Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η άγνοια της λέξης ψευδοκράτος και της ιστορίας εκθέτει τον κ. Κασσελάκη

Η άγνοια της λέξης ψευδοκράτος και της ιστορίας εκθέτει τον κ. Κασσελάκη

Δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ήθελε να ασκήσει ο κ. Κασσελάκης για τα ελληνοτουρκικά και έκανε το ένα επικίνδυνο και αντιστορητο σαρδάμ μετά το άλλο.

Η διπλωματική γλώσσα είναι δύσκολη. Και τα διπλωματικά θέματα ακόμα περισσότερο. Ακόμα και αυτά που όλοι θεωρούμε ότι ξέρουμε από τότε που γεννηθήκαμε. Και γίνονται ακόμα πιο δύσκολα όταν πρέπει να τα διατυπώσεις μπροστά στην κάμερα.

Και ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε σαρδάμ – θέλω να πιστεύω – εκεί που δεν έπρεπε. Γιατί πήγε να κάνει κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί δεν απάντησε στον ΡΕτζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα εθνικά θέματα, αλλά έκανε ακόμα μεγαλύτερο φάουλ από την σιωπή στην οποία επιχείρησε να ασκήσει κριτική.

«Είναι απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να μην απαντάει στην πρόκληση Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού της, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, του βό.., της ε… στην Κύπρο, αντί να απαντάει επί τόπου. Όπως ο κύριος Ερντογάν είχε έρθει στον ε… », έλεγε ο κύριος Κασσελάκης, «το ψευδοκράτος» του λέει ένας δημοσιογράφος για να τον σώσει, «το ψευδοκράτος» συνεχίζει ο κ. Κασσελάκης και λέει «αναγνώρισε, τι αναγνώρισε τότε ο κ. Ερντογάν, αναγνώρισε τη μουσουλμανική μειονότητα, μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα. Ένας ηγέτης απαντάει ξεκάθαρα. Δεν αφήνει να περνάνε υπονοούμενα. Η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κυβέρνηση θα προστατεύσει πλήρως και στο ακέραιο και την εθνική κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματα της».

Δύσκολη η ελληνική γλώσσα. Ακόμα πιο δύσκολη η γλώσσα της διπλωματίας, αλλά ο κ. Κασσελάκης είπε την κατεχόμενη Κύπρο «κρατίδιο δικό τους», «δεύτερο μισό της», παραλίγο να την πει «βόρεια Κύπρο», ψάχνοντας τη λέξη «ψευδοκράτος» τελικά. Για να αρχίσει να αναζητά στη μνήμη του τι αναγνώρισε ο Ερντογάν, στη συνάντηση με τον Τσίπρα.

Δεν θα αναγνωρίσω κακές προθέσεις. Λίγο διάβασμα όμως παραπάνω (επιεικώς) το χρειάζεται ο κ. Κασσελάκης. Αλλιώς καλύτερα για την εκστρατεία του να αποφεύγει δηλώσεις που δεν έχει αποστηθίσει και κινδυνεύει να τον εκθέσουν… Και να του στοιχίσουν…

Μετά από πρόβα

Μπροστά στο κοινό που βρέθηκε στην προεκλογική του ομιλία ο κ. Κασσελάκης εμφανίστηκε πιο διαβασμένος.

Sports in

Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 13-13 (5-6 πεν.): Στο Final-4 του Champions League o Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπαρτσελονέτα στα πέναλτι (13-13 κ.δ., 6-5 πεν.) και προκρίθηκε στο Final-4 του LEN Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024