέα γενιά, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους αυτό το τερατούργημα του Γεωργιάδη και θα φροντίσουν να έχει την ίδια μοίρα με το προηγούμενο, του Χατζηδάκη», σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συνέχεια, έστρεψε τα «πυρά» του κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε το «αντεργατικό έκτρωμα και όπως πάντα είχε την ουσιαστική συναίνεση της, συμβιβασμένης μαζί της, σοσιαλδημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ».

«Υπάρχει μόνο ένας πραγματικός αντίπαλος της ΝΔ. Και αυτό είναι το ΚΚΕ»

Μαζική συγκέντρωση στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

«ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ παθητικοί θεατές»

Ο γραμματέας του ΚΚΕ επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν κινητοποίησαν τα μέλη τους για την επιτυχία της απεργίας, επειδή η έννοια της ‘συμμετοχής’ που καλλιεργούν περιορίζεται σε ένα μισάωρο μιας Κυριακής, μία στο τόσο, για να διαλέξουν τον επόμενο σωτήρα και μετά επιστροφή στη θέση του παθητικού θεατή».

«Αντίθετα, αυτά τα κόμματα, όπως και η ΝΔ, κινητοποίησαν μια χαρά τους εκπροσώπους τους στη ΓΣΕΕ και σε μεγάλες συνδικαλιστικές ομοσπονδίες, για να βάλουν εμπόδια και να υπονομεύσουν την απεργία, για να μην παρθούν αποφάσεις συμμετοχής και να μην κουνηθεί φύλλο. Φυσικά, δεν τα κατάφεραν. Γιατί εδώ υπάρχει ΚΚΕ, εδώ υπάρχει ΠΑΜΕ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι «οι περισσότεροι πλέον έχουν καταλάβει ότι μπροστά μας έχουμε μέρες κάθε άλλο παρά ήρεμες» σε όλα τα επίπεδα και δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «την ίδια στιγμή, το τραπέζι του παζαριού για τις επικίνδυνες ΝΑΤΟϊκές διευθετήσεις στα ελληνοτουρκικά είναι για τα καλά στρωμένο».

Είπε ότι ανεξάρτητα από τις επιλογές που ο καθένας έκανε μέχρι χθες, πρέπει να απεγκλωβιστεί από τη λογική τού «δήθεν ‘καλύτερου διαχειριστή’» και να σκεφθεί με βάση το «τι πρέπει να γίνει, τι να κάνουμε για να ζήσει ο λαός μας όπως του αξίζει».

«Όλοι όσοι θέλουν να αλλάξουν επιτέλους τα πράγματα, δεν μπορεί να προσβλέπουν στην ανασύνθεση της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας», σημείωσε.

«Προδιαγεγραμμένη η κατάληξη του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «για όσους νιώθουν έκπληξη ή και αμηχανία για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, τους λέμε να σκεφτούν την εξής πλευρά που ίσως δεν έχουν σκεφτεί: Ότι αυτή ακριβώς είναι μια προδιαγεγραμμένη κατάληξη μιας ολόκληρης πορείας ενσωμάτωσης στο σύστημα που έχει ακολουθήσει ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος».

«Αυτή την πορεία του πολιτικού εκφυλισμού σε θέσεις και προτάσεις, σε πολιτική και κινηματική στάση, την στήριξαν, την προώθησαν, χρόνια τώρα, στο όνομα πότε του δήθεν ‘εκσυγχρονισμού’, πότε του ‘εφικτού’, πότε της ‘κυβερνησιμότητας στο πλαίσιο του συστήματος’, τα στελέχη του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, μαζί και αυτοί που εμφανίζονται ως θεματοφύλακες ενός δήθεν πιο ‘αριστερού’ χαρακτήρα», όπως είπε.

Και προσέθεσε πως «η σημερινή κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ανώτατο στάδιο της λογικής του ‘μικρότερου κακού’, που την υπηρέτησε η ηγεσία του εδώ και χρόνια και φυσικά όλοι οι σημερινοί του υποψήφιοι και που έφεραν για μια ακόμα φορά τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ στην εξουσία».

«Πορεία πολιτικού εκφυλισμού σε θέσεις και προτάσεις, σε πολιτική και κινηματική στάση από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Στελέχη του ΚΚΕ, πολίτες και πολλοί νέοι στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

«Όσοι τίμιοι αγωνιστές, πραγματικά αριστεροί, προοδευτικοί άνθρωποι έχουν απομείνει σ’ αυτό το κόμμα σήμερα έχουν επιλογή: Αυτήν που ακολούθησαν όλοι όσοι πριν από αυτούς δεν θέλησαν να γίνουν μέρος αυτής της πορείας αρνητικής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ, τον εγκατέλειψαν, κράτησαν ψηλά τις αξίες και τα ιδανικά τους και σήμερα συμπορεύονται με το ΚΚΕ», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Να πέσουν στην κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών πολλά κόκκινα γαρύφαλλα»

Αναφερόμενος στη σημαντική μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών κάλεσε σε ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ σε δήμους και περιφέρειες.

«Και για να μην μπορεί κανένας Μητσοτάκης το βράδυ των εκλογών να λέει πως ξανά βάφτηκε η Ελλάδα μπλε, χρειάζεται παντού σε όλες τις περιφέρειες και τους δήμους να πέσουν στην κάλπη πολλά κόκκινα γαρύφαλλα, τα ψηφοδέλτιά μας, η Λαϊκή Συσπείρωση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατέληξε στην ομιλία του καλώντας σε συμπόρευση στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και στους μεγάλους αγώνες που έρχονται:

«Με το ΚΚΕ, δυνατά. Προχωράμε μπροστά, ανοίγουμε το δρόμο για τη νέα κοινωνία της ειρήνης, της ισότητας, της αδελφοσύνης, της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024