Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έλον Μασκ: Τέλος εποχής για τα δωρεάν τιτιβίσματα

Έλον Μασκ: Τέλος εποχής για τα δωρεάν τιτιβίσματα

Από τότε που ανέλαβε το Twitter, προσπάθησε να δώσει κίνητρα στους χρήστες να πληρώσουν για μια βελτιωμένη υπηρεσία

Από ότι φαίνεται, ήρθε το τέλος της δωρεάν πρόσβασης στην πλατφόρμα X, πρώην Twitter. Ο Έλον Μασκ άφησε να εννοηθεί ότι ίσως έφτασε η ώρα να βάλουν όλοι ανεξαιρέτως οι χρήστες το χέρι στην τσέπη.

«Κινούμαστε προς μια μικρή μηνιαία πληρωμή για τη χρήση του συστήματος», είπε το αφεντικό της Tesla και της SpaceX. Δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό ήταν απλώς ένα άγνωστο σχόλιο, ή ένα σημάδι πιο σταθερών σχεδίων που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Ποια είναι η λύση του για την απαλλαγή από τα bots

Ο Μασκ έχει πει εδώ και καιρό ότι η λύση του για την απαλλαγή από τα bots και τους ψεύτικους λογαριασμούς στην πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι να χρεώνει τους χρήστες για την επαλήθευση.

Από τότε που ανέλαβε το Twitter πέρυσι, προσπάθησε να δώσει κίνητρα στους χρήστες να πληρώσουν για μια βελτιωμένη υπηρεσία, η οποία τώρα ονομάζεται X Premium.

Αυτό έγινε δίνοντας στους συνδρομητές επί πληρωμή περισσότερες δυνατότητες, όπως μεγαλύτερες αναρτήσεις και αυξημένη προβολή στην πλατφόρμα. Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν ακόμη να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα «X» δωρεάν.

Ο Μασκ ετοιμάζεται να βάλει συνδρομή στο Twitter για να αποφύγει τα bot

Το νέο όνομα και λογότυπο του Twitter

«Ένα bot κοστίζει ένα μέρος της δεκάρας»

Παρόλο που υπάρχει ξεκάθαρο οικονομικό συμφέρον για την εταιρεία να χρεώνει τους χρήστες, ο Μασκ επέμεινε ότι το να υποχρεωθούν οι άνθρωποι να πληρώσουν για την υπηρεσία στοχεύει στην αντιμετώπιση των bots.

«Ένα bot κοστίζει ένα μέρος της δεκάρας» για να γίνει είπε. «Αλλά αν κάποιος πρέπει να πληρώσει μερικά δολάρια ή κάτι τέτοιο, ένα μικροποσό, το πραγματικό κόστος για τα bots είναι πολύ υψηλό».

Το X Premium κοστίζει επί του παρόντος 8 $ το μήνα στις ΗΠΑ. Η τιμή διαφέρει ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκεται ένας συνδρομητής. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είπε ότι τώρα αναζητούσε φθηνότερες επιλογές για τους χρήστες.

Ο κίνδυνος πίσω από την πληρωμή συνδρομής

«Στην πραγματικότητα πρόκειται να καταλήξουμε σε μια χαμηλότερη βαθμίδα κοστολόγησης. Επομένως, θέλουμε απλώς να είναι ένα μικρό χρηματικό ποσό», είπε. «Αυτή είναι μια μεγάλη συζήτηση, αλλά κατά την άποψή μου, αυτή είναι στην πραγματικότητα η μόνη άμυνα ενάντια σε τεράστιες στρατιές ρομπότ», πρόσθεσε ο Μασκ.

Ωστόσο, ο μεγάλος κίνδυνος είναι ότι αν η πληρωμή στο X γίνει υποχρεωτική μπορεί να χάσει ένα μεγάλο μέρος των χρηστών του. Αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να μειώσει τα διαφημιστικά έσοδα, τα οποία επί του παρόντος αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων της εταιρείας.

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024