Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Η τακτική Κασσελάκη ενόψει του δεύτερου γύρου

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Η τακτική Κασσελάκη ενόψει του δεύτερου γύρου

Οι τελευταίες εξελίξεις ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής

Με διαφορετικές τακτικές πορεύονται οι δύο «μονομάχοι» του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Οι χθεσινές ανακοινώσεις για τις συμμαχίες με φόντο τον δεύτερο γύρο από Νίκο Παππά και Ευκλείδη Τσακαλώτο – λίγο πολύ αναμενόμενες – ξεκαθάρισαν και άλλο το τοπίο.

Η πλευρά Παππά έδωσε σήμα για στήριξη του Στέφανου Κασσελάκη και ενώ ο Τσακαλώτος τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης όπως φαίνεται από την τακτική των τελευταίων ωρών, κρατάει χαμηλούς τόνους και επιχειρεί να αφήσει εκτός της προεκλογικής ατζέντας τις αιχμές αλλά και τα «πυρά» που δέχεται από ορισμένα στελέχη του κόμματος, επιχειρώντας ταυτόχρονα να δείξει  ότι δεν είναι μόνο το επικοινωνιακό κομμάτι στο οποίο στηρίζεται ενόψει του δεύτερου γύρου, αλλά και ότι θέλει να δει από κοντά τα πραγματικά προβλήματα της χώρας.

Το μεσημέρι συναντάται με συνδικαλιστές του δημοσίου τομέα και αύριο με μέλη της παράταξης ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ στα γραφεία τους στη ΓΣΕΕ, ενώ το απόψε το βράδυ θα μιλήσει στην Χαλκίδα και την Πέμπτη το βράδυ στο Αιγάλεω.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες, ο κ. Κασσελάκης πραγματοποίησε περιοδεία στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας ενώ είχε και συναντήσεις με τοπικούς φορείς και πολίτες ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στην κυβέρνηση.

«Έχω περάσει τις τελευταίες 10 μέρες, από όταν άρχισε η καταστροφή, από Λάρισα, Λαμία, Δομοκό, Βόλο, έπρεπε να έρθω κι εδώ. Η ψυχή των ανθρώπων εδώ ξέρει τι έχει τραβήξει, ο χρόνος έχει παγώσει για εκείνους», τόνισε και προσέθεσε χαρακτηριστικά πως «δεν είναι δυνατόν οι εθελοντές να καλύπτουν τις ελλείψεις του κράτους και της πολιτείας».

Σήμερα Τετάρτη, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί στις 8 το βράδυ στη Χαλκίδα όπου θα συναντήσει και θα μιλήσει σε μέλη και φίλους του κόμματος σε καφετέρια στην παραλία Χαλκίδας.  Αύριο Πέμπτη στις 19.30, θα έχει ανοιχτή συζήτηση σε καφετέρια στο Αιγάλεω.

Τα νέα δεδομένα ενόψει του δεύτερου γύρου

Εν τω μεταξύ, στο θέμα των εσωκομματικών εκλογών, η συμπόρευση του κ. Κασσελάκη με τον Νίκο Πάππα φαίνεται πως του δίνει έναν «αέρα» ενόψει του δεύτερου γύρου.

Βέβαια, ουδείς μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα, καθώς η Έφη Αχτσιόγλου από την πλευρά της εξασφάλισε – όπως ήταν αναμενόμενο – τη στήριξη Τσακαλώτου ενώ γρίφο αποτελεί και το τι θα πράξουν τα παλαιά εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία δεν προσήλθαν στις εκλογές και έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή.

Ο κ. Κασσελάκης πραγματοποίησε περιοδεία στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Κασσελάκης εκτός από το προβάδισμα σχεδόν 9 ποσοστιαίων μονάδων στον πρώτο γύρο, βλέπει να τάσσονται υπέρ του και νέα στελέχη και βουλευτές.

Ανάμεσα σε αυτά, και η Έλενα Ακρίτα η οποία παρά το γεγονός ότι είχε δηλώσει ότι θα στήριζε την Έφη Αχτσιόγλου, τελικά άλλαξε… ρότα εξηγώντας τους λόγους γιατί τελικά τάσσεται με την πλευρά Κασσελάκη.

Υπέρ του κ. Κασσελάκη τοποθετήθηκε σήμερα και ο Ευάγγελος Αντώναρος.

«Παρακολούθησα όλους τους υποψηφίους, έκρινα ότι αυτά που έλεγε ο κ. Κασσελάκης απηχούσαν στις δικές μου θέσεις. Με έπεισε ότι φαίνεται κάτι καινούργιο κι ας φαίνεται κάτι επιφανειακό» είπε

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024