Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φίλης: Ο Κασσελάκης από το 2012 έως το 2015 ψήφιζε Μητσοτάκη και ήταν συνεργάτης του

Φίλης: Ο Κασσελάκης από το 2012 έως το 2015 ψήφιζε Μητσοτάκη και ήταν συνεργάτης του

Ο Νίκος Φίλης αναρωτήθηκε «πώς μπορεί ο Κασσελάκης να λέει με αξιοπιστία στον απλό πολίτη, ο οποίος τραβάει τα πάνδεινα, ότι εγώ ήμουν ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ΝΔ»

Νέα επίθεση – και μάλιστα, σφοδρή – εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης κατά του Στέφανου Κασσελάκη, υποστηρίζοντας ότι ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ψήφιζε Μητσοτάκη και ήταν συνεργάτης του Μητσοτάκη από το 2012 έως το 2015».

Παράλληλα, εξαπέλυσε «πυρά» και για τις εσωκομματικές διαδικασίες που διεξάγονται στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «υποκοσμιακού χαρακτήρα» επιθέσεις από λογαριασμούς του διαδικτύου που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη.

Όπως δήλωσε ο κ. Φίλης, μιλώντας στο Kontra Channel, «άκουσα τον κ. Κασσελάκη να μιλάει στη Χαλκίδα και να λέει στον κόσμο ‘εγώ είμαι εδώ’ και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ασφάλισε τους ανασφάλιστους, και αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ΝΔ»

Για να προσθέσει χαρακτηριστικά: «Ξέρετε πού ήταν  ο Κασσελάκης, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή και ο Πολάκης και ο Ξανθός, ως υπουργοί, έδιναν τη μάχη για τους ανασφάλιστους; Στη Νέα Δημοκρατία. Ψήφιζε Μητσοτάκη και ήταν συνεργάτης του Μητσοτάκη από το 2012 έως το 2015, που ήταν κυβέρνηση ο Μητσοτάκης (σ.σ. προφανώς εννοεί ότι ήταν κυβέρνηση η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά) και προσυπέγραφε συνεπώς τις μνημονιακές πολιτικές αυτές».

«Τα έχει γράψει ο ίδιος και μετά υποστήριζε την υποψηφιότητα Μητσοτάκη για να γίνει αρχηγός της ΝΔ», τόνισε ο Νίκος Φίλης, σημειώνοντας:

«Πώς μπορεί να επικαλείται με αξιοπιστία στον απλό πολίτη, ο οποίος τραβάει τα πάνδεινα σήμερα, στις λάσπες μέσα, στο κρύο, στη φτώχεια, να του λέει ότι εγώ ήμουν ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υποκοσμιακού χαρακτήρα, θα περίμενα καταδίκη από τον Κασσελάκη»

Ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε και στο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε γι’ αυτό υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη.

«Όσοι υποστηρίζουν με φανατισμό τον Στέφανο Κασσελάκη, έχουν αρχίσει τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους με ανοίκειους χαρακτηρισμούς και απειλές ότι θα μας κρεμάσουν στο Σύνταγμα. Διάβασα ότι πρέπει να υπάρξει αποπαρασίτωση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι φράση του Γκέμπελς, που αφορούσε όσους ήθελε να σκοτώσει ο Χίτλερ», όπως είπε.

«Να πάρει θέση ο Αλέξης Τσίπρας»

«Οι συγκεκριμένοι, όπως μιλάνε, είναι υποκοσμιακού χαρακτήρα και θα περίμενα να υπάρχει καταδίκη από τον Κασσελάκη, όπως η Έφη (Αχτσιόγλου) κι εμείς δώσαμε μάχη για τις ομοφοβικές επιθέσεις που δέχθηκε», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «περιμέναμε να τους μαζέψουν, δεν είναι άγνωστοι, είναι γνωστοί».

Και τόνισε ότι «αυτές οι πρακτικές δηλητηριάζουν ένα κόμμα, το οποίο είναι σε βαθιά κρίση».

«Να σταματήσει η εργαλειοποίηση του ονόματος του Τσίπρα από τον Κασσελάκη»

Στη συνέχεια, ο Νίκος Φίλης υποστήριξε – μετά τον Πάνο Σκουρλέτη – ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να βγει δημόσια και να πάρει θέση για ζητήματα που έχουν μπει στον δημόσιο διάλογο.

«Το κλίμα επιδεινώνεται και από διάφορα δήθεν αποκαλυπτικά δημοσιεύματα, σαν αυτό που λέει ότι ζήτησε από τον Τσίπρα να φύγει η Αχτσιόγλου, το διαβόητο SMS και δεν διαψεύδονται αμέσως από τον ίδιο τον Τσίπρα προσωπικά. Τον εμπλέκουν αυτοί οι αλητήριοι, ενώ ο Αλέξης είναι απέξω. Εδώ έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση ο Αλέξης Τσίπρας να τα διαψεύσει δημόσια», υπογράμμισε.

Και ζήτησε «να σταματήσει η εργαλειοποίηση του ονόματος του Τσίπρα από τον Κασσελάκη».

«Δεν είναι δυνατόν να είναι κάποιος ένα μήνα μέλος και να γίνεται πρόεδρος»

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ο Νίκος Φίλης σημείωσε πως «δεν είναι δυνατόν να είναι κάποιος ένα μήνα μέλος και να γίνεται υποψήφιος πρόεδρος» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Άκουσα τον Κασσελάκη να λέει όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ότι διαλύθηκε το 41% του Μητσοτάκη. Μπορεί έτσι να τα κάνουν στην Αμερική, αλλά εδώ χρειάζεται δουλειά. (…) Αυτό δεν είναι θέμα ενός Μεσσία για να γίνει, όποιος και αν είναι αυτός. Ένας αυτοδημιούργητος εφοπλιστής να γίνει αυτοδημιούργητος αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», τόνισε σχολιάζοντας τις πολιτικές θέσεις Κασσελάκη.

Και προσέθεσε ότι «τον έχουμε δει 1,5-2 μήνες, θεωρεί ότι γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και γνωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ έθεσε και ζήτημα για τα μέλη που τον ψήφισαν.

«Ένα μεγάλο μέρος του κόμματος ψήφισε και οι υπόλοιποι πήγαν συγκυριακά. Πήγαν για τον Στέφανο. Η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και ο τρόπος που στήθηκε η ιστορία ήταν ένας τρόπος ανοχύρωτου κόμματος. Είναι δυνατόν να έρθει κάποιος ένα μήνα μέλος και να έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος πρόεδρος; Είναι δυνατόν στις 10 κάποιος να γράφεται και να ψηφίζει δίνοντας 2 ευρώ;», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Sports in

Κασσελάκης στο TikTok: Η δίαιτα, το «welcome to Leros» και η ερώτηση για τη… Φάρλι

Στο βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφει με χιούμορ τις χαρές αλλά και τα «ζόρια» της «ναυτικής» περιοδείας του, ενώ στέλνει και τα μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024