Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενα σύγχρονο υπερόπλο

Ενα σύγχρονο υπερόπλο

Με το HAARP οι επιστήμονες ήθελαν να μελετήσουν πώς επηρεάζεται η ιονόσφαιρα από την ηλιακή δραστηριότητα.

Το αμερικανικό ερευνητικό πρόγραμμα HAARP (High-frequency Active Auroral Research Program) γεννήθηκε το 1990 με πρωτοβουλία του Κογκρέσου και σκοπό τη μελέτη της ιονόσφαιρας, του στρώματος της ατμόσφαιρας που εκτείνεται περίπου από τα 80 έως τα 100 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης. Τη διαχείρισή του ανέλαβαν από κοινού η πολεμική αεροπορία και το ναυτικό των ΗΠΑ, με τις εγκαταστάσεις του να χτίζονται σε μια απομονωμένη περιοχή της Αλάσκας, την Γκακόνα.

Οι επιστήμονες ήθελαν να μελετήσουν πώς επηρεάζεται η ιονόσφαιρα από την ηλιακή δραστηριότητα, πώς μπορούν να επηρεάσουν με τη σειρά τους οι φυσικές και ηλεκτρικές της ιδιότητες τα «πολιτικά και στρατιωτικά συστήματα επικοινωνίας και πλοήγησής μας», και πώς μπορούν, κατόπιν, να χρησιμοποιηθούν αυτές οι γνώσεις «για τη βελτίωση των συστημάτων επικοινωνίας και επιτήρησης με πολιτικούς και αμυντικούς σκοπούς».

Για να τα κάνει όλα αυτά, το πρόγραμμα χρησιμοποιεί ραδιοκύματα ώστε να διεγείρει τα ηλεκτρόνια στην ιονόσφαιρα, προκαλώντας έτσι «μικρές διαταραχές, παρόμοιες με τα είδη της αλληλεπίδρασης που συμβαίνουν στη φύση», με τις διαταραχές δηλαδή που προκαλεί ο ήλιος, αλλά που είναι πιο εύκολο να μελετηθούν από τους επιστήμονες.

Στο πρότζεκτ συμμετείχαν εξαρχής ερευνητές από το πανεπιστήμιο Fairbanks της Αλάσκας. Το 2015, όμως, ο στρατός αποχώρησε και το Fairbanks ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη διαχείρισή του. Αυτό δεν εμπόδισε τους απανταχού συνωμοσιολόγους να παρουσιάζουν το HAARP ως ένα αμερικανικό υπερόπλο, ικανό να κάνει λίγο – πολύ τα πάντα, από το να επιτυγχάνει επιλεκτική διακοπή των επικοινωνιών σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές και να εξουδετερώνει τους κατοίκους θέτοντάς τους σε κατάσταση λήθαργου / αδράνειας μέχρι να αλλάζει το κλίμα και να προκαλεί τυφώνες, σεισμούς, τσουνάμι, πυρκαγιές… Ολα αυτά, άλλοτε για να τιμωρήσει κάποια χώρα για την απείθειά της, άλλοτε προκειμένου να την καταστρέψει προκειμένου να εκμεταλλευτεί τον ορυκτό της πλούτο, άλλοτε και τα δύο μαζί.

Από τον σεισμό και το τσουνάμι που προκάλεσαν την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα, το 2011, και εξής, δεν έχει υπάρξει μεγάλη φυσική καταστροφή στον κόσμο η οποία να μην έχει συνδεθεί από τους συνωμοσιολόγους που ανθούν στο Ιντερνετ με το HAARP. Συνέβη μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 βαθμών που ενέσκηψε στις 6 Φεβρουαρίου του 2023 στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, σκοτώνοντας σχεδόν 60.000 ανθρώπους. Συνέβη μετά τον φονικό σεισμό των 6,8 βαθμών που έπληξε την περασμένη Παρασκευή το Μαρόκο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 3.000 ανθρώπους.

