Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις Κάουνας 75-72: Πίτερς… «πολυβόλο»

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις Κάουνας 75-72: Πίτερς… «πολυβόλο»

Με τον Πίτερς να βρίσκετε σε πολύ καλή ημέρα, ο Ολυμπιακός νίκησε την Ζαλγκίρις με 75-72 στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης». Πολύ καλή εμφάνιση

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Ζάλγκιρις με 75-72 στο φιλικό τουρνουά προετοιμασίας «Νεόφυτος Χανδριώτης», έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Πίτερς που βοήθησε πολύ και στις δύο πλευρές του παρκέ. Καλή εμφάνιση και από Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου και Σίκμα, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να είναι σίγουρα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του.

Μιλουτίνοφ και Πίτερς πέρα από το γεγονός πως ξεκίνησαν στην βασική πεντάδα από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ήταν και οι οδηγοί του Ολυμπιακού στον δρόμο για την νίκη, με 75-72 απέναντι στην Ζαλγκρίρις επί κυπριακού εδάφους. Ο πρώτος πέτυχε νταμπλ – νταμπλ με 11 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ ο δεύτερος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, μαζεύοντας παράλληλα 7 ριμπάουντ.

Επόμενος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό είναι η Μακάμπι στο πλαίσιο του ίδιου τουρνουά (23/9, 19:00).

Ο Μπαρτζώκας πιθανόν είχε δώσει οδηγία οι περιφερειακή του Ολυμπιακού να προσπαθούν να τροφοδοτούν τους ψηλούς (Μιλουτίνοφ και Πίτερς) κάτι που είχε αποτέλεσμα στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 8-7 στο σκορ. Εκεί, η Ζαλγκίρις, που είχε συμπληρώσει από νωρίς τα ομαδικά φάουλ και είχε περάσει στο παρκέ ο Μάνεκ στην θέση του Σμιτς, κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ και που το κράτησε μέχρι το τέλος της 1ης περιόδου. Αρχικά, με 2 σερί εύστοχα τρίπονταμ, ο Μάνεκ διαμόρφωσε το σκορ σε 11-13. Ο Πίτερς ενδιάμεσα είχε πετύχει το πρώτο εύστοχο σουτ τριών πόντων για την ομάδα του Μπαρτζώκα. Στην συνέχεια ένα drive και 3/4 ελεύθερες βολές από Μιλουτίνοφ και Πίτερς διαμόρφωσαν το τελικό σκορ του πρώτου δεκαλέπτου (14-15).

Στην 2η περίοδο ο Μπαρτζώκας άλλαξε όλη την πεντάδα με την είσοδο του Τανούλη δίπλα στον Σίκμα. Ένας αιφνιδιασμός από πλευράς Λονγκ έβαλε μπροστά τους Λιθουανούς με 14-21, η οποία ήταν εκείνη την στιγμή η μεγαλύτερη διαφορά στο ματς. Όμως, οι ερυθρόλευκοι βρήκαν απαντήσεις με τον Σίκμα να δίνει το «σύνθημα» και τους Λαρεντζάκη και Παπανικολάου να ακολουθούν, για να βάλουν εκ νέου σε θέση οδηγού τον Ολυμπιακό. Ο Σίκμα, που αγωνίστηκε σε θέση «5» λόγω της απουσίας του Φαλ, σκόραρε σε σουτ δύο πόντων, για να έρθουν τα τρίποντα των δύο Ελλήνων και να ολοκληρώσουν το 8-0 σερί του Ολυμπιακού, για το 21-20. Ο Σίκμα βοήθησε αρκετά με την παρουσία του στο παρκέ την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, βοηθώντας την να αποκτήσει ρυθμό και ταχύτητα, παίζοντας δύο πολύ όμορφα pick ‘n roll για τους πρώτους 4 πόντους, ενώ ολοκλήρωσε την παρουσία του στον 2ο δεκάλεπτο συνολικά, με 6 πόντους. Μέχρι εκείνο το σημείο, ο Ολυμπιακός είχε πάρει επίσης 14 πόντους και 20 ριμπάουντ από τους Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου και Πίτερς. Το άστοχο δίποντο του Μιλουτίνοφ, ήταν και το τελευταίο γεγονός του 2ου δεκαλέπτου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ 34-30, υπέρ του Ολυμπιακού.
Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ματς. Από πλευράς ερυθρολεύκων ο Νίκολα Μιλουτίνοβ είχε πολύτιμη συνεισφορά πετυχαίνοντας νταμπλ – νταμπλ από το τρίτο δεκάλεπτο, όντας κυρίαρχος κοντά στην ρακέτα.

Η Ζάλγκιρις με τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ σε εξαιρετική κατάσταση βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής, με τον Ολυμπιακό να κλείνει το τρίτο δεκάλεπτο στο +1 (55-54). Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν τη νίκη με 75-72, καθώς τα τελευταία σουτ των Λιθουανών βρήκαν σίδερο.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024