Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση η βία δεν έχει θέση

Στη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση η βία δεν έχει θέση

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στο περιστατικό με την επίθεση αγνώστων στο Δήμαρχο Λαμιέων, Ευθύμιο Καραΐσκο.

«Ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης σε βάρος του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου» ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατόπιν εισήγησης του Προέδρου και Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου της 20ης Σεπτεμβρίου 2023, μετά από πρόταση του Προέδρου της Λαζαρου Κυρίζογλου, συζήτησε το περιστατικό της επίθεσης που δέχθηκε από «αγνώστους», ο συνάδελφος Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος κι εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

Αμέριστη η στήριξη της ΚΕΔΕ στον Δήμαρχο Λαμιέων και την οικογένεια του

  • Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος καταδικάζει με κατηγορηματικό κι απερίφραστο τρόπο την άνανδρη επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου κι εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη μας στο συνάδελφο δήμαρχο και την οικογένεια του.
  • Το συγκεκριμένο περιστατικό, που έγινε λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, δυναμιτίζει το προεκλογικό κλίμα και θέτει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας σε τοπικό επίπεδο.
  • Μας προκαλεί εύλογα αγανάκτηση το γεγονός πως και στο πρόσφατο παρελθόν, όπως ο δήμαρχος Λαμιέων με δημόσια δήλωση του καταγγέλλει, ο ίδιος είχε γίνει ξανά αποδέκτης απειλών από αγνώστους, τόσο σε βάρος του, όσο και σε βάρος μελών της οικογένειας του, τις οποίες είχε καταγγείλει στις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές, χωρίς δυστυχώς να γίνει τίποτα που να αποτρέψει το θλιβερό περιστατικό.
  • Ζητούμε από τα όργανα της Δικαιοσύνης και της Ελληνικής Αστυνομίας να διερευνήσουν άμεσα τόσο το περιστατικό της επίθεσης, όσο και των απειλών που σύμφωνα με την καταγγελία προηγήθηκαν, ώστε οι δράστες της επίθεσης κι όσοι κρύβονται πίσω από αυτούς να οδηγηθούν τάχιστα ενώπιον της Δικαιοσύνης.
  • Σε μια περίοδο που η χώρα και οι τοπικές μας κοινωνίες δοκιμάζονται από αλλεπάλληλες κρίσεις και τραγικά γεγονότα όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές και οι πλημμύρες, δεν έχουμε την πολυτέλεια να πλήττονται οι θεσμοί της Δημοκρατίας και της Αυτοδιοίκησης από τέτοιας μορφής περιστατικά.
  • Οφείλουμε όλοι μας να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε την ομαλή διεξαγωγή των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και να καταδικάσουμε έμπρακτα κάθε μορφής βία σε βάρος πολιτικών κι αυτοδιοικητικών προσώπων.

Sports in

Δεν είναι η πρώτη φορά με τον Αλμέιδα… (vids, pic)

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν κλήθηκε σε απολογία για την επίθεση που έκανε στον άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ στην Τούμπα, όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δεν καλείται ο Αργεντινός από τον αθλητικό δικαστή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024