Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαντορίνη: Εξαρθρώθηκε συμμορία που «μαδούσε» τουρίστες - Το κόλπο με τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Σαντορίνη: Εξαρθρώθηκε συμμορία που «μαδούσε» τουρίστες – Το κόλπο με τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, μέλη συμμορίας μαζί με τον αρχηγό  και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διάπραξη κλοπών.

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας), τα μέλη της οποίας τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα δραστηριοποιούνταν συστηματικά στις κλοπές πορτοφολιών από πολίτες σε πολυσύχναστα τουριστικά μέρη του νησιού, προχώρησε η αστυνομία στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με την αστυνομία το  μεσημέρι της Τετάρτης (13-09-2023), συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, μέλη συμμορίας μαζί με τον αρχηγό και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διάπραξη κλοπών.

Ο τρόπος δράσης

Σύμφωνα με την αστυνομία το αρχηγικό μέλος είχε αναθέσει στα άλλα δύο τον εντοπισμό ανυποψίαστων επισκεπτών κυρίως στην Οία και στα Φηρά, όπου τους προσέγγιζαν παριστάνοντας επίσης τους τουρίστες και με «ταχυδακτυλουργικό» τρόπο αφαιρούσαν από αυτούς προσωπικά τους αντικείμενα.

Μάλιστα, για να καταστήσουν δυσχερή τον εντοπισμό τους από τις Αρχές, μέλος της οργάνωσης είχε αναλάβει να νοικιάζει οχήματα, τα οποία άλλαζε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ προτιμούσαν κυρίως τουρίστες που αποβιβάζονταν από κρουαζιερόπλοια καθώς ο σύντομος χρόνος παραμονής τους στο νησί, δεν επέτρεπε την άμεση ενημέρωση της αστυνομίας.

Προτιμούσαν κυρίως τουρίστες που αποβιβάζονταν από κρουαζιερόπλοια

Θέα από τα Φηρά

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Θήρας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση (συμμορία), τα μέλη της οποίας τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα δραστηριοποιούνταν συστηματικά στις κλοπές πορτοφολιών από πολίτες σε πολυσύχναστα τουριστικά μέρη του νησιού.

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το  συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, μέλη συμμορίας μαζί με τον αρχηγό  και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διάπραξη κλοπών.

Όπως διακριβώθηκε, οι δράστες είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον από αρχές Αυγούστου 2023, έχοντας οριζόντια δομή και διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, με αποκλειστικό σκοπό τον παράνομο βιοπορισμό τους.

Ειδικότερα, το αρχηγικό μέλος είχε αναθέσει στα δύο άλλα τον εντοπισμό ανυποψίαστων επισκεπτών κυρίως στην Οία και στα Φηρά, όπου τους προσέγγιζαν παριστάνοντας επίσης τους τουρίστες και με «ταχυδακτυλουργικό» τρόπο αφαιρούσαν από αυτούς προσωπικά τους αντικείμενα.

Μάλιστα, για να καταστήσουν δυσχερή τον εντοπισμό τους από τις Αρχές, μέλος της οργάνωσης είχε αναλάβει να νοικιάζει οχήματα, τα οποία άλλαζε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ προτιμούσαν κυρίως τουρίστες που αποβιβάζονταν από κρουαζιερόπλοια καθώς ο σύντομος χρόνος παραμονής τους στο νησί, δεν επέτρεπε την άμεση ενημέρωση της αστυνομίας.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκαν πρωινές ώρες το αρχηγικό και ένα μέλος της οργάνωσης τη στιγμή που προσπαθούσαν να αφαιρέσουν αντικείμενα και ακολούθως ο συνεργός τους – τρίτο μέλος.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.975 ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τρεις περιπτώσεις κλοπών, ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου».

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024