Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις 15 Σεπτεμβρίου η ανακήρυξη συνδυασμών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις πληττόμενες περιοχές

Στις 15 Σεπτεμβρίου η ανακήρυξη συνδυασμών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις πληττόμενες περιοχές

Λόγω του καιρικού φαινομένου Daniel, που «κράτησε» κλειστά τα δικαστήρια στις πληττόμενες περιοχές παρατείνεται η ανακήρυξη των αυτοδιοικητικών συνδυασμών.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει ότι η ανακήρυξη των συνδυασμών υποψηφίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 αποκλειστικά στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Λάρισας, Σποράδων, Καρδίτσας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετατίθεται για την 15η Σεπτεμβρίου 2023, καθώς η λειτουργία των αρμόδιων δικαστηρίων έχει ανασταλεί έως και την 13η Σεπτεμβρίου 2023, λόγω της κακοκαιρίας «Daniel».

Η Πράξη νομοθετικού περιεχομένου αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Επείγουσες διατάξεις για την αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης και τη μετάθεση της ημερομηνίας ανακήρυξης συνδυασμών για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη για τη λήψη μέτρων οριζόντιας αναστολής της αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής και ακίνητης περιουσίας φυσικών και νομικών προσώπων, καθώς και νομικών οντοτήτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που επλήγη ιδιαιτέρως από την κακοκαιρία «Daniel», όπως επίσης για τη μετάθεση, στην ίδια Περιφέρεια, της ημερομηνίας ανακήρυξης των συνδυασμών ειδικά για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δόθηκε παράταση στη ανακήρυξη των δημοτικών συνδυασμών στις πλητττόμενες περιοχές

Άρθρο πρώτο

Αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης λόγω της κακοκαιρίας «Daniel»

1. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναστέλλεται από τη δημοσίευση της παρούσας έως και τη 10η Νοεμβρίου 2023, η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας φυσικών ή νομικών προσώπων, καθώς και νομικών οντοτήτων. Η αναστολή καταλαμβάνει, ιδίως, τη διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών, προσωπικών κρατήσεων, καθώς και κάθε διαδικασία που διενεργείται μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών (ΗΛ.ΣΥ.ΠΛΕΙΣ.) [e-auction]. Πράξεις των προηγούμενων εδαφίων, που έχουν διενεργηθεί κατά το χρονικό διάστημα από την 6η Σεπτεμβρίου 2023 έως και τη δημοσίευση της παρούσας, λογίζονται ως μη γενόμενες και επαναλαμβάνονται μετά την πάροδο της ως άνω προθεσμίας αναστολής.

2. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, κατά το χρονικό διάστημα από την 6η Σεπτεμβρίου 2023 έως και τη 10η Νοεμβρίου 2023, αναστέλλονται οι προθεσμίες άσκησης ενδίκων μέσων, βοηθημάτων και αντιρρήσεων που αφορούν σε εκκρεμείς διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης.

Πλημμύρες και καταστροφές στο νομό Καρδίτσας. Χωριό Παλαμάς. Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Άρθρο δεύτερο

Μετάθεση ημερομηνίας ανακήρυξης συνδυασμών για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023

Η ημερομηνία της παρ. 1 του άρθρου 17 και της παρ. 1 του άρθρου 53 του ν. 4804/2021 (Α’ 90) για την ανακήρυξη συνδυασμών, ειδικά για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 και αποκλειστικά για τα αρμόδια δικαστήρια που έχουν την έδρα τους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί για το χρονικό διάστημα από 8 έως και 13 Σεπτεμβρίου 2023, σύμφωνα με τις υπό στοιχεία 38991οικ./8.9.2023 (Β΄ 5382) και 38993οικ./9.9.2023 (Β΄ 5385) αποφάσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, μετατίθεται για τη 15η Σεπτεμβρίου 2023.

Άρθρο τρίτο

Έναρξη ισχύος
Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά την παρ. 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν άλλως ορίζεται στις επιμέρους διατάξεις της.

Απόφαση Παράτασης

Πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024