Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τεχνητή νοημοσύνη: Ο Bard της Google υπόσχεται να περιορίσει τις κοτσάνες

Τεχνητή νοημοσύνη: Ο Bard της Google υπόσχεται να περιορίσει τις κοτσάνες

Η εταιρεία επιχειρεί να μετριάσει τον κίνδυνο παραπληροφόρησης από ανακριβείς απαντήσεις που δίνει το σύστημα.

Συνεχίζοντας την προσπάθειά της να προφτάσει το δημοφιλές ChatGPT, η Google ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η τεχνητή νοημοσύνη της Bard θα προειδοποιεί τους χρήστες όταν οι απαντήσεις της μπορεί να είναι ανακριβείς.

Ακόμα, η Google λανσάρει τις επεκτάσεις Bard Extensions, οι οποίες επιτρέπουν στον χρήστη να εισαγάγει δεδομένα από άλλες υπηρεσίες της Google. Ο χρήστης θα μπορεί για παράδειγμα να ζητά από τον Bard να αναζητά μηνύματα στο Gmail και αρχεία στο Google Drive.

Σε πρώτη φάση, οι επεκτάσεις λειτουργούν μόνο με υπηρεσίες της Google, αργότερα όμως θα προστεθούν και εφαρμογές άλλων εταιρειών, δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο διευθυντής προϊόντων της Google Τζακ Κράβτσικ.

Μέχρι σήμερα ο Bard δεν έχει κερδίσει την απήχηση του ChatGPT

Μια άλλη νέα λειτουργία επιχειρεί να μετριάσει τον κίνδυνο παραπληροφόρησης από ανακριβείς απαντήσεις που δίνει το σύστημα. Το πρόβλημα, γνωστό στη βιομηχανία ως «παραισθήσεις», δεν αφορά μόνο το Bard αλλά όλα τα εργαλεία «γενετικής τεχνητής νοημοσύνης»,  τα οποία παράγουν κείμενο, εικόνες  ή άλλο περιεχόμενο με βάση τις οδηγίες του χρήστη.

Στο εξής, οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν ποιες απαντήσεις του Bard συμφωνούν ή διαφωνούν με τα αποτελέσματα αναζήτησης στη Google.

Οι εταιρείες τεχνολογίας βρίσκονται σε κούρσα για την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) μετά το περυσινό ντεμπούτο του ChatGPT της OpenAI, την οποία χρηματοδοτεί η Microsoft.

Σήμερα, το chatbot είναι ένας από τους 30 δημοφιλέστερους δικτυακούς τόπους παγκοσμίως.

Μέχρι σήμερα ο Bard δεν έχει αντίστοιχη απήχηση: τον Αύγουστο δέχτηκε 183 εκατομμύρια επισκέψεις, ή το 13% των επισκέψεων στο ChatGPT, σύμφωνα με την εταιρία Similarweb.

Εκτός από τους χρήστες του Διαδικτύου, η Google προσφέρει εργαλεία AI και σε επιχειρήσεις. Πρόσφατα προσέφερε σε μια μικρή ομάδα εταιρειών πρόσβαση στο  λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης Gemini, ανέφερε την περασμένη εβδομάδα το The Intercept.

Το Gemini είναι μια συλλογή «μεγάλων γλωσσικών μοντέλων», όπως ονομάζεται η τεχνολογία του Bard και του ChatGPT. Η συλλογή περιλαμβάνει μηχανές διαλόγου, αυτόματων περιλήψεων, πρωτότυπου κειμένου, κώδικα υπολογιστή και εικόνων.

Τον περασμένο μήνα, η Google πρόσθεσε λειτουργία AI στη μηχανή αναζήτησης για τους χρήστες στην Ινδία και την Ιαπωνία, η οποία θα απαντά με κείμενο ή εικόνες.

Η εταιρεία προσφέρει επίσης εργαλεία ΑΙ σε εταιρικούς πελάτες για μηνιαία συνδρομή 30 δολαρίων ανά χρήστη.

Sports in

Η Next Generation της Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι διασφαλίζει το μέλλον των Καταλανών (pic+vids)

Ο Τσάβι έχει αναδείξει 16 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προέρχονται από την ακαδημία του καταλανικού συλλόγου – Ξεχωρίζουν οι Γιαμάλ, Φερμίν και Κουμπαρσί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024