Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σε άνοδο ο συνδυασμός του Κώστα Πιστιόλα στο Δήμο Αγρινίου

Σε άνοδο ο συνδυασμός του Κώστα Πιστιόλα στο Δήμο Αγρινίου

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου, Κώστας Πιστιόλας κερδίζει τις εντυπώσεις των ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου, Κώστας Πιστιόλας προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και μένει αυτό να επιβεβαιωθεί και στις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Αυτό που συζητιέται με θετικό πρόσημο στο Αγρίνιο είναι επίσης και η κατάρτιση ενός πλήρους υπερκομματικού ψηφοδελτίου από τον κ. Πιστιόλα. Τόσο ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, όσο και άλλα κομμάτων, φαίνεται πως καλύπτονται από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους όσο φυσικά και από το πρόγραμμα του υποψηφίου Δημάρχου Κώστα Πιστιόλα.

Ο κ. Πιστιόλας προεκλογικά δεν αποφεύγει να μιλάει για τα «βαριά» θέματα της ατζέντας του και να «εκτίθεται» με δεσμεύσεις που άλλοι ίσως να απέφευγαν. «Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω είναι πως η δική μας Δημοτική Αρχή θα είναι όσο πιεστική και δυσάρεστη χρειάζεται προς την κεντρική εξουσία, ώστε να μην παραβλέπει ούτε για μια μέρα όσα οφείλει να κάνει για τη ΜΕΘ και όλες τις κλινικές στο Νοσοκομείο Αγρινίου» δήλωσε μετά από επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

«Η Δημοτική Αρχή οφείλει να μάχεται καθημερινά (και) για τη Δημόσια Υγεία. Μαζί με υποψηφίους του Συνδυασμού μας, βρεθήκαμε στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα προβλήματα στελέχωσης και λειτουργίας του Νοσοκομείου Αγρινίου.Παράλληλα, διαπιστώσαμε τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να έχουν οι πολίτες την Δημόσια Υγεία που δικαιούνται. Εμείς πιστεύουμε ότι μια Δημοτική Αρχή δεν πρέπει να προτάσσει θέματα αρμοδιότητας αλλά να δίνει τη μάχη καθημερινά για όσα δικαιούνται οι δημότες. Ειδικά με τα ζητήματα που υπάρχουν εδώ και χρόνια στην στελέχωση και ειδικότερα στην λειτουργία της ΜΕΘ» πρόσθεσε ο κ. Πιστιόλας.

Το θέμα του Πανεπιστημίου επίσης είναι στις προτεραιότητες του Προγράμματος του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά», για την ανάπτυξη της περιοχής και για να προσελκύσει το Αγρίνιο έρευνα και καινοτομία, με στόχο έναν πρότυπο έξυπνο Δήμο καινοτομίας, επιστήμης και επιχειρηματικότητας.

Όπως ανέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» Κώστας Πιστιόλας κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Πανεπιστήμιο:

«Είμαι εδώ γιατί έχω μια ιδιαίτερη σχέση με την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην πόλη μας. Συγκεκριμένα, υπήρξα μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο, το 2011 μέχρι το 2013.

Κώστας Πιστιόλας: «Καταφέραμε τότε, το νέο – ιδρυθέν Πανεπιστήμιο να λειτουργήσει και να σταθεί στα πόδια του με επιτυχία, ως ανεξάρτητο ίδρυμα».

Τα χρόνια της σύντομης ανεξάρτητης λειτουργίας του το Πανεπιστήμιο αναπτύχθηκε με τη στελέχωση των ακαδημαϊκών Τμημάτων με μέλη ΔΕΠ και διοικητικό προσωπικό και την λειτουργία Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων σπουδών, ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την ανάπτυξη κάμπους στο παλαιό αεροδρόμιο Αγρινίου.

Η πορεία του ανεξάρτητου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας διαγραφόταν αισιόδοξη και λαμπρή.

Όμως η Πολιτεία θυσίασε το ανεξάρτητο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, σε βάρος της ανάπτυξης του Νομού και ιδιαίτερα του Δήμου Αγρινίου. Το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο έχει σχεδόν 40 χρόνια ιστορία και δεν πρόκειται να το αφήσουμε στην τύχη του.

Για όλους εμάς στο Συνδυασμό «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» η υπόθεση Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο, είναι πρώτη προτεραιότητα, γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι είναι ο απαραίτητος πυλώνας που μαζί με το πλούσιο φυσικό μας περιβάλλον και την αγροτική οικονομία θα αποτελέσουν το μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή μας.

Τα μεγάλα προβλήματα του τόπου απαιτούν πρωτοβουλίες και συμπαράταξη πολιτικών δυνάμεων και φορέων, μαζί με την ενεργό συμμετοχή της κοινωνίας.

Και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε ακούραστα με πίστη στο σχέδιό μας» έγραψε σε σχετική του ανάρτηση ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου, Κώστας Πιστιόλας.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024