Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Περίπατος της Μπαρτσελόνα (5-0) – Νίκη για την Πόρτο (1-3)

Περίπατος της Μπαρτσελόνα (5-0) – Νίκη για την Πόρτο (1-3)

Η Μπαρτσελόνα διέλυσε με 5-0 την Αντβέρπ στην πρεμιέρα ενώ προβάδισμα για τη δεύτερη θέση του έβδομου ομίλου πήρε με το… καλησπέρα η Πόρτο που νίκησε 3-1 στο Αμβούργο τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Από την πρεμιέρα έδειξαν τις διαθέσεις τους τα δύο φαβορί του έβδομου ομίλου στο Champions League! Η Μπαρτσελόνα διέλυσε με 5-0 στο «Μονζουίκ» την Αντβέρπ έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζοάο Φέλιξ ενώ η Πόρτο «καθάρισε» με 3-1 στο Αμβούργο την τυπικά γηπεδούχο Σαχτάρ Ντόνετσκ δείχνοντας πως δεν έχει όρεξη για αστεία.

Σαρωτικοί Καταλανοί

Μετά το 5-0 του Σαββάτου για το πρωτάθλημα κόντρα στην Μπέτις η Μπαρτσελόνα νίκησε με το ίδιο σκορ και την Αντβέρπ στη Βαρκελώνη.

Μόλις στο 11′ ο Ζοάο Φέλιξ με ιδανικό τελείωμα έκανε το 1-0 σε μία φάση που οι παίκτες του Τσάβι έκρυψαν την μπάλα θυμίζοντας άλλες εποχές.

Στο 19′ ο Λεβαντόφσκι έκανε το 2-0 από ασίστ του Φέλιξ και τρία λεπτά μετά ο Μπατάι έβαλε αυτογκόλ από σέντρα του Ραφίνια.

Η Μπάρτσα δεν έριξε ρυθμό ούτε στο δεύτερο μέρος και έφτασε στο 4-0 με ωραίο σουτ του Γκάβι μέσα από την περιοχή στο 54′ από ασίστ του Λέβα και στο 66′ ο Φέλιξ με κεφαλιά από σέντρα του Ραφίνια διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Δύο λεπτά μετά το γκολ του ο Πορτογάλος άφησε τη θέση του στον Λαμίν Γιαμάλ ο οποίος σε ηλικία 16 ετών και 68 ημερών έγινε ο δεύτερος νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του Champions League.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κανσέλο (76’ Σέρζι Ρομπέρτο), Κούντε, Κρίστενσεν, Μπάλντε, Ντε Γιονγκ (58’ Οριόλ Ρομέου), Γκάβι (58’ Φερμίν Λόπεθ), Γκιντογάν, Ζοάο Φέλιξ (68’ Γιαμάλ), Ραφίνια (68’ Φεράν Τόρες), Λεβαντόφσκι.

Αντβέρπ: Μπιτέ, Μπατάι (73’ Κερκ), Αλντερβάιρελντ, Κουλιμπαλί, Βάινταλ, Κεϊτά, Βερμίρεν, Εκέλενμπουργκ (60’ Γιουσούφ), Μπαλικουίσα (60’ Ντε Λάετ), Μούγια (83’ Βαλένσια), Γιάνσεν (60’ Ιλενικένα).

Προβάδισμα των Δράκων 

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Πόρτο πήρε σπουδαία νίκη με 3-1 επί της Σαχτάρ, κάνοντας με το… καλησπέρα βήμα πρόκρισης. Τα πάντα στο παιχνίδι κρίθηκαν ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο.

Οι «Δράκοι» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό όταν ο Ρίζνικ έδιωξε το συρτό σουτ του Φράνκο, αλλά στην επαναφορά ο Γκαλένο έκανε το 0-1. Η Σαχτάρ απάντησε άμεσα καθώς στο 13′ o Kελσί έκανε το 1-1 με κεφαλιά.

Η χαρά των Ουκρανών όμως δεν κράτησε πολύ. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκαλένο έκλεψε και πλάσαρε για το 1-2 ενώ το 1-3 διαμορφώθηκε στο 29′ με γκολ του Ταρεμί από ασίστ του Γκαλένο.

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Ρίζνικ, Λέμκιν (65’Αζάροφ), Ρακίτσκι, Ναζάρινα, Στεπανένκο (65’Μπονταρένκο), Σουντακόβ, Ζούμπκοβ, Σίκαν (81’Εγκουινάλντο), Κελσί (65’Κάτσουκ), Κονόπλια (76’Γκοτσολεϊσβίλι), Μιρόσι.

Πόρτο: Ντιόγκο Κόστα, Πέπε, Κάρμο, Ζαϊντού (46’Βέντελ), Εουστάκιο, Χάιμε, Φράνκο (82’Μπόρζες), Βαρέλα, Ζοάο Μάριο, Γκαλένο (91’Κονσεϊσάο), Ταρεμί.

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024