Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φάμελλος: Προτεραιότητα ένα αριστερό κόμμα που θα αλλάξει τα πράγματα στην Ελλάδα

Φάμελλος: Προτεραιότητα ένα αριστερό κόμμα που θα αλλάξει τα πράγματα στην Ελλάδα

Ο Σωκράτης Φάμελλος κάλεσε τους υποψηφίους να συμμετέχουν στην εσωκομματική ζωή και συζήτηση, υποστηρίζοντας το αποτέλεσμα της εκλογής, για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ

«Η συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων έχει και στιγμές που δεν είναι διαλεκτική, δηλαδή δεν παράγει πολιτικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν και τοποθετήσεις με ένταση, και στελεχών και μελών, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως αυτά είναι πολύ περιορισμένα μπροστά στη μεγάλη εικόνα. Και το βασικό πολιτικό μήνυμα είναι οι 147.000 που ήρθαν στην κάλπη εκλογής νέας ηγεσίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι το βασικό πολιτικό μήνυμα «είναι η μεγάλη συμμετοχή σε μια δημοκρατική στιγμή του κόμματος, συμμετοχή που διέψευσε ακόμη και δικές μας αγωνίες, αλλά και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που διαμορφωνόταν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταρρεύσει και δεν θα υπάρχει συμμετοχή. Και αυτή τη βούληση για την επόμενη ημέρα δεν μπορούν να την καλύψουν οι αντιθέσεις που βγαίνουν στη δημοσιότητα», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε οι 147.000 χιλιάδες μέλη στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν την αγωνία των πολιτών για την επόμενη μέρα και την αναζήτηση λύσης: «Αναζήτηση για λύση σε επίπεδο ηγεσίας, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να δυναμώσει ως η αξιωματική αντιπολίτευση που θα ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γιατί ο κόσμος ήρθε να ψηφίσει γιατί δεν πάει καλά η ζωή του και για να βρει λύσεις, όχι απλά για τα πρόσωπα. Και επιπλέον, δεν ήρθε απλά να ψηφίσει για τα πρόσωπα αλλά για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όχι κάποιου άλλου κόμματος. Για αυτόν το λόγο γράφτηκαν 40.000 νέα μέλη».

«Η κοινωνία άρχισε να κοιτά πάλι προς τον ΣΥΡΙΖΑ»

Επέμεινε στην άποψή του ότι οι χιλιάδες πολίτες επέλεξαν να γίνουν μέλη του κόμματος για να λύσουν μέσω του ΣΥΡΙΖΑ τα προβλήματά τους, εκφράζοντας την πεποίθηση «ότι η κοινωνία άρχισε να κοιτά πάλι προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήδη από τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή και αναρωτήθηκε ποια μπορεί να είναι η επόμενη μέρα», ενώ τόνισε πως «και η κοινωνία σοκαρίστηκε με την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα».

Επιπλέον, σημείωσε πως η κοινωνία μέσα στο καλοκαίρι ταλαιπωρήθηκε από «τραγικές αρρυθμίες της κυβέρνησης» και από σοβαρά προβλήματα φυσικών καταστροφών, που έδειξαν ότι «υπάρχει ανασφάλεια στην κοινωνία».

«Ο Τσίπρας είναι αυστηρά ουδέτερος στην εκλογή ηγεσίας»

Και προσέθεσε πως «με αυτά τα προβλήματα θα έπρεπε να ασχολούμαστε και εμείς στις δημόσιες συζητήσεις και στις εκπομπές των μέσων ενημέρωσης. Γιατί και σήμερα θα έπρεπε να ξεκινήσουμε με το τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη και τις τραγικές απώλειες στελεχών μας, των ενόπλων δυνάμεων και των εθελοντών, να μιλήσουμε για τις εξώσεις που συνεχίζονται, να πάμε να δούμε ποιες είναι οι τιμές και η ακρίβεια στην αγορά και να δούμε τι γίνεται στη Θεσσαλία, που ακόμα έχουμε άλυτα προβλήματα από τις πλημμύρες. Γιατί αυτά είναι τα προβλήματα της κοινωνίας».

«Δεν έχω προσωπικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις»

Σε σχέση με τον δικό του ρόλο ο Σωκράτης Φάμελλος επανέλαβε πως «λόγω της θέσης μου και της προσωπικότητάς μου, δεσμεύομαι σε έναν σκοπό που δεν είναι άλλος από το να υπηρετώ την Αριστερά και τα συμφέροντα της κοινωνίας και δεν έχω προσωπικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις. Και η μεγάλη συμμετοχή μάς έδωσε δύναμη και ευθύνες γιατί ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη».

Υπογράμμισε ότι «δεν περιμέναμε μάλιστα ότι θα γίνει τόσο ουσιώδης πολιτικός διάλογος μέσα στο καλοκαίρι και με τόσα τραγικά περιστατικά, τόσες καταστροφές που βίωσε η κοινωνία. Ο διάλογος έγινε όμως, και οι υποψηφιότητες και οι υποψήφιοι βοήθησαν. Κατέθεσαν προτάσεις».

