Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: Ο πνιγμένος θεσσαλικός κάμπος από ψηλά - Διπλή εισαγγελική παρέμβαση στη Λάρισα

Κακοκαιρία Daniel: Ο πνιγμένος θεσσαλικός κάμπος από ψηλά – Διπλή εισαγγελική παρέμβαση στη Λάρισα

Εικόνες καταστροφής αποτυπώνονται σε βίντεο που έχουν ληφθεί με drone πάνω από τον θεσσαλικό κάμπο. Τι ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές για την περίπτωση της Λάρισας.

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα από τον κάμπο στη Θεσσαλία αφού παραμένει πλημμυρισμένος σε πολλά σημεία μετά το φονικό και καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, ενώ όπου τα νερά έχουν υποχωρήσει υπάρχουν κουφάρια νεκρών ζώων που αποτελούν υγειονομική βόμβα, όπως προειδοποιούν εδώ και πολλές ημέρες οι επιστήμονες.

Νέα εναέρια πλάνα αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί. Ενδεικτικό είναι το βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της Golden Movies στο Youtube.

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στη Θεσσαλία μετά την κακοκαιρία Daniel

Τα πλάνα έχουν ληφθεί πάνω από το χωριό Ελευθέριο Λάρισας.

Δείτε το βίντεο

Κατεστραμμένη η γέφυρα στον Παλαιόπυργο Λάρισας

Άλλο βίντεο, επίσης από τη Golden Movies, παρουσιάζει πώς έχει η κατάσταση στον Παλαιόπυργο Λάρισας, όπου η γέφυρα στην περιοχή έχει καταστραφεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω αυτής της γέφυρας συνδέεται ο Παλαιόπυργος με την Αλεξανδρινή, τα παραλιακά χωριά του Δήμου Τεμπών και τον Στρίντζο, ενώ η ίδια οδός οδηγούσε προς τον κεντρικό δρόμο Ομολίου και προς το Στόμιο.

Η γέφυρα σε ένα σημείο της έχει καταπέσει, ενώ εμφανείς είναι οι ρωγμές σε όλο το μήκος της.

Διπλή εισαγγελική παρέμβαση στη Λάρισα

Μετά τις ανυπολόγιστες καταστροφές στην περιοχή της Θεσσαλίας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, με παραγγελία της προς τέσσερις εισαγγελείς της Περιφέρειας θέτει σαφές πλαίσιο ερευνών με στόχο να αποδοθούν συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες για παραλείψεις και ολιγωρίες σε σχέση με την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Daniel.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία», την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας προκάλεσαν δύο σκέλη των επιπτώσεων των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.

Το πρώτο σκέλος των παρεμβάσεων σε τοπικό επίπεδο αφορά στη ρύπανση του Πηνειού από τη μη λειτουργία των Βιολογικών Καθαρισμών της Λάρισας, χωρίς ακόμη να έχει απαντηθεί το ερώτημα εάν λειτουργούν οι Βιολογικοί Καθαρισμοί άλλων πόλεων της Δυτικής Θεσσαλίας.

Παρέμβαση εισαγγελέα έγινε για τη μη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού στη Λάρισα. Πηγή φωτογραφίας: onlarissa.gr

Το δεύτερο σκέλος αφορά στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ασφαλή για τη δημόσια υγεία, χωρίς «ολιγωρία ή χρονοτριβή», διαχείριση των νεκρών ζώων που θανατώθηκαν από τις πλημμύρες.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάρισας παρήγγειλε χθες κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διερευνηθεί η ρύπανση του Πηνειού ποταμού εξαιτίας της μη λειτουργίας των Βιολογικών Καθαρισμών της Λάρισας, της Μάνδρας και της Γιάννουλης.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων, «τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας έχουν θέσει εκτός λειτουργίας όλους τους Βιολογικούς Καθαρισμούς των Δήμων που έχουν πληγεί. Από την περασμένη Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και ο Βιολογικός Καθαρισμός της Λάρισας, της Γιάννουλης και της Μάνδρας.

Για το θέμα αυτό έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τα αντλιοστάσια του Βιολογικού Καθαρισμού και το αποχετευτικό δίκτυο στην πόλη της Λάρισας λειτουργούν κανονικά. Τα εισερχόμενα λύματα καταλήγουν από το αποχετευτικό δίκτυο μαζί με τα πλημμυρικά νερά στον Πηνειό».

Για τα νεκρά ζώα

Η δεύτερη παρέμβαση αφορά σε έγγραφο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απόστολου Τζαμαλή, προς τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αφορμή τις καταστροφικές επιπτώσεις από τα πλημμυρικά φαινόμενα στο ζωικό κεφάλαιο και της ασφαλούς για τη δημόσια υγεία διαχείρισης των νεκρών ζώων.

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής, ως έχουσα την ευθύνη, καλείται χωρίς χρονοτριβή και κατ’ απόλυτη προτεραιότητα να διενεργήσει ελέγχους στις μονάδες και να ενεργήσει για την ασφαλή διαχείριση των νεκρών ζώων.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας επιταχύνεται η διαχείριση της κατάστασης των νεκρών ζώων μετά και την αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης με μονάδα διαχείρισης ζωικών υποπροϊόντων στη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας.

Sports in

Ο Κλοπ μίλησε για το μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα!

Τι είπε ο Γιούργκεν Κλοπ για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο Μπέρμιγχαμ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024