Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αλκίνοος Ιωαννίδης: Έρχομαι από τη χώρα που ξαναψηφίζουν, δεκαετίες τώρα, όσους μας ρημάζουν

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Έρχομαι από τη χώρα που ξαναψηφίζουν, δεκαετίες τώρα, όσους μας ρημάζουν

«Ερχομαι από τη χώρα χωρίς παιδεία, χωρίς υγεία, χωρίς πολιτισμό, χωρίς πρόβλεψη, χωρίς προετοιμασία, χωρίς πρόνοια, χωρίς έγνοια, χωρίς φροντίδα, χωρίς ευθύνη», είπε ο Αλκ. Ιωαννίδης

«Έρχομαι από την καταιγίδα, έρχομαι από τη λάσπη, τον ρημαγμένο παράδεισο, από το Πήλιο»: Με αυτά τα λόγια, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μίλησε στο κοινό στη συναυλία του στην Τεχνόπολη το βράδυ της Δευτέρας, μεταφέροντας την εικόνα της Θεσσαλίας, μετά το πέρασμα του «Daniel».

«(Ερχομαι) από τα αποκομμένα χωριά, από τα πεσμένα γεφύρια, τους βουλιαγμένους δρόμους, τα κατεστραμμένα σπίτια, τα γκρεμισμένα.

«Ερχομαι από την κομμένη, την καμένη,την πνιγμένη χώρα μας»

Έρχομαι από τη λάσπη. Από τους πνιγμένους ανθρώπους, τα πνιγμένα ζώα, τα πεσμένα δέντρα. Από τις κομμένες εθνικές οδούς. Από την κομμένη, την καμένη, την πνιγμένη χώρα μας», είπε.

«Έρχομαι από τη χώρα που ξαναψηφίζουν, δεκαετίες τώρα, όσους μας ρημάζουν»

Στη συνέχεια, ο καλλιτέχνης που ζει μόνιμα στους Σταγιάτες Πηλίου, στράφηκε κατά του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου.

«Έρχομαι από τον Βόλο, που ο δήμαρχος της πόλης, πριν από τρεις μέρες, ο ανεκδιήγητος δήμαρχος, ανεβασμένος σε μία μπουλντόζα, φώναζε στην ερημιά – εκεί που δεν υπήρχε άνθρωπος – “Ήρθε το φαΐ και το νερό! Ελάτε να πάρετε!”. Για την κάμερα, κάνοντας προεκλογικό σποτ μπας και τον ξαναψηφίσει κανείς», τόνισε και πρόσθεσε:

«Έρχομαι από την χώρα που θα τον ξαναψηφίσουν όμως…».

Και συνέχισε: «Έρχομαι από τη χώρα που ξαναψηφίζουν, δεκαετίες τώρα, όσους μας ρημάζουν. Από τη χώρα χωρίς παιδεία, χωρίς υγεία, χωρίς πολιτισμό, χωρίς πρόβλεψη, χωρίς προετοιμασία, χωρίς πρόνοια, χωρίς έγνοια, χωρίς φροντίδα, χωρίς ευθύνη».

Οργή Μπέου

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του δημάρχου Βόλου, που έχει από το παρελθόν συγκρουστεί με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη για την υπόθεση των υδάτων στους Σταγιάτες.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Αχιλλέας Μπέος είπε: «Δεν θα ασχοληθώ, ούτε θα απαντήσω σε αυτό το νούμερο. Μιλάμε για τραγικό νούμερο. Αυτός έκανε τη συναυλία για αρπαχτή; Με πήραν τηλέφωνο πολλοί καλλιτέχνες για να βοηθήσουν. Να στείλουν τρόφιμα και νερά. Πόσο κόσμο είχε η συναυλία του; Είναι ένα νούμερο με μία κιθάρα και απευθύνεται σε μία συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων. Δεν με αφήνετε με τον Ιωαννίδη και τον κάθε φλώρο; Εγώ βγήκα να μιλήσω για την πόλη μου, τον Βόλο».

Ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε:

«Αβάσταχτος ο πόνος του πάλαι ποτέ τροβαδούρου, Αλκίνοου Ιωαννίδη για τα όσο βιώνουν οι πολίτες του Βόλου, διοργάνωσε και μια συναυλία για να τον εκφράσει (και να βγάλει το απωθημένο του βρίζοντας με). Ελπίζω ειλικρινά ότι τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή υποφέρουν και πονούν και δεν πρόκειται για μια “αρπαχτή” με μπόλικη σάλτσα από υποκριτική ευαισθησία και αλληλεγγύη. Στο χέρι του ευαισθητούλη Αλκίνοου να μας το δείξει και ας με βρίζει όσο θέλει. Πρέπει να υπάρξει κι αυτός…».

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024