Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπράιτον – ΑΕΚ 2-3: Σπουδαίο «διπλό» της Ένωσης

Μπράιτον – ΑΕΚ 2-3: Σπουδαίο «διπλό» της Ένωσης

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θριάμβευσε επί της Μπράιτον, πανηγυρίζοντας ένα μεγάλο διπλό (2-3).

Εγραψε ιστορία στο Νησί η ΑΕΚ! Οι νταμπλούχοι Ελλάδας παρέδωσαν μαθήματα ποδοσφαίρου κόντρα στην Μπράιτον, δραπετεύοντας από το AMEX με ένα ονειρικό διπλό (2-3).

Παρόλο που οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάστηκαν αποδεκατισμένοι στην άμυνα, κατάφεραν και έφτασαν σε ένα απίθανο τρίποντο, στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Είναι μεγάλο το κατόρθωμα για την ΑΕΚ, καθώς βρήκε μπροστά της μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης. Μια ομάδα που «έριξε» τριάρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περασμένη εβδομάδα.

Η Ενωση του Ματίας Αλμέιδα έκανε το τέλειο παιχνίδι, «κλείδωσε» την Μπράιτον και με γκολ των Σιντιμπέ, Γκατσίνοβιτς και Πόνσε έφυγε θριαμβεύτρια από το Νησί.

Ονειρικό ημίχρονο

Με επιθετικές διαθέσεις «κατέβασε» την ΑΕΚ στο AMEX ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Σιμάνσκι κάλυψε το κενό στο κέντρο της άμυνας, ενώ στο αρχικό σχήμα βρέθηκε τόσο ο Λιβάι Γκαρσία, όσο και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.

Το ξεκίνημα της Ενωσης στο παιχνίδι ήταν κάτι παραπάνω από ονειρικό. Διαβασμένοι και αποφασισμένοι από τα πρώτα λεπτά οι «κιτρινόμαυροι», έδεσαν… κόμπο την Μπράιτον.

Οι «γλάροι» άφηναν αρκετούς ανοιχτούς χώρους, με την ΑΕΚ να μην κλείνεται στα μετόπισθεν. Κάπως έτσι, στο 11ο λεπτό ήρθε και το πρώτο μεγάλο… χτύπημα από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Μετά από κόρνερ, ο Σιντιμπέ έπιασε απίθανη κεφαλιά, βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Δικέφαλο.

Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα, ο Αραούχο βρήκε τον Γκαρσία με υπέροχη πάσα αλλά ο Στιλ σταμάτησε τον Λιβάι! Η ΑΕΚ συνέχισε να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία της Μπράιτον, με τον Πινέδα να απειλεί στο 16′.

Η ομάδα του Αλμέιδα ήταν… φωτιά στις αντεπιθέσεις, με τον Λιβάι να σπαταλά άλλη μια τεράστια ευκαιρία στο 23: Στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων ο νεαρός άσος, που αστόχησε στο τετ α τετ.

Με την ΑΕΚ να χάνει τη μια ευκαιρία μετά την άλλη, η Μπράιτον έκανε πιο αισθητή την παρουσία της στα επόμενα λεπτά. O Φάτι από πλάγια θέση σούταρε, όμως ο Στάνκοβιτς έδιωξε, ενώ Ίγκορ πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ!

Τελικά, οι «γλάροι» βρήκαν το γκολ στο 30′. Ο Χατζισαφί υπέπεσε σε πέναλτι, με τον Ζοάο Πέδρο να ευστοχεί για το 1-1.

Το γκολ των γηπεδούχων δεν έριξε ψυχολογικά την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Η ΑΕΚ δεν έχασε τη συγκέντρωσή της και στο 40΄πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ. Μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ, ο Γκατσίνοβιτς έκανε την προβολή για το 1-2, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τραυματισμούς. Η κακοδαιμονία χτύπησε ξανά τις τάξεις της ΑΕΚ, με τον Χατζισαφί να αποχωρεί με φορείο.

Τα όσα συνέβησαν με τον Ιρανό αμυντικό, φάνηκαν να αποσυντονίζουν την Ενωση, που δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 67′. Ατσαλο διώξιμο από τον Σιμάνσκι, με τον Εσθονό διαιτητή να δείχνει ξανά την άσπρη βούλα. Ο Ζοάο Πέδρο δε λάθεψε και έκανε το 2-2.

Ο Αλμέιδα ανακάτεψε την τράπουλα της ενδεκάδας, περνώντας νέα πρόσωπα στον αγωνιστικό χώρο του AMEX.

Στο 78′ ο Στάνκοβιτς κατέβασε ρολά και στο 85′ ο Εζέκιελ Πόνσε… πάγωσε ξανά το Μπράιτον. Τρομερό τελείωμα από τον Αργεντινό επιθετικό, που έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην ιστορική νίκη της ΑΕΚ.

Οι κιτρινόμαυροι άντεξαν στην πίεση των τελευταίων λεπτών, ρίχνοντας στο καναβάτσο το τρομερό σύνολο του Ντε Τσέρμπι.

Sports in

LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης για τα ημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024