Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ετοιμα τα νέα εμβόλια για τον covid!

Ετοιμα τα νέα εμβόλια για τον covid!

Ο FDA εγκρίνει «ενημερωμένα» εμβόλια Covid-19 που στοχεύουν σε κυκλοφορούσες παραλλαγές του κοροναϊού

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έδωσε το πράσινο φως τη Δευτέρα στα ενημερωμένα εμβόλια Covid-19 από τη Moderna και την Pfizer/BioNTech εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων και νοσηλειών.

Και οι δύο κατασκευαστές εμβολίων είπαν ότι οι δοκιμές δείχνουν ότι τα εμβόλιά τους είναι αποτελεσματικά έναντι του EG.5, του κυρίαρχου στελέχους του covid, επί του παρόντος, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης, μια ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ σχετικά με τις αποφάσεις εμβολιασμού της, θα σταθμίσει τώρα την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των ενημερωμένων εμβολίων και θα κάνει συστάσεις για τη χρήση τους. Αφού ο διευθυντής του CDC υπογράψει αυτές τις συστάσεις, τα εμβόλια μπορούν να χορηγηθούν.

Ο εμβολιασμός παραμένει κρίσιμος για τη δημόσια υγεία

Τα ενημερωμένα εμβόλια πληρούν τα αυστηρά επιστημονικά πρότυπα του FDA

Αυξάνονται τα κρούσματα

Πάντως, τα κρούσματα Covid αυξάνονται, καθώς τα νέα εμβόλια είναι σχεδόν έτοιμα.

Η συμβουλευτική ομάδα έχει προγραμματίσει να συναντηθεί για να συζητήσει τα εμβόλια Covid-19 την Τρίτη, πράγμα που σημαίνει ότι τα εμβόλια θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα μέσα σε λίγες μόνο ημέρες σε ορισμένα φαρμακεία και ιατρεία.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι καλούν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν μόλις γίνουν διαθέσιμα τα εμβόλια. Κάνουν το ντεμπούτο τους εν μέσω μιας αύξησης στα τέλη του καλοκαιριού των νοσηλειών Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες και των αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η τριπλή απειλή των αναπνευστικών ιών – κοροναϊού, γρίπης και αναπνευστικού ιού – αυτό το φθινόπωρο και το χειμώνα.

«Ο εμβολιασμός παραμένει κρίσιμος για τη δημόσια υγεία και η συνεχής προστασία από τις σοβαρές συνέπειες του COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της νοσηλείας και του θανάτου», δήλωσε ο Δρ Πίτερ Μαρκς, διευθυντής του Κέντρου Βιολογικής Αξιολόγησης και Έρευνας του FDA, τονίζοντας:

«Το κοινό μπορεί να είναι βέβαιο ότι αυτά τα ενημερωμένα εμβόλια πληρούν τα αυστηρά επιστημονικά πρότυπα του οργανισμού για την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα κατασκευής. Ενθαρρύνουμε πολύ όσους πληρούν τις προϋποθέσεις να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εμβολιαστούν».

Τα επικαιροποιημένα εμβόλια κυκλοφορούν σε μια περίοδο που τα κρούσματα Covid-19 έχουν ήδη αυξηθεί σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες που αντιμετωπίζει τριπλή απειλή ιών του αναπνευστικού αυτό το φθινόπωρο και το χειμώνα: γρίπη, RSV και Covid-19.

«Προς το παρόν, παρατηρούμε μια άνοδο στα ποσοστά μόλυνσης καθώς και στα νοσοκομεία, ωστόσο, τα απόλυτα ποσοστά σοβαρών νοσημάτων, νοσηλειών και θανάτων είναι ακόμα πολύ χαμηλά σε σύγκριση με εκείνα που ήμασταν πριν από ένα χρόνο και πριν από δύο χρόνια», είπε ο Δρ Dan Barouch, διευθυντής του Κέντρου Ιολογίας και Έρευνας Εμβολίων στο Ιατρικό Κέντρο Beth Israel Deaconess, που δεν συμμετείχε στην ανάπτυξη ούτε των εμβολίων Moderna ούτε της Pfizer, αλλά προηγουμένως βοήθησε στη μελέτη του εμβολίου Johnson & Johnson.

Όσο για το φθινόπωρο και τον χειμώνα που πλησιάζει, «η τροχιά για το πού πάμε είναι δύσκολο να προσδιοριστεί. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε μια άνοδο στο επίπεδο που είδαμε πριν από ένα ή δύο χρόνια, αλλά το πού θα κορυφωθεί νομίζω μένει να φανεί.
Αυτή τη στιγμή έχουμε τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού με ανοσία εμβολίων, φυσική ανοσία ή και τα δύο. Άρα υπάρχει ήδη ένα σημαντικό επίπεδο πληθυσμιακής ανοσίας».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024