Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Κασσελάκης συσπειρώνει την πλευρά Αχτσιόγλου με αφορμή τον Δραγασάκη

Ο Κασσελάκης συσπειρώνει την πλευρά Αχτσιόγλου με αφορμή τον Δραγασάκη

Οι τέσσερις υποψήφιοι -Αχτσιόγλου, Παππάς, Τσακαλώτος και Τζουμάκας- έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους.

Μέχρι την ανακοίνωση της υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι αιχμές των τεσσάρων άλλων ήταν διακριτές αλλά δεν υπήρχε έντονη μεταξύ τους η αντιπαράθεση.

Καθώς οι διεργασίες κλιμακώνονταν, όλοι παρατηρούσαν παρ’ όλα αυτά πως ένα άτυπο μπρά ντε φερ άρχισε να εξελίσσεται πιο ζωηρό. Ένα μέρος της βάσης του κόμματος και κυρίως στο σύγχρονο πεδίο των κοινωνικών δικτύων, είχε αρχίσει τα αλληλομαχαιρώματα μα και πάλι μακριά από μια ασύμετρη αντιπαράθεση.

Η βαριά εκλογική ήττα εκ των πραγμάτων διαμόρφωνε όρους σκεπτικισμού σε όλους, όπως και προφανώς η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα που προσέδιδε και υπαρξιακή αγωνία για το όλο κόμμα. Το «πού πάμε;» ήταν έντονο σε όλους ως ερώτημα. Μαζί με την όχι αισιόδοξη απορία για την συμμετοχή. Και μετά ήλθε ο Κασσελάκης.

Η συζήτηση άνοιξε με άξονα την Μετά-Πολιτική. Μέρος του κόμματος, των στελεχών και της βάσης τάχθηκε με τον νέο υποψήφιο. Βολές εκτοξεύθηκαν για μεσσιανισμό ή για υποψηφιότητα του Instagram. Επιθέσεις όμως γίνανε και στον νέο υποψήφιο. Και οι τέσσερις- Αχτσιόγλου, Παππάς, Τσακαλώτος, Τζουμάκας- άνοιξαν πιο αιχμηρά τα χαρτιά τους.

Ένα μέρος της βάσης του κόμματος και κυρίως στο σύγχρονο πεδίο των κοινωνικών δικτύων, είχε αρχίσει τα αλληλομαχαιρώματα

Στο δε Διαρκές Συνέδριο, οι πλατφόρμες είχαν πια σαφή χαρακτηριστικά, η όλη διαδικασία απέκτησε ενδιαφέρον περισσότερο από πριν. Πολλοί έψαχναν τον Αλέξη Τσίπρα, πίσω απ’ τον Κασσελάκη. Άλλοι έψαχναν στο πρόσωπο του Κασσελάκη τον νέο Τσίπρα. Το βαθύ κόμμα αναδιπλώθηκε. Και οι παρεμβάσεις του νέου υποψηφίου διαίρεσαν εκ νέου την βάση – ξανά στα κοινωνικά δίκτυα.

Πάνω σε αυτόν τον καμβά, αλλά και σε εκείνον των υποστηρίξεων στους υποψηφίους ήλθε η παρέμβαση του Γιάννη Δραγασάκη και η στήριξή του στο πρόσωπο της Έφης Αχτσιόγλου.

Το γεγονός πως προχωρούσε σε μια σύντομη κριτική στους έτερους υποψηφίους και το γεγονός πως παρέβλεπε τον Κασσελάκη, πυροδότησε την οργή ενός μέρους της βάσης, με αποκορύφωμα την παρέμβαση του στιχουργού και δημοσιογράφου Νίκου Μωραϊτη (υποστηρικτή του Κασσελάκη) και την ευθεία επίθεση σε Δραγασάκη με στίχους του Νίκου Γκάτσου: «Μ’ ένα μάτι μ’ ένα δόντι με βαμμένα τα μαλλιά/σκαρφαλώσαν οι γερόντοι στης πατρίδας τα σκαλιά/καθώς παν για τα ογδόντα ίδιοι και παράλληλοι/το πολύ για καμιά τσόντα είναι πια κατάλληλοι» (Τα Γερόντια, δίσκος Το Κατά Μάρκον, 1991, μουσική: Ξαρχάκος).

Η όλη μομφή δεν έμεινε αναπάντηση και τώρα δεν οριοθετήθηκε στο fb. Με ένα κείμενο κατά της τοξικότητας και του ηλικιακού ρατσισμού απήντησαν 99 στελέχη της νεότερης συριζαικής γενιάς που πήραν το μέρος του Δραγασάκη. Εδώ συναντάμε ονόματα κατά βάσιν του ρεύματος των 6 συν 6 αλλά και όχι μόνον: Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Μιχάλης Καλογήρου, Δανάη Κολτσίδα, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Γιάννα Πεππέ, Κώστας Μπάρκας, Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

«Η χυδαιότητα, ο ηλικιακός ρατσισμός, ο σεξισμός, ο μισαναπηρισμός και κάθε άλλου είδους προσωπική επίθεση σε βάρος συντρόφων/ισσών, όπως και ευρύτερα, δεν έχουν καμία σχέση ούτε και με την πολιτική ανανέωση», αναφέρουν ανάμεσα σε άλλα. Είχε προηγηθεί το άρθρο των Κώστα Βλαχάκη και Σωτήρη Αλεξίου (νυν και τέως γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ) στην ίδια γραμμή.

Το ερώτημα είναι πώς θα κλιμακωθεί την προσεχή και τελευταία εβδομάδα πριν την κάλπη για την πρόεδρια του