«Περίπατος» της Αρσεναλ (4-0) – Πήρε βαθμό η Λανς στην Ισπανία (1-1)
Η Αρσεναλ διέλυσε με 4-0 την Αϊντχόφεν στο Εμιρέιτς – Χωρίς νικητή το Σεβίλλη – Λανς (1-1).
Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Αρσεναλ το παιχνίδι με την Αϊντχόφεν στο Εμιρέιτς για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, με τους ποδοσφαιριστές του Μικέλ Αρτέτα να στήνουν… πάρτι και να διαλύουν την ολλανδική ομάδα με 4-0.
Στο άλλο ματς του ομίλου, Σεβίλλη και Λανς ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν.
Μετά τα αποψινά αποτελέσματα, η Αρσεναλ είναι στην κορυφή του ομίλου με 3 πόντους και ακολουθούν η Σεβίλλη και η Λανς που έχουν από έναν, ενώ χωρίς βαθμό είναι η Αϊντχόφεν. Την επόμενη αγωνιστική (3/10), η Λανς υποδέχεται την Αρσεναλ και η Αϊντχόφεν τη Σεβίλλη.
Ανετη και ωραία η Αρσεναλ
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το φετινό Champions League η Αρσεναλ. Οι Κανονιέρηδες μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με τον Σακά.
Ο επιθετικός των γηπεδούχων πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Μπενίτες και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ολλανδικής ομάδας για το 1-0. Στο 20’ ο Σακά από εκτελεστής έγινε δημιουργός και ο Τροσάρ με ωραίο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 2-0 για την Αρσεναλ.
Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου οι Κανονιέρηδες ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0, με ωραίο διαγώνιο σουτ του Γκάμπριελ Ζεσούς. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Οντεγκαρντ στο 70’ με ένα άπιαστο σουτ, με τον Νορβηγό μεσοεπιθετικό να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα.
ΑΡΣΕΝΑΛ: Ραγιά, Γουάιτ, Σαλιμπά, Ζιντσένκο (58’ Τομιγιάσου), Γκάμπριελ, Ράις (76’ Ζορζίνιο), Έντεγκααρντ, Χάβερτς, Σακά (68’ Σμιθ Ρόου), Τροσάρ (58’ Νέλσον), Ζεσούς (68’ Βιέιρα).
ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Μπενίτες, Ντεστ, Τέζε, Μποσκάλι, Μπέλα Κότσαπ (76’ Ραμάλιο), Φέιρμαν, Σκάουτεν, Σαϊμπάρι (66’ Λοσάνο), Μπακαγιόκο (66’ Τίλμαν), Λανγκ (76’ Φέρτεσεν), Ντε Γιονγκ.
Ισοπαλία στο Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στην Ανδαλουσία ανάμεσα στην Σεβίλλη και την Λανς, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 9ο λεπτό με κεφαλιά του Οκάμπος, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ράκιτιτς, αλλά στο 24’ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φουλζινί.
Μετά το 1-1 η Σεβίλλη προσπάθησε να πετύχει το γκολ της νίκης, αλλά ο τερματοφύλακας της Λανς κατέβασε… ρολά. Στο 32’ είπε «όχι» στον Οκάμπος και στο 41’ στον Εν Νεσιρί, ενώ στο 69’ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Λουκεμπάκιο. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1.
ΣΕΒΙΛΛΗ: Ντμίτροβιτς, Χουάνλου (80’ Νάβας), Πεδρόσα, Ράμος, Γκουντέλι, Φερνάντο, Λαμέλα (63’ Σουμαρέ), Σο (63’ Λουκεμπάκιο), Ράκιτιτς (75’ Σούσο), Οκάμπος, Εν Νεσιρί (80’ Μαριάνο Ντίαθ).
ΛΑΝΣ: Σαμπά, Μεδίνα, Ντάνσο, Γκραντί, Σαμέντ, Φρανκόφσκι, Μεντί (71’ Ντιούφ), Μασάδο (85’ Αϊνταρά), Φουλζινί (76’ Τόμασον), Σότοκα, Γουαχί (71’ Γκιλαβογκί).
- «Αστακός» η Αθήνα για το Final Four της Euroleague – «Φρούριο» το ΟΑΚΑ και αυστηροί έλεγχοι
- Τα εισιτήρια που έχουν πάρει οι ομάδες για το Final Four – Κόκκινο το ΟΑΚΑ
- NBA: Αδιανόητη παράσταση του Γουεμπανιάμα, break στην Οκλαχόμα και 1-0 οι Σπερς σε ένα απίθανο ματς (vids, pics)
- Πάει Μουντιάλ ο Νειμάρ: Ο Αντσελότι τον κάλεσε στην αποστολή της Εθνικής Βραζιλίας (pic)
- «Spygate»: Γιατί είναι στον «αέρα» ο αγώνας των 300.000.000 – «Φωτιά» στο αγγλικό ποδόσφαιρο!
- Τούρκογλου: «Tην τελευταία 8ετία, το τρόπαιο της Euroleague έχει έρθει 4 φορές στην Τουρκία»
- O Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Εθνικό στον πρώτο ημιτελικό του πρωταθλήματος
- «Αυτή είναι η προσφορά της Ζάλγκιρις στον Βαλαντσιούνας» (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442