Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη: Ο δολοφόνος στον Πειραιά έλεγε «δεν είμαι καλά» και χτυπούσε το κεφάλι στον τοίχο

Αποκάλυψη: Ο δολοφόνος στον Πειραιά έλεγε «δεν είμαι καλά» και χτυπούσε το κεφάλι στον τοίχο

Δικαστικά έγγραφα από μήνυση περιοίκου του που οδήγησαν σε καταδίκη επτά μηνών για τον δράστη της δολοφονίας του 39χρονου με τα τρία παιδιά.

«Δεν είμαι καλά. Είμαι μεγάλης ηλικίας και δεν φοβάμαι τίποτα…». Σε αυτόν τον ιδιόμορφο αυτοπροσδιορισμό και την απειλή είχε προχωρήσει παλαιότερα–σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που παρουσιάζει το in– ο 69χρονος δολοφόνος του 39χρονου πατέρα των τριών παιδιών για ένα …παρκάρισμα στο δραματικό συμβάν πριν από δύο ημέρες στον Πειραιά.

Με τον 69χρονο μάλιστα να έχει καταδικασθεί προ μερικών ετών σε επτά μήνες φυλάκιση για εξύβριση κι απειλές εναντίον ενός καταστηματάρχη της περιοχής, ενώ φαίνεται να είχε και πολλά άλλα επεισόδια με διάφορα άτομα στην γειτονιά του.

«Κ….λη είμαι 60 χρόνων δεν φοβάμαι τίποτα π…τη, τρύπιε»

Περίοικοι που είχαν γίνει κι αυτοί «στόχος» του μαινόμενου συνταξιούχου ναυτικού για μηδαμινές ή ανύπαρκτες αφορμές αλλά κι αστυνομικοί που είχαν σπεύσει παλιότερα να τον νουθετήσουν έχουν περιγράψει στα δικαστήρια έναν ανθρωπο που «χτυπούσε το κεφαλι του στον τοίχο». Κι επιπλέον ότι καθύβριζε με χυδαίες εκφράσεις τους γείτονες τους μιλώντας για «τρύπιους ανθρώπους». Με τον ίδιο να ομολογεί ότι από τα «νεύρα μου έχω καλέσει δεκάδες φορές την Αστυνομία».

Το τραγικό περιστατικό με την δολοφονία του 39χρονου σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην οδό Πραξιτέλους στον Πειραιά, έξω από το υπαίθριο πάρκινγκ που δούλευε το θύμα, μετά από διαπληκτισμό που είχαν οι δύο άντρες σχετικά με την λειτουργία του πάρκινγκ . Με τον αδίστακτο δράστη που συνελήφθη αργότερα από την ΕΛΑΣ να αποδίδει αργότερα την εν ψυχρώ δολοφονία για ασήμαντη αφορμή ότι «είχαμε χρόνια προστριβές με το θύμα. Έβαζαν τα αυτοκίνητα από το πάρκινγκ ακόμα και στο πεζοδρόμιο. Έκλειναν τους δρόμους. Είχα εκφράσει πολλές φορές την αγανάκτηση μου. Δεν ήθελα να καταλήξει έτσι».

«Δεν φοβάμαι τίποτα π…τη»

Ωστόσο σε δικογραφία που είχε σχηματιστεί προ μερικών μηνών μετα από μήνυση ενός ιδιοκτήτη κομμωτηρίου της περιοχής αναδεικνύεται η διαρκής προβληματική συμπεριφορά κι η επιθετικότητα του δολοφόνου στον Πειραιά.

Όπως ανέφερε ο μηνυτής (σ.σ. είχε εκπροσωπηθεί νομικά από την δικηγόρο Πειραιά κ. Αθηνά Χαρβαλάκου- Γλύκα ) «έχω κομμωτήριο στην περιοχή. Περίπου μία φορά την εβδομάδα καλεί ο συγκεκριμένος και έρχεται περιπολικό γιατί λέει ότι ενοχλείται από τα κλιματιστικά που λειτουργούν στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας. Βγήκα από το μαγαζί μου, πήγα στο απέναντι μαγαζί να αγοράσω κάτι και γυρίζοντας με περίμενε στο μαγαζί και άρχισε να με απειλεί μπροστά στους πελάτες, τη γυναίκα μου, στο προσωπικό μου, στους περαστικούς. Μου είπε κ….λη είμαι 60 χρόνων δεν φοβάμαι τίποτα π…τη, τρύπιε. Το μαγαζί το έχω 15 χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα στον φωταγωγό όπως λέει. Εχει έλθει προ μερικών μηνών στην πολυκατοικία κι είμαι το τρίτο θύμα του κατηγορουμένου».

Προβληματική συμπεριφορά κι επιθετικότητα του δολοφόνου στον Πειραιά

Ενδεικτική ήταν κι η καταθεση στο δικαστήριο, για το εν λόγω επεισόδιο του αστυνομικού που κλήθηκε «από το κέντρο της Αμεσης Δράσης με έστειλαν για διατάραξη κοινής ησυχίας στην Πραξιτέλους στον Πειραιά. Μετά από 20 λεπτά μας κάλεσαν ξανά γιατί γινόταν επεισόδιο. Ηταν 4.30 το μεσημέρι. Ο κατηγορούμενος ήταν εκτός εαυτού, τον πλησιάσαμε , μας έλεγε «αφήστε με, δεν είμαι καλά» και χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο. Προσπάθησα να τον απομακρύνω και να τον ηρεμήσω. Τον πήγαμε στο τμήμα και προσπαθούσαμε να τον συγκρατήσουμε να μην παρεκτραπεί. Περίοικοι μας είπαν ότι ο κατηγορούμενος είχε απειλήσει τον μηνυτή».

Από την πλευρά ο 69χρονος δολοφόνος είχε αναφέρει τότε στην απολογία του ότι «έχω πάρει 30 φορές την αστυνομία από τα νεύρα μου. Δεν μπορούμε να ησυχάσουμε. Δεν εχω απειλήσει ποτέ κανένα».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024