Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023
weather-icon 21o
Στο έλεος των βανδάλων τα σχολεία του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου

Στο έλεος των βανδάλων τα σχολεία του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου

Με μηνύσεις προσπαθεί ο Δήμος να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα βανδαλισμών.

«Το τελευταίο μεγάλο διάστημα τα σχολικά κτίρια του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου γίνονται στόχος επαναλαμβανόμενων επιθέσεων βανδαλισμού προκαλώντας αναταραχή σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο όπως είναι η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος και προσθέτει:

«Είναι χαρακτηριστικό ότι καταστρέφονται μερικώς ή ολικώς ακόμη και νεότευκτες κατασκευές στις οποίες προχωρήσαμε για τη βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος.

Παρά το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή έχει φροντίσει κατά τη διάρκεια της θερινής ανάπαυλας να προβεί σε επισκευές, παρεμβάσεις και βελτιώσεις στο σύνολο των σχολικών μονάδων, κινητοποιείται άμεσα και επιδιορθώνει κάθε εσκεμμένη φθορά ώστε να μην διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Η κατάσταση όμως συνεχίζεται και έχει φθάσει στο απροχώρητο. Δεν είναι δουλειά της Διοίκησης του Δήμου να αναζητήσει ενόχους και παρά το γεγονός ότι στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας έχει θεσπίσει περιπολίες τις βραδινές ώρες στα δημοτικά κτίρια, δυστυχώς μερικοί επιτήδειοι εξακολουθούν να προβαίνουν στις παράνομες πράξεις βανδαλισμών» αναφέρει και επισημαίνει επίσης:

Μηνύσεις κατέθεσε ο Δήμος

«Κατόπιν τούτων η Δημοτική Αρχή με πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Σάββα Αραπκιλή, προχώρησε στο ύστατο μέτρο, απευθυνόμενη ουσιαστικά στην Πολιτεία, υποβάλλοντας μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων, προκειμένου να βάλουμε τέρμα σε παραβατικές συμπεριφορές που προσβάλλουν το κοινό αίσθημα και υποβαθμίζουν τη δημόσια εκπαίδευση.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε βανδαλισμοί έχουν καταγραφεί σε ανακαινισμένα σχολεία και ειδικότερα:

  • 1ο και 4ο Δημοτικά σχολεία Ραφήνας: Σπασμένα τζάμια και φθορές στην ταράτσα του κτιρίου, πέτρες στους αγωγούς όμβριων
  • 1ο και 2ο Δημοτικά σχολεία Πικερμίου: Καταγράφηκαν τρεις επιθέσεις βανδαλισμού.  Την πρώτη φορά κατέστρεψαν τα όργανα στον προαύλιο χώρο τα οποία μόλις επισκευάστηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου μας οι δράστες τα κατέστρεψαν για δεύτερη φορά όπως και μία πόρτα. Στο ίδιο σχολείο την επόμενη της επισκευής των προηγούμενων φθορών, κατέστρεψαν τον φράχτη περιμετρικά των οργάνων ενώ έβαλαν φωτιά σε θυροτηλέφωνο.

Να σημειωθεί ότι για φθορές που είχαν καταγραφεί στο 2ο Δημοτικό Πικερμίου μετά από αυταπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελίας έχει ήδη κινηθεί νομική διαδικασία.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις βανδαλισμών η δημοτική αρχή, πέρα από τις επισκευές, ενημέρωσε άμεσα και τις Αστυνομικές Αρχές ώστε να υπάρχει καταγραφή των συμβάντων.

Στεκόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε πράξη βίας, ζητούμε τη συνεργασία όλων των πολιτών για να βάλουμε φραγμό με όλα τα νόμιμα μέσα στα φαινόμενα βανδαλισμών σε δημοτικά κτίρια και ειδικά στα σχολεία, με στόχο την προστασία της δημόσιας περιουσίας προς όφελος πρωτίστως των παιδιών μας».

Only in

Η νέα τεχνική ύπνου που διχάζει τα social media

Οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνική για να αποτρέψουν το τρίξιμο των δοντιών, ακόμα και για να καταπολεμήσουν την κακή αναπνοή

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023