Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός: Ασθενής δόνηση στον Βόλο

Σεισμός: Ασθενής δόνηση στον Βόλο

Η λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (12/9) στον πολύπαθο Βόλο, κι ενώ περιοχές στη -χτυπημένη από την κακοκαιρία Daniel- Θεσσαλία, είναι ακόμη πλημμυρισμένες.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 07:00. Ήταν μεγέθους 2,4 Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίστηκε στα 9 χιλιόμετρα βορειανατολικά του Βόλου.

Το εστιακό της βάθος ήταν στα 13,4 χιλιόμετρα

Η αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Χωρίς νερό – Τεράστιες καταστροφές

Τα προβλήματα – από το πέρασμα του «Daniel»,  για τους κατοίκους του Βόλου και της Μαγνησίας, συνεχίζονται  με μέγιστο ζήτημα την υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος με καθαρό πόσιμο νερό.

Σύμφωνα με την ΔΕΥΑΜΒ η κανονικότητα θα επανέλθει μετά 15 – 20 ημέρες.

Το νερό που παρέχεται δεν είναι πόσιμο και φτάνει στα σπίτια ορισμένων περιοχών του Βόλου με ωράριο, στη συνέχεια διακόπτεται και πολλοί υγειονομικοί φορείς και επιστήμονες μιλούν για ακατάλληλο νερό ακόμη και για οικιακή χρήση.

Τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες

Συνοικίες όπως τα Παλιά, η Νεάπολη, το Παλαιό Λιμεναρχείο, το Οινόπνευμα και περιοχές γύρω από το Εμπορικό Κέντρο «Old City» έχουν κατακλυσθεί από λάσπη και γίνεται προσπάθεια να καθαριστούν. Το ίδιο συμβαίνει σε οδούς και γέφυρες που σάρωσε ο χείμαρρος Κραυσίδωνας όταν υπερχείλισε και παρέσυρε τα πάντα πλημμυρίζοντας την πόλη του Βόλου.

Ανυπολόγιστες καταστροφές, που δεν έχουν αποτιμηθεί, έχουν υποστεί, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το Συγκρότημα Τσαλαπάτα που αποτελεί ένα Πολυχώρο Μουσείων Πολιτισμού και Βιομηχανικής Παράδοσης, και με πολλά πολυτελή καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, αλλά και το κτιριακό συγκρότημα των 1ου και 4ου ΕΠΑΛ της Νέας Ιωνίας που συστεγάζει και το 1ο Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου. Ειδικά το σχολικό συγκρότημα έχει καταστραφεί ολοσχερώς τόσο κτιριακά, όσο και ο εξοπλισμός που υπήρχε.

Από την πλευρά του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου με ανακοινώσεις του εφιστά την προσοχή σε όσα σκάφη κινούνται εντός του Παγασητικού διότι από τη θεομηνία και τις πλημμύρες οι χείμαρροι που εκβάλουν στον Παγασητικό κατέβασαν από τις πλαγιές των βουνών τεράστιες ποσότητες φερτών υλών και μεγάλους κορμούς δένδρων που επιπλέουν στη θάλασσα και μπορεί να προκαλέσουν ζημιές σε περίπτωση πρόσκρουσης σε αυτούς.

Sports in

«Μπαμ» με Έσε στην Αργεντινή: Επιλογή του Μασεράνο ο μέσος του Ολυμπιακού

Ο Σαντιάγκο Έσε ετοιμάζεται να φορέσει το εθνόσημο της Αργεντινής. Και είναι προσωπική επιλογή του μεγάλου Χαβιέρ Μασεράνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024