Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: «Τραγωδία, έπρεπε να δοθούν γαλότσες και γάντια» στους κατοίκων των πληγεισών περιοχών

Κακοκαιρία Daniel: «Τραγωδία, έπρεπε να δοθούν γαλότσες και γάντια» στους κατοίκων των πληγεισών περιοχών

Τι λέει η Ματίνα Παγώνη για την υγειονομική βόμβα στις περιοχές που πλημμύρισαν και τις αρρώστιες που μπορεί να αναπτυχθούν.

Για τον κίνδυνο εξάπλωσης επιδημιών από τις καταστροφικές πλημμύρες που έφερε η κακοκαιρία Daniel και για τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα έπρεπε να είχε δοθεί στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών από την πρώτη στιγμή μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη,

«Είναι μία τραγωδία εκεί πάνω».

«Ο κόσμος δεν μπορεί να μας δει από τις τηλεοράσεις, δεν ασχολείται με αυτό, ασχολείται με το να σώσει ό,τι μπορεί από τα υπάρχοντά του. Πρέπει να έχουμε εμφιαλωμένο νερό, δεν ξέρουμε για πόσο διάστημα, το οποίο θα χρησιμοποιούμε για τα πάντα, άρα οι άνθρωποι πρέπει να εφοδιαστούν με εμφιαλωμένο νερό από την πρώτη μέρα, και το δεύτερο είναι ότι πρέπει να θάφτουν τα ζώα» είπε αρχικά, μιλώντας στο MEGA.

«Όλα αυτά τα νερά που είναι τόσες μέρες εκεί, εκτός από τα νεκρά ζώα, έχουν παθογόνους μικροοργανισμούς, χημικές ουσίες και απόβλητα από τις κτηνοτροφικές μονάδες. Είναι όλα εκεί μέσα. Αυτό το νερό δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί. Ευτυχώς μπήκε ο Στρατός, τα ζώα έπρεπε να μαζευτούν αμέσως. Έπρεπε να έχουν δοθεί γαλότσες, γάντια και μάσκες σε όλον τον κόσμο. Έπρεπε να βγουν δύο ομάδες, εκείνη που θα έπαιρνε τον κόσμο και η δεύτερη ομάδα να προλάβαινε αυτό που συνέβη. Έτσι έπρεπε να ενεργοποιηθεί η δημόσια υγεία» ανέφερε, τονίζοντας ότι «αυτή την στιγμή δεν έχουμε πανδημία».

Ποιες αρρώστιες μπορεί να αναπτυχθούν

Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη, οι ασθένειες που μπορεί να αναπτυχθούν στις πλημμυρισμένες περιοχές είναι «γαστρεντερίτιδες, ηπατίτιδα Α, λεπτοσπείρωση. Αρχίζουν να δυσκολεύουν τα πράγματα. Τα νοσοκομεία δεν γνωρίζω αν είναι έτοιμα αλλά μέχρι στιγμής έχουν ανταπεξέλθει άψογα».

Για τους φοιτητές και για το θέμα των εξετάσεων η ΄Ματίνα Παγώνη υποστήριξε ότι «επειδή δεν είναι κάτι που επείγει, να δώσουν μία παράταση σε αυτά τα παιδιά να ηρεμήσουν κιόλας. Εν είναι μόνο το νερό και τα ζώα, πρέπει να τους στηρίξουμε ψυχολογικά, δεν είμαστε όλοι τόσο δυνατοί, κάποιοι χρειάζονται υποστήριξη».

Τι είπε για την Ελληνίδα που πέθανε από αλλαντίαση στο Μπορντό και την 20χρονη στα Ιωάννινα

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε ακόμα για την Ελληνίδα που πέθανε από αλλαντίαση στο Μπορντό. «Σοκαριστήκαμε όλοι με το περιστατικό. Η αλλαντίαση είναι κάτι δύσκολο γιατί είναι ένα βακτήριο που προσβάλλει το νευρικό σύστημα».

Για την 20χρονη που πέθανε μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίναν, όπου είχε εισαχθεί με διάγνωση αμυγδαλίτιδα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε: «είναι ένα τραγικό γεγονός, και γι΄ αυτό έχει ξεκινήσει ΕΔΕ. Τελικά από σήψη και ανακοπή έφυγε, αλλά αν δεν βγου7ν οι εξετάσεις και τα πορίσματα δεν μπορούμε να πούμε κάτι».

Sports in

Αιχμές από τον Λάκοβιτς μετά το Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια: «Χάσαμε για λόγους που δεν καταλαβαίνω»

Σπόντες από τον Γιάκα Λάκοβιτς, μετά από την ήττα της Γκραν Κανάρια από τη Μπαρτσελόνα στην παράταση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024