Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Oil One: «Όχι στα καζάνια, ναι στη ζωή» - Κινητοποίηση ανήμερα του αγιασμού των σχολείων στη Δραπετσώνα

Oil One: «Όχι στα καζάνια, ναι στη ζωή» – Κινητοποίηση ανήμερα του αγιασμού των σχολείων στη Δραπετσώνα

Κινητοποίηση για τη μετεγκατάσταση της Oil One οργανώθηκε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στη Δραπετσώνα, με το άνοιγμα των σχολείων.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κάτοικοι, εκπαιδευτικοί, φορείς και ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, απαιτώντας τη μετεγκατάσταση της Oil One. Νέα συγκέντρωση οργανώθηκε σήμερα 11 Σεπτεμβρίου με το άνοιγμα των σχολείων, με κεντρικό σύνθημα «Όχι στα καζάνια, ναι στη ζωή».

Νέα μεγάλη κινητοποίηση καλείται την Πέμπτη 14/9, στις 19:30 το απόγευμα με συγκέντρωση στο πρώην δημαρχείο της Δραπετσώνας και πορεία στην Oil One.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές που καταγγέλλουν ότι δεν μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρα των σχολείων λόγω της δυσοσμίας που έχει πνίξει την περιοχή,

Κάνουν λόγο για «αέρα δηλητήριο».

Οι μικροί μαθητές έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στην κινητοποίηση, κρατώντας μαύρες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα.

Δείτε βίντεο και εικόνες

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε έτσι»

Ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος δήλωσε στην κάμερα του in: «Είναι μια ακόμα προσπάθεια του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, η πόλη να πει το αυτονόητο. Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να ζούμε με αυτή την εγκατάσταση μέσα στα σπίτια μας δίπλα στις αυλές των σχολείων της πόλης. Είναι θέμα που αφορά την υγεία των παιδιών και των ανθρώπων συνολικά του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, αλλά και της ασφάλειάς τους. Είναι ξεκάθαρο».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «Κάποια στιγμή η κυβέρνηση, η οποιαδήποτε κυβέρνηση, να πάρει μια σαφή θέση με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει. Δεν γίνεται την περίοδο της πανδημίας να έπρεπε να αφήνουμε ανοιχτά τα παράθυρα των σχολείων μας για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την υγεία των παιδιών και στη συγκεκριμένη περιοχή να πρέπει να είναι ερμητικά κλειστά γιατί υπάρχει θέμα δυσοσμίας. Πρέπει να δοθεί μια απάντηση χθες».

«Πρέπει να πάρουν θέση»

Ο κ. Βρεττάκος είπε ακόμη ότι: « Ο πρωθυπουργός μας είχε τιμήσει την προηγούμενη χρονιά και είχε κάνει αγιασμό σε ένα από τα σχολεία που είμαστε υποχρεωμένοι να τα κλείνουμε κάποιες στιγμές που η δυσοσμία ξεπερνάει κάποια όρια. Εκεί ζήτησε να τον ενημερώσουμε, τον έχουμε ενημερώσει. Έχει στα χέρια του στοιχεία και μετρήσεις από τρία μεγάλα ερευνητικά ιδρύματα, τον Δημόκριτο, το Αριστοτέλειο και το Αστεροσκοπείο. Που λένε τι;

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων. Πρέπει να πάρουν θέση. Με τους ανθρώπους μιας πόλης που απαιτούν το αυτονόητο, να έχουν μια ποιότητα ζωής και να ζουν με ασφάλεια στον τόπο που έχουν επιλέξει ή με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που το μόνο τους κίνητρο, καλώς ή κακώς, είναι το κέρδος. Θέλουμε μια απάντηση άμεση. Εμείς θα συνεχίσουμε».

Ο χαιρετισμός του δημάρχου στη σημερινή συγκέντρωση

Ποιοι καλούν σε συμμετοχή στις 14 Σεπτεμβρίου

Στις 14 Σεπτεμβρίου οργανώνεται νέα μεγάλη κινητοποίηση στη Δραπετσώνα με τη συμμετοχή κατοίκων, φορέων και εργατικών σωματείων.

Οι πολίτες της Δραπετσώνας ζητούν να απομακρυνθούν τα «καζάνια του θανάτου»

Στην κινητοποίηση καλούν, ανάμεσα σε άλλους, οι: Ένωση Γονέων Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Συνδικάτο Μετάλλου Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Πειραιά, Πανελλήνια Ένωση Κατωτ. Πληρωμ/των Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΜΕΝ, ΠΕΜΑΓΕΝ, σωματεία συνταξιούχων της περιοχής, «Τερψηχώρος» – Πολιτιστικός Σύλλογος Δραπετσώνας, Εξωραϊστικός Σύλλογος Χαραυγής, Γυναικείος Σύλλογος «Η στοργή του παιδιού», Σωματείο Καθαριστών / Καθαριστριών Πειραιά κ.ά.

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024