Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία στον Πειραιά: Προθεσμία πήρε ο 68χρονος - Από το «τον έφαγα» στο «δεν ήθελα να καταλήξει έτσι»

Δολοφονία στον Πειραιά: Προθεσμία πήρε ο 68χρονος – Από το «τον έφαγα» στο «δεν ήθελα να καταλήξει έτσι»

Ο 68χρονος δράστης ήταν γνωστός στην περιοχή για την προβληματική και εριστική συμπεριφορά του, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι θα δολοφονούσε τον 39χρονο.

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα ζήτησε και έλαβε από τον εισαγγελέα ο 68χρονος που το μεσημέρι της Παρασκευής δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 39χρονο υπάλληλο σε πάρκινγκ στην οδό Πραξιτέλους στο κέντρο του Πειραιά.

Ο δράστης μεταφέρθηκε στα δικαστήρια Πειραιά γύρω στις 09:30 το πρωί του Σαββάτου χωρίς την παρουσία δικηγόρου και με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Ο 68χρονος δράστης ήταν γνωστός στην περιοχή για την προβληματική και εριστική συμπεριφορά του, ωστόσο κανείς δεν φανταζόταν ότι θα φτάσει στο σημείο να σκοτώσει έναν άνθρωπο για ασήμαντη αφορμή.

Ο ίδιος φαίνεται πως ενοχλούνταν από τη λειτουργία του πάρκινγκ στη γειτονιά του κι αυτός ήταν ο λόγος που τον ώθησε στο αποτρόπαιο έγκλημα.

Ο 68χρονος σύμφωνα με τους κατοίκους προκαλούσε καθημερινά προβλήματα στη γειτονιά. Τον ενοχλούσε τόσο το ιδιωτικό πάρκινγκ που ήταν κάτω από το σπίτι του όσο και το κομμωτήριο δίπλα, που έβγαζε καρέκλες στο πεζοδρόμιο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες είχε απειλήσει τον 39χρονο στο παρελθόν.

Μάλιστα μία μέρα είχε ξαπλώσει μπροστά στο πάρκινγκ και δεν άφηνε τα οχήματα να περνούν.

Ο 39χρονος πατέρας τριών ανήλικων παιδιών που έβγαζε τα προς το ζην δουλεύοντας ως υπάλληλος στο ιδιωτικό πάρκινγκ, περιγράφεται από τους ανθρώπους της γειτονιάς ως ένας άνθρωπος που δεν έδινε ποτέ δικαιώματα και πάντα ήταν με το χαμόγελο.

Τον σκότωσε σε εννέα δευτερόλεπτα

Το μεσημέρι της Παρασκευής οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν έξω από υπαίθριο χώρο στάθμευσης για το πάρκινγκ και τα αυτοκίνητα που ανέβαζαν προσωρινά στο πεζοδρόμιο μέχρι να τα σταθμεύσουν.

Οι εικόνες από τη στιγμή της δολοφονίας του 39χρονου στον Πειραιά που έφερε στο φως της δημοσιότητας το in προκαλούν ανατριχίλα. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη σκηνή του εγκλήματος επί της οδού Πραξιτέλους όπου φαίνεται καθαρά η εικόνα με τον δράστη να πυροβολεί εξ επαφής τον 39χρονο στο κεφάλι.

Ο άτυχος άνδρας σωριάζεται στο έδαφος αλλά ο 68χρονος δεν σταματά. Στοχεύει και τον πυροβολεί άλλη μία ή δύο φορές σημαδεύοντας στο κεφάλι. Όλα αυτά μέσα σε 9 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια o ηλικιωμένος άνδρας φεύγει από το σημείο ατάραχος.

Σοκάρει ο κυνισμός του δράστη: «Τον έφαγα τον @@@»

Λίγα λεπτά μετά

Σε άλλο βίντεο ντοκουμέντο του in φαίνεται η στιγμή που στο σημείο φτάνουν οι πρώτοι αστυνομικοί λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία.

Το θύμα βρίσκεται στη μέση του δρόμου και μια λίμνη αίματος έχει ήδη σχηματιστεί γύρω από το κεφάλι του.

Δείτε αποκλειστικό βίντεο – ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς.

Από το «τον έφαγα» στο «δεν ήθελα να καταλήξει έτσι»

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί όμως ο κυνισμός και η απάθεια του δράστη ο οποίος όπως περιέγραψαν και αυτόπτες μάρτυρες αμέσως μετά τη δολοφονία φέρεται να είπε: «Επιτέλους, τον ‘τελείωσα’, επιτέλους τον σκότωσα».

Αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA αναφέρουν ότι όταν ο δράστης έφθασε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά είπε στους αστυνομικούς: «Είχαμε χρόνια προστριβές. Έβαζαν τα αυτοκίνητα από το πάρκινγκ ακόμα και στο πεζοδρόμιο. Έκλειναν τους δρόμους. Είχα εκφράσει πολλές φορές την αγανάκτηση μου. Δεν ήθελα να καταλήξει έτσι».

Μιλώντας στην εκπομπή, MEGA Σαββατοκύριακο ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας αναφέρθηκε στα όσα του μετέφερε ο αρχιφύλακας που συνέλαβε τον 68χρονο, με τους αστυνομικούς να είναι σε σοκ από την απάθεια του δράστη.

«Τον βρήκαν με μισάνοιχτη την πόρτα, τα πόδια επάνω στο τραπεζάκι και σιγοσφύριζε περιμένοντας τη σύλληψή του», είπε αρχικά και μάλιστα όταν εμβρόντητοι οι αστυνομικοί με αυτήν την ηρεμία τον ρώτησαν ‘τι έκανες;’ και ο 68χρονος απάντησε ‘τον έφαγα τον @@@’», είπε αρχικά ο κ. Μπαλάσκας.

«Έμπειροι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης δεν έχουν ξαναζήσει τέτοια συμπεριφορά. Μιλάμε από τις πιο ψυχρές εκτελέσεις που έχουν γίνει από άτομα υπεράνω υποψίας στη χώρα μας ποτέ. Τον εκτέλεσε τόσο ψυχρά σαν να ήταν στρατοπεδάρχης, αξιωματικός των SS», προσέθεσε.

O δράστης είχε παράνομα στην κατοχή του το όπλο και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μια παλιά καραμπίνα, σχεδόν σκουριασμένη που την είχε κρατήσει ο δράστης από την εποχή του πατέρα του.

Ο 68χρονος οδηγήθηκε σήμερα, Σάββατο (16/9) ενώπιον του εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, από όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα (18/9).

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024