«Δεν περιμέναμε επίσης ότι η κοινωνία, με αυτές τις συνθήκες θα στρεφόταν σε αυτό το βαθμό στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν ψηφίζουμε μόνο για ένα/μία νέο/νέα πρόεδρο, αλλά επιλέγουμε ηγεσία που θα μάς πάει σε Συνέδριο, για να αποφασίσουμε για ένα νέο κόμμα και για μία νέα πολιτική πρόταση, σημείωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων του Open, ανέφερε πως το ενδιαφέρον γύρω από την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη δεν εξαντλείται σε προσωπικό ενδιαφέρον για τα χαρακτηριστικά του, αλλά σε ενδιαφέρον για την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και όχι κάποιου άλλου κόμματος.

Επισήμανε στη συνέχεια πως στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπάρχει πληθώρα στελεχών «που θα συμμετέχουν στη διαμόρφωση της πολιτικής μας πρότασης την επόμενη μέρα».

«Στην πολιτική τίποτα δεν αποκλείεται»

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ ή αποχωρήσεων στελεχών, ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι «στην πολιτική δεν μπορείς να αποκλείεις τίποτα, είδαμε τι έχει γίνει τους τελευταίους τρεις μήνες, αλλά δεν πρέπει και να λειτουργείς με υποθέσεις. Σημασία έχει η δράση. Και το ερώτημα είναι τι κάνουμε για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας. Για το λόγο αυτό, θέτω σε προτεραιότητα την ενότητα και τη συλλογικότητα».

«Προφανώς και είναι πολύ σημαντικό το αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής. Προσωπικά θα καλέσω όλους τους υποψηφίους, και όλες και όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες να συμμετέχουν στην εσωκομματική ζωή και συζήτηση, υποστηρίζοντας το αποτέλεσμα της εκλογής, για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Γιατί αυτό δηλώνει και η δική μου στάση, επειδή χρειαζόμαστε ένα αριστερό, ένα ευρωπαϊκό, ένα οικολογικό κόμμα στην Ελλάδα, επειδή τα πράγματα δεν πάνε καλά στη χώρα μας. Αυτό λένε και οι πολίτες», σημείωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δύναμή μας η ενότητα και η συλλογικότητα»

Και προσέθεσε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και για την Αριστερά «δεν πρέπει να έχουν καμία σημασία οι καρέκλες και οι πολιτικές καριέρες».

«Ο Τσίπρας είναι αυστηρά ουδέτερος στην εκλογή ηγεσίας»

«Στοιχιζόμαστε πίσω από την κοινή υπόθεση, που δεν είναι το κόμμα αλλά τα συμφέροντα και οι ανάγκες της κοινωνίας, και σίγουρα όχι οι πολιτικές καριέρες. Η πολιτική προτεραιότητα είναι να έχουμε ένα αριστερό κόμμα την επόμενη μέρα που θα αλλάξει τα πράγματα στην χώρα μας, για να γίνουν καλύτερα. Και ο Αλέξης Τσίπρας έχει την ίδια θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Είναι με την κοινή υπόθεση της κοινωνίας και της Αριστεράς και είναι αυστηρά ουδέτερος στην εκλογή ηγεσίας», υπογράμμισε.

Παραδέχτηκε την ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ στο αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών και σημείωσε πως σαφώς και υπάρχουν ελλείμματα:

«Υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία εμείς πρέπει να λύσουμε την επόμενη μέρα. Για παράδειγμα η ‘επιτελικότητα’ και η τεκμηρίωση σε κεντρικά ζητήματα, τα οποία πρέπει να συνδέονται με την κοινωνία. Η απουσία του κόσμου της παραγωγής ή κόσμου της διανόησης ή και της νεολαίας στις επεξεργασίες μας και στις οργανώσεις μας ή το έλλειμμα μας σε λαϊκές γειτονιές που αποτυπώθηκε εκλογικά. Όλα αυτά πρέπει να τα διορθώσουμε».

«Δύναμή μας η ενότητα και η συλλογικότητα»

Σε ερώτηση εάν είναι υπέρ της διεξαγωγής ενός debate μεταξύ των δύο υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως ο ίδιος είχε εξαρχής ταχθεί υπέρ του διαλόγου.

Τέλος, στο ερώτημα αν θα παραμείνει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην περίπτωση εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη, ο Σωκράτης Φάμελλος απάντησε χαρακτηριστικά:

«Εγώ επιμένω ότι η δύναμή μας είναι η ενότητα και η συλλογικότητα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε μεγάλη συμμετοχή την Κυριακή. Αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω, να έρθουν οι πολίτες, τα μέλη του, στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Είναι προφανές ότι θα υπηρετήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την υπόθεση που υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το αποτέλεσμα της εκλογής. Και είναι προφανές ότι εγώ προσωπικά είμαι στη διάθεση του/της επόμενου/ης Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως μέλος μίας συλλογικότητας, και δεν βάζω προσωπικές επιδιώξεις πάνω από τον κοινό σκοπό. Γιατί για εμένα προέχει το πολιτικό σχέδιο και η πολιτική δράση».

Sports in

Τσιτσιπάς: «Το να είμαι Έλληνας και να παίζω στους Ολυμπιακούς είναι σα να τρώω πίτσα στη Ρώμη»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι δηλώνοντας ενθουσιασμένος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024