G20: Βλάβη παρουσίασε το αεροσκάφος του Τζάστιν Τριντό – Ο καναδός πρωθυπουργός παρέμεινε στην Ινδία
Στην Ινδία αναγκάστηκε να παραμείνει ο Τζάστιν Τριντό, μετά τη λήξη της G20, λόγω μηχανικής βλάβης που παρουσίασε το αεροσκάφος του, η οποία δεν μπορούσε να επιλυθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό αναγκάστηκε να παρατείνει το ταξίδι του στην Ινδία μετά τη σύνοδο της G20 στο Νέο Δελχί εξαιτίας βλάβης στο αεροσκάφος του, επιβεβαίωσαν οι καναδικές αρχές χθες Κυριακή (στη φωτογραφία από Canadian Press/Shutterstock, επάνω, το αεροσκάφος του καναδού πρωθυπουργού καθηλωμένο στον χώρο στάθμευσης).
Ο κ. Τριντό, ο οποίος έφθασε στην ινδική πρωτεύουσα την Παρασκευή για τη σύνοδο των ηγετών της G20, αναμενόταν να επιστρέψει στον Καναδά χθες, μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του πατέρα της ινδικής ανεξαρτησίας Μαχάτμα Γκάντι. Ομως μηχανικό πρόβλημα τον ανάγκασε να παραμείνει στην Ινδία τουλάχιστον μια επιπλέον νύχτα.
«Δεν είναι η πρώτη φορά» που ενσκήπτει πρόβλημα στο αεροσκάφος
Το αεροσκάφος του, τύπου Airbus, «συνάντησε τεχνικές δυσκολίες», οι οποίες «δεν μπορούσαν να επιλυθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας», σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του κ. Τριντό. «Η αντιπροσωπεία μας θα παραμείνει στην Ινδία ωσότου γίνουν εναλλακτικές διευθετήσεις» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου CTV, «δεν είναι η πρώτη φορά» που ενσκήπτει πρόβλημα αυτής της φύσης.
Ενταση Ινδίας – Καναδά
Η παρουσία του κ. Τριντό στην G20 έτυχε μικρότερης προβολής απ’ ό,τι ορισμένων ομολόγων του στην G7, ενώ η επίσκεψή του έγινε με φόντο εντάσεις στη σχέση του Καναδά και της Ινδίας.
Το Νέο Δελχί κατηγορεί την Οτάβα πως κάνει τα στραβά μάτια όσον αφορά τη δραστηριότητα ριζοσπαστών εθνικιστών σιχ, οι οποίοι επιδιώκουν τη δημιουργία χωριστού κράτους στη βόρεια Ινδία.
Πηγή: ΑΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 16χρονη με πλαστή ταυτότητα σε μπαρ
- Θεσσαλονίκη: Σε 30χρονο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε μετά τη φωτιά σε Ι.Χ. στο Ωραιόκαστρο
- Πώς είναι να μεγαλώνεις στο πιο διάσημο εστιατόριο του Χόλιγουντ δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μπραντ Πιτ
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά
- Κουτλουάι: «Δεν κατάλαβα γιατί ο Όσμαν πήγε στον ΠΑΟΚ» (vid)
- Στο Κρεμλίνο η ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας – Στο επίκεντρο η Ουκρανία και η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
- Κούβα: Ιστιοφόρο ισπανικής ΜΚΟ έφτασε με ανθρωπιστική βοήθεια
- Μπορεί η AI να «εφεύρει» ένα σπάνιο πουλί;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442