Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έφη Αχτσιόγλου: Παρούσα στην πορεία για το εργασιακό νομοσχέδιο - «Μπορούμε να τους σταματήσουμε»

Έφη Αχτσιόγλου: Παρούσα στην πορεία για το εργασιακό νομοσχέδιο – «Μπορούμε να τους σταματήσουμε»

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει προαναγγείλει ότι θα το καταψηφίσει ενώ έχει καταθέσει και αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Το «παρών» στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, έδωσε το πρωί της Πέμπτης (21/0) η Έφη Αχτσιόγλου.

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που μετρά αντίστροφα για τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών, κατέβηκε στην απεργία μαζί με τους εργαζόμενους και συνομίλησε μαζί τους.

Η ίδια εμφανίστηκε ευδιάθετη, συζήτησε με τους διαδηλωτές και δέχθηκε τις ευχές των μελών του κόμματος ενόψει της κάλπης της Κυριακής (24/9), όπου θα αναμετρηθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα είναι αυτό το μέλλον μας. Μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς»

Σε ανάρτησή της στα social media, η κα Αχτσιόγλου αναφέρεται στο νομοσχέδιο, το οποίο, όπως έχει προαναγγείλει η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει ενώ έχει καταθέσει και αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

«Σήμερα η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Το σχέδιο τους εφιάλτης για τους πολλούς. Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν χωρίς ωράριο, θα είναι διαθέσιμοι 24 ώρες το 24ωρο, 13 ώρες τη μέρα χωρίς υπερωριακή αμοιβή. Προσπαθούν να πείσουν ότι εκει πρέπει να μπει ο πήχης των προσδοκιών μας. Μόνο εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε. Όλοι μαζί. Δεν θα είναι αυτό το μέλλον μας. Μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς», ήταν το μήνυμα της Έφης Αχτσιόγλου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram το οποίο συνόδευσε με κάποια στιγμιότυπα από την πορεία που συμμετείχε. Σε κάποια από αυτά διακρίνεται δίπλα της ο Αλέξης Χαρίτσης, που από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει την υποψηφιότητά της για τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής.

Η ανάρτηση της Έφης Αχτσιόγλου

Δείτε επίσης τα stories της από την πορεία

«Η εργασιακή δυστοπία του κ. Μητσοτάκη δεν θα περάσει», τονίζει σε ένα σύντομο κλιπ η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ένα άλλο φαίνεται να συμμετέχει στην πορεία στον κέντρο της Αθήνας και σε ένα ακόμα να συζητά με τους φίλους του κόμματος.

Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ όλες τις προηγούμενες ημέρες καλούσε τους πολίτες να απεργήσουν σήμερα και να δώσουν δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.

«Ενώνουμε τη φωνή μας για να μην περάσει το νομοσχέδιο Γεωργιάδη – Μητσοτάκη, που διαλύει βασικά εργασιακά δικαιώματα, επιδεινώνει όρους και συνθήκες εργασίας και υποβαθμίζει τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Όπως σημειώνει το αρμόδιο Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, «για να μην περάσουν:

– Οι συμβάσεις «κατά παραγγελία» και όλες οι παρόμοιες συμβάσεις ακραίας εργασιακής επισφάλειας στις οποίες οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να είναι στη διάθεση της επιχείρησης όποτε και όσο  τους χρειαστεί, χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

– Η ουσιαστική κατάργηση του πενθήμερου σε χιλιάδες επιχειρήσεις και η δυνατότητα υποχρεωτικής απασχόλησης 6η μέρα.

– Η  νομιμοποίηση των απλήρωτων υπερωριών με την  “ευέλικτη”  διευθέτηση του χρόνου εργασίας στη βάση  ατομικής  συμφωνίας  εργοδότη εργαζόμενου .

– Η παράλληλη απασχόληση μέχρι 13 ώρες την ημέρα, και η  πλήρης εξουθένωση των εργαζομένων με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και ασφάλειά τους – αλλά και την ασφάλεια όσων σχετίζονται με τις υπηρεσίες τους.

– Η κατάργηση της υποχρεωτικής προαναγγελίας υπερωριών σε επιχειρήσεις που εφαρμόζουν σύστημα ηλεκτρονικής κάρτας και η  επιδείνωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

– Η εξάμηνη δοκιμαστική περίοδο εργασίας με “αυτοδίκαια λύση της σχέσης εργασίας αν δεν είναι επιτυχής”.

– Η ποινικοποίηση της απεργιακής περιφρούρησης και ο  περιορισμός του συνταγματικού δικαιώματος  της απεργίας».

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024