Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το (πιο) μεγάλο παιχνίδι και οι σκέψεις του Μαρτίνεθ

Το (πιο) μεγάλο παιχνίδι και οι σκέψεις του Μαρτίνεθ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού θεωρεί «κλειδί» το ματς με την Φράιμπουργκ και θέλει την ομάδα του απόλυτα συγκεντρωμένη

Ο Ολυμπιακός ξεκινά την προσπάθεια του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αντιμετωπίζοντας το βράδυ της Πέμπτης την Φράιμπουργκ στο Καραϊσκάκη.

Ένα παιχνίδι κάτι παραπάνω από σημαντικό για την ομάδα του λιμανιού, για πολλούς μάλιστα λόγους κι αυτή η σκέψη κυριαρχεί στο μυαλό και του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων» ξέρει πολύ καλά πόσο μεγάλο παιχνίδι είναι το αυριανό κόντρα στη γερμανική ομάδα και γι’ αυτό άλλωστε θεωρεί πως ο Ολυμπιακός θα κάνει ένα τεράστιο βήμα για την υλοποίηση του στόχου του, αν καταβάλει την αντίσταση των Γερμανών.

Ο Ισπανός προπονητής βλέπει την ομάδα του σ’ ένα καλό μομέντουμ (αγωνιστικά και ψυχολογικά) κι εκτιμά ότι οι παίκτες του πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτή την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Να εκμεταλλευτούν την έδρα και δεν είναι τυχαίο ότι ο Μαρτίνεθ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο «Καραϊσκάκη», μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου.

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να βάλει σε δύσκολη θέση την Φράιμπουργκ για τη συνέχεια του ομίλου, αν καταφέρει να πάρει τη νίκη το βράδυ της Πέμπτης, γιατί τη δεύτερη αγωνιστική του γκρουπ, οι πειραιώτες θα κοντραριστούν με την Τόπολα.

Είναι λογικό λοιπόν ο Μαρτίνεθ να στηρίζει πολλά σε αυτό το πρώτο ματς του ομίλου και θέλει να δει την ομάδα του απόλυτα συγκεντρωμένη.

Για να το πετύχει αυτό ο Ολυμπιακός θα πρέπει οι παίκτες του ν’ αποφύγουν τα λάθη που έκαναν το περσινό παιχνίδι με τη γερμανική ομάδα στο Φάληρο.

Να δουν τι δεν έκαναν σωστά και να εστιάσουν στον τρόπο με τον οποίο η Φράιμπουργκ βρήκε «διαδρόμους» για να σκοράρει και μάλιστα νωρίς στο ματς.

Μιλάμε άλλωστε για μια ομάδα που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την περσινή και ίδια φιλοσοφία στο παιχνίδι της.

Το παιχνίδι βεβαίως είναι πολύ δύσκολο και ο Μαρτίνεθ πρέπει να προετοιμάσει τους παίκτες του για μια μεγάλη «μάχη». Η Φράιμπουργκ θα έρθει στην χώρα μας με «πληγωμένο» γόητρο και αυτό την κάνει πιο επικίνδυνη.

Είναι όμως μια «μάχη» που ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει καθώς η φετινή εικόνα των πειραιωτών είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με αυτή που είχαν στον αντίστοιχο περσινό αγώνα των δύο ομάδων.

Το πόσο σημαντικό θεωρεί ο Μαρτίνεθ το αυριανό παιχνίδι φαίνεται και από τα όσα έχει πει στους παίκτες του, επισημαίνοντας διαρκώς ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να πετύχουν οι ερυθρόλευκοι το στόχο τους.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ξέρει πολύ καλά πως μια νίκη το βράδυ της Πέμπτης στο Καραϊσκάκη βάζει την ομάδα του λιμανιού σε καλή «τροχιά» ενόψει της συνέχειας στον όμιλο.

Ναι μεν θα είναι η πρώτη αγωνιστική του ομίλου αλλά μια νίκη αύριο θα διαμορφώσει ένα ιδεατό «σκηνικό» για τους πειραιώτες, με βάση και το πρόγραμμα του γκρουπ.

Σε ότι αφορά τώρα την εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει τον Ολυμπιακό ο Ισπανός τεχνικός κόντρα στη Φράιμπουργκ, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν (τουλάχιστον) δύο αλλαγές σε σχέση με την εντεκάδα που ξεκίνησε το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Κάποιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ίσως ο Μαρτίνεθ προχωρήσει και σε τρίτη αλλαγή αλλά αυτό θα φανεί λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024