Κακοκαιρία Daniel: Απεγκλωβισμοί με φορτωτές και αντλήσεις υδάτων στη Λάρισα – Πέφτει η στάθμη του Πηνειού
Σύμφωνα με τον δήμο, το νερό στη Λάρισα δεν έχει μολυνθεί, είναι ασφαλές για κατανάλωση.
Συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί και οι αντλήσεις υδάτων σε συνοικίες στην πόλη της Λάρισας μετά την υπερχείλιση του Πηνειού εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.
Ο Δήμος Λαρισαίων, σύμφωνα με στελέχη του, εκτιμά ότι οι απεγκλωβισμοί θα ολοκληρωθούν σήμερα, ωστόσο οι αντλήσεις υδάτων θα συνεχιστούν, καθώς πλημμυρισμένες παραμένουν Γιάννουλη, Νέα Σμύρνη και Άγιος Θωμάς.
Η κατάσταση δεν είναι ίδια σε όλα τα σημεία, ωστόσο παραμένει δύσκολη. Οι καταστροφές από τα ορμητικά νερά σε σπίτια, επιχειρήσεις και δρόμους είναι ανυπολόγιστες.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης θεωρεί ότι δεν θα υπάρξουν άλλα πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, που μίλησε στο larissanet.gr, η στάθμη του νερού του Πηνειού στο ύψος της ΔΕΥΑΛ μετριέται στο 8,10 – 8,20 μέτρα. «Σήμερα τελειώνουν οι απεγκλωβισμοί από περιοχές της Νέας Σμύρνης, του Αγίου Θωμά και τις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης. Στη συνέχεια ξεκινά η μεγάλη επιχείρηση αντλήσεων από πλημμυρισμένους δρόμους», είπε ο ίδιος.
Όπως τόνισε ο δήμαρχος, συνεχίζονται μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις (προσωπικό ασφαλείας για κλινικές, μεταφορές φαρμάκων και νερού σε Γιάννουλη, Φαλάνη, μεταφορές εγκύων κ.α.) μεταφορές με φορτωτές από τον δρόμο μπροστά από τις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης. «Δεν θα γενικευτεί για τους πολίτες αυτός ο τρόπος μεταφοράς», σημείωσε.
«Εξετάζονται τρόποι ώστε με τεχνικό έργο να σταματήσει η ροή πλημμυρικών νερών μέσα από τις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης», τόνισε ο ίδιος.
Για την ποιότητα του νερού ο δήμαρχος είπε ότι: «Απόλυτα ασφαλές το νερό στη Λάρισα. Γίνονται εξετάσεις για το νερό σε Φαλάνη και Δασοχώρι. Σε περίπτωση που απαιτηθεί θα μεταφερθούν ποσότητες με εμφιαλωμένο νερό».
Οι δηλώσεις του δημάρχου Λαρισαίων
Δείτε φωτογραφίες από τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού

Πηγή φωτογραφιών: larissanet.gr
- Πλήρης κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ: 2 γκολ και 18-0 τελικές (pic, vids)
- Παράνομο πορνό, χάπια στύσης, κίνδυνος απέλασης: Μπόνι Μπλου και 17 άνδρες συνελήφθησαν στο Μπαλί
- Παραμένουν τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο από την κακοκαιρία – Με λεωφορεία το Λειανοκλάδι – Λάρισα – Λειανοκλάδι
- Τα μπλόκα χωρίζουν τη Νέα Δημοκρατία στα δύο
- Διακοπές στη κόλαση: Γιατί επισκεπτόμαστε αξιοθέατα που έγιναν ακρότητες
- Αλεξανδρος Γρηγορόπουλος: Για πρώτη φορά περικυκλωμένο από ΜΑΤ το μνημείο στα Εξάρχεια
- Δεύτερο γκολ απ’ τον Ελ Κααμπί και 2-0 ο Ολυμπιακός (vids)
- Φανταστικό γκολ του Ελ Κααμπί με ανάποδο «ψαλίδι» (1-0, vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442