Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στη Λιβύη: «Όλη η χώρα θρηνεί» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τον θάνατο 5 Ελλήνων

Τραγωδία στη Λιβύη: «Όλη η χώρα θρηνεί» – Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τον θάνατο 5 Ελλήνων

«Ένα δράμα που συνέβη, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης»

«Όλη η χώρα πενθεί» γράφει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην τραγωδία που σημειώθηκε στη Λιβύη με θύματα 5 Έλληνες, εκ των οποίων οι 3 στελέχοι των Ενόπλων Δυνάμεων που είχαν μεταβεί στην περιοχή για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, μετά τη βιβλική καταστροφή λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

«Είναι διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης και τονίζει πως η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων αλλά και στους τραυματίες.

«Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και στους τραυματίες»

Το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Το χρονικό της τραγωδίας

Το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή των 5 συνανθρώπων μας έγινε όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό το οποίο κινούνταν σε αντίθετη πορεία.

Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής να τυλιχτεί στις φλόγες.

Νωρίτερα σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, «επαναπατρίζονται με Α/Φ C-27 πέντε (5) σοροί, τριών (3) στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο (2) πολιτών διερμηνέων που συμμετείχαν στην αποστολή από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών».

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στις 6.58 το πρωί της Δευτέρας προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το C-130 που πήγε ξανά στη Λιβύη να πάρει τους τραυματίες από το δυστύχημα της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις, ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Δένδιας ανέφερε:

«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, συμμετέχοντας στη αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα, κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Τη βαθύτατη οδύνη μου εκφράζω επίσης για την απώλεια της ζωής των δύο πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια αποστολή.

Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, στις οποίες απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και στους τραυματίες, στους οποίους απευθύνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους, κατά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη».

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024