Οι απανταχού συνωμοσιολόγοι παρουσιάζουν το HAARP ως ένα αμερικανικό υπερόπλο, ικανό να κάνει λίγο – πολύ τα πάντα…

Συνέβη μετά τις πυρκαγιές στον Εβρο, τις πλημμύρες στον θεσσαλικό κάμπο, όλα τα δεινά που έχουν πλήξει τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα. Μάταια διαβεβαιώνουν, χρόνια τώρα, οι ερευνητές του HAARP πως η τεχνολογία του δεν μπορεί να δημιουργήσει ή να μεγεθύνει φυσικές καταστροφές, πως τα ραδιοκύματά του διεγείρουν την ιονόσφαιρα σε μια περιορισμένη ακτίνα περίπου 100 χιλιομέτρων, είναι αδύνατο λοιπόν να χρησιμοποιηθεί αυτό ώστε να προκληθεί μια καταστροφή στην άλλη άκρη του κόσμου· μάταια εξηγούν, ξανά και ξανά, καταξιωμένοι επιστήμονες που δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο πρόγραμμα πώς και γιατί γίνονται σεισμοί, πώς μπορεί να εξηγηθούν οι λάμψεις στον ουρανό που καμιά φορά τους συνοδεύουν, πώς και γιατί αυξάνεται, εξαιτίας της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής, η συχνότητα και η ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων, κ.ο.κ. Κάποιοι παραμένουν πεπεισμένοι πως για όλα φταίει αυτό το «γ*** υπερόπλο».

Γελάτε; Ρωτήστε λίγο γύρω σας, ίσως όχι στον μικρόκοσμό σας, πέραν αυτού, να δείτε πόσοι συμπολίτες μας πιστεύουν ότι οι Αρχές λένε την αλήθεια για την καταστροφή στη Θεσσαλία και τη Μαγνησία, πόσοι διαβεβαιώνουν ότι οι νεκροί είναι στην πραγματικότητα εκατοντάδες αλλά «τους κρύβουν», και «υπάρχουν και βιντεάκια που το αποδεικνύουν». Η απόσταση ανάμεσα στο να ορκίζεσαι στη φονική υπερδύναμη του HAARP και στο να βλέπεις εκατόμβες συγκεκαλυμμένες δεν είναι και πολύ μεγάλη, τα σόσιαλ μίντια, και η ικανότητά τους να φέρνουν κοντά τους απανταχού «believers», τη διανύουν εν ριπή οφθαλμού.

Ο γνωστός βρετανός ιστορικός Αντονι Μπίβορ, πάντως, δεν γέλασε καθόλου μαθαίνοντας πως κυκλοφορεί και του αποδίδεται ευρέως στην Ισπανία η εξής δήλωση: «Σήμερα, αυτά τα καθάρματα ξεθάβουν τον Φράνκο κι εσύ μένεις σιωπηλός· αύριο, δέχονται κύματα μεταναστών που θα καταστρέψουν την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής σου, κι εσύ μένεις σιωπηλός· την επομένη, συνάπτουν συμφωνία με τους αυτονομιστές και τους τρομοκράτες για να διαλύσουν την Ισπανία, κι εσύ μένεις σιωπηλός· μια μέρα, θα έχουν εξοντώσει την Ισπανία πολιτικά και οικονομικά, καταστρέφοντας τη ζωή και το μέλλον σου, καθώς και τη ζωή και το μέλλον των παιδιών σου, και τότε θα είναι πια πολύ αργά».

«Κραυγαλέα ψέματα»: ήταν ο τίτλος του άρθρου γνώμης που υπέγραψε προχθές ο Μπίβορ στην ισπανική El Pais, εκφράζοντας τρόμο για το γεγονός ότι «οι επονείδιστες εφευρέσεις της δεκαετίας του 1930», η κακόβουλη παραπληροφόρηση και τα συμπαρομαρτούντα της «έχουν επιστρέψει κοντά μας». Μα σε εφημερίδα τα έγραψε κι αυτός; Δεν βλέπει τις έρευνες, δεν ξέρει πόσο καχύποπτοι είναι οι άνθρωποι σήμερα με τα παραδοσιακά ΜΜΕ; Χάθηκε κάποιο κοινωνικό μέσο;

Πηγή: Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024