Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι δημοσιογράφοι του μέλλοντος βγαίνουν απο τη New Media Studies

Οι δημοσιογράφοι του μέλλοντος βγαίνουν απο τη New Media Studies

Όλοι συζητούν για τους δημοσιογράφους - ΑΙ αλλά η New Media Studies εκπαιδεύει τους δημοσιογράφους όχι μόνο στην τέχνη της Δημοσιογραφίας αλλά και πως θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία και την Τεχνητή Νοημοσύνη για να γίνουν άριστοι επαγγελματίες.

Η Δημοσιογραφία είναι ένα από τα γοητευτικότερα επαγγέλματα στον κόσμο αλλά οι δημοσιογράφοι φέρνουν στον κόσμο τις πληροφορίες και τις ειδήσεις που χρειάζεται να μάθει αλλά και το περιεχόμενο που του αρέσει.

Στη Νew Media Studies οι σπουδαστές μαθαίνουν από τους πιο επιδραστικούς και έμπειρους δημοσιογράφους πως να μεταδίδουν σωστά και αξιόπιστα την είδηση σε όλα τα Μέσα – τηλεόραση, site, εφημερίδες, social media, ραδιόφωνο, podcast- αλλά και όλα τα σύγχρονα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι στα πιο σημαντικά Μέσα του εξωτερικού για να φτιάξουν τις ειδήσεις τους.

Παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις η New Media Studies ανανεώνει κάθε έτος το πρόγραμμα σπουδών και εντάσσει στα μαθήματα νέες εκπαιδευτικές ενότητες ώστε όλοι οι σπουδαστές της να αποκτούν τις δεξιότητες για να αξιοποιούν κάθε νέο εργαλείο και τεχνική που μπορεί να απογειώσει την καριέρα τους.

Σύγχρονη κατάρτιση …από το μέλλον

Φέτος έχει εντάξει νέα εκπαιδευτική ενότητα για την Τεχνητή Νοημοσύνη και πως μπορούν οι δημοσιογράφοι να την αξιοποίησουν για να κάνουν πιο εύκολα και πιο αξιόπιστα την δουλειά τους με τα εργαλεία που προσφέρει. Πολλοί ισχυρίζονται ότι πολλές θέσεις εργασίας θα χαθούν λόγω της Τεχνητής Νοημοσύνης αλλά εκείνοι που θα έχουν τις καλύτερες δουλειές είναι όσοι θα γνωρίζουν να αξιοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η ΝΜS πρωτοπορεί και παρέχει μοναδική εκπαίδευση για την αντιμετώπιση των fake news δίνοντας στους σπουδαστές την απαραίτητη γνώση για τα ειδικά εργαλεία που τους επιτρέπουν να διαγνώσουν τις ψευδείς ειδήσεις.

Στη New Media Studies τα μαθήματα δεν περιορίζονται στο θεωρητικό πλαίσιο αλλά οι σπουδαστές εκπαιδεύονται στην συγγραφή ρεπορτάζ και τις ειδικές τεχνικές που υπάρχουν για κάθε Μέσο ξεχωριστά για υψηλού επιπέδου κείμενα.

Η κατάρτιση περιλαμβάνει θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα τηλεπαρουσίασης και ραδιοφώνου στα ξεχωριστά studio που διαθέτει η Σχολή, στην σκηνοθετική επιμέλεια των ρεπορτάζ, στην συνέντευξη.

Πώς να σταθεί ο δημοσιογράφος μπροστά στο μικρόφωνο και την κάμερα.

Πώς να αξιοποιήσει τις απεριόριστες  δυνατότητες του διαδικτύου.

Πώς να ερευνά θέματα και να βρει την είδηση από τα Social Media και πώς να την προωθήσει.

Πώς θα παράγει βίντεο και διαδραστικά γραφήματα.

Στόχος να καταρτιστούν οι σπουδαστές ως ολοκληρωμένοι δημιουργοί πρωτότυπου περιεχομένου (content creators).

Με εφόδια τις γνώσεις τους οι σπουδαστές της NMS διαπρέπουν στην πρακτική τους στα μεγαλύτερα και καλύτερα Μέσα Ενημέρωσης με τα οποία συνεργάζεται η New Media Studies. Mega, in.gr, myradio, Το Βήμα, Τα ΝΕΑ, είναι ανάμεσα στα Μέσα που κάνουν την πρακτική τους οι σπουδαστές μας. Και οι καλύτεροι έχουν βρει άμεσα τη δουλειά των ονείρων τους.

Τα  προγράμματα σπουδών

– Μονοετές πρόγραμμα σπουδών και πρακτική για φοιτητές και πτυχιούχους.
– Online μονοετές πρόγραμμα σπουδών και πρακτική
– Διετές πρόγραμμα σπουδών και πρακτική

Οι εγγραφές ξεκίνησαν.

Για να εξασφαλίσεις τώρα μια από τις περιορισμένες θέσεις στην NMS συμπλήρωσε τα στοιχεία σου ή τηλεφώνησε στο 210-7709100.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024