Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καρέκλες gaming: Το πιο άνετο επίτευγμα της τεχνολογίας

Καρέκλες gaming: Το πιο άνετο επίτευγμα της τεχνολογίας

Εργονομικές και σχεδιασμένες για μέγιστη άνεση και λειτουργικότητα, αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που έχουν κάνει τις καρέκλες gaming ανάρπαστες.

Από την άμεση επικοινωνία έως και τις ταχύτατες συνδέσεις, ευγνωμονούμε την τεχνολογία για πολλές καθημερινές ανέσεις. Μία από αυτές είναι οι καρέκλες gaming, που αναβάθμισαν τις απλές καρέκλες γραφείου, χάρη στην ανώτερη εργονομική τους λειτουργικότητα και τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους.

Η πρώτη gaming καρέκλα σχεδιάστηκε το μακρινό 2006 όταν χρησιμοποιούσαμε κυρίως επιτραπέζιους υπολογιστές. Τότε γεννήθηκε η ανάγκη για μια εύχρηστη και λειτουργική καρέκλα, που θα μας επέτρεπε να καθόμαστε για ώρες δίχως να κινδυνεύουμε από τις συνέπειες της κακής στάσης σώματος.

Η «επανάσταση» που έφεραν οι καρέκλες  gaming

Το χρονοδιάγραμμα εργονομικής εξέλιξης από το 1904 έως και 2022 επιβεβαιώνει αυτό που ήδη γνωρίζαμε… ότι η τεχνολογία δηλαδή λειτούργησε ως έναυσμα για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά που έχουν οι σημερινές καρέκλες. Για παράδειγμα όταν η εργασία σε γραφείο κυριάρχησε περίπου στις αρχές του 1900, τότε περίπου εμφανίστηκε και η τυπική καρέκλα γραφείου.

Όταν εμφανίστηκαν οι υπολογιστές γραφείου στις αρχές της δεκαετίας του 1990, σύντομα ακολούθησαν και οι εργονομικές καρέκλες γραφείου. Όταν τα esports ήταν παντού μια δεκαετία αργότερα, τότε εμφανίστηκαν στο προσκήνιο οι καρέκλες gaming.

Και καθώς προχωράμε στην multi-device εποχή, περίοδος που η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη από διαφόρων ειδών συσκευές, οι καρέκλες gaming συνεχίζουν να εξελίσσονται για να καλύπτουν κάθε νέα ανάγκη ή επιθυμία. Οι πιο καινοτόμες αλλαγές που βλέπουμε σήμερα, περιλαμβάνουν:

Ενσωματωμένη οσφυϊκή υποστήριξη τεσσάρων κατευθύνσεων

Με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό της οσφυϊκής υποστήριξης, οι καρέκλες gaming ασκούν ήπια πίεση στην καμπύλη του κάτω μέρους της μέσης σας για να σας βοηθούν να διατηρείτε καλή στάση, χωρίς να καμπουριάζετε ή να τεντώνεστε υπερβολικά όσο κάθεστε.

Μπορείτε να ρυθμίσετε το βάθος αλλά και το ύψος για να ταιριάζει ακριβώς στην καμπύλη της σπονδυλικής σας στήλης και να κάθεστε όσο το δυνατόν πιο άνετα.

Στήριξη και στον αυχένα με ρυθμιζόμενο προσκέφαλο

Τα προσκέφαλο στις καρέκλες gaming είναι ομολογουμένως καλύτερο από αυτά που βρίσκουμε στις απλές καρέκλες γραφείου.

Μπορείτε να το ρυθμίσετε για να ταιριάζει ακριβώς στο ύψος του κεφαλιού σας για δουλεύετε ή να παίζετε άνετα με τις ώρες ενώ ορισμένες διαθέτουν και μαξιλάρι με αφρό μνήμης για να προσαρμόζεται ακριβώς στο κεφάλι και τον αυχένα σας.

Μεγαλύτερη άνεση με ρυθμίσεις στην κλίση

Η ρύθμιση ως προς τον κλίση του καθίσματος πρόκειται για ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά που έχουν οι gaming καρέκλες. Καθώς γέρνετε προς τα πίσω, το κάθισμα ανασηκώνεται προς τα πάνω για να διατηρήσετε την σωστή στάση ενώ όταν σκύβετε προς τα εμπρός, το κάθισμα γέρνει ελαφρώς προς τα κάτω.

Πέρα από την κλίση, οι περισσότερες διαθέτουν επίσης ειδική ρύθμιση για το κάθισμα. Αυτό σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το βάθος του καθίσματος για να ταιριάζει ακριβώς στα μέτρα σας.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024