Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιωάννινα: Ελεύθερος με όρους ο 71χρονος που σκότωσε διαρρήκτη που εισέβαλε στο σπίτι του

Ιωάννινα: Ελεύθερος με όρους ο 71χρονος που σκότωσε διαρρήκτη που εισέβαλε στο σπίτι του

Διαμαρτυρία των συγγενών του θύματος έξω από τα δικαστήρια

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 71χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε μέσα στο σπίτι του 35χρονο διαρρήκτη που εισέβαλε στο σπίτι του στα Ιωάννινα.

Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα καθώς και της απαγόρευσης προσέγγισής του στον τόπο όπου έλαβε χώρα το συμβάν.

Όπως είπε ο συνήγορος υπεράσπισης του 71χρονου, Γρηγόριος Κύρκος μιλώντας στο Epirus-tvnews.gr, ο 71χρονος είναι συντετριμμένος και βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα, χωρίς να έχει καμία πρόθεση για την τραγική κατάληξη του συμβάντος.

Σημειώνεται ότι έξω από τα δικαστήρια βρέθηκαν λίγο πριν τις 10 το πρωί συγγενείς του 35χρονου, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τον θάνατο του δικού τους ανθρώπου, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Το χρονικό της υπόθεσης

O 35χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με μεταλλική ράβδο και στιλέτο στην κατοχή του εισέβαλε στο σπίτι 71χρονου, ο οποίος κατοικεί μόνιμα στο εξωτερικό και βρισκόταν στο χωριό του για την περίοδο του καλοκαιριού.

Μετά από έντονο διαπληκτισμό, και αφού ο 35χρονος χτύπησε τον ηλικιωμένο με τη μεταλλική ράβδο, ο 71χρονος ζήτησε από τον νεαρό άνδρα να φύγει από το σπίτι του.

Καθώς εκείνος τον αγνοούσε, ο 71χρονος πήρε ένα παλιό όπλο που είχε στην οικία του και πυροβόλησε τον 35χρονο, τραυματίζοντάς τον στη θωρακική κοιλότητα.

Ο 35χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο ΚΥ Βουτσαρά, ενώ για το περιστατικό ειδοποιήθηκε και έσπευσε στο σημείο Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ από τα Ιωάννινα, που παρέλαβε και διακόμισε τον νεαρό άνδρα στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και ο 71χρονος συνελήφθη.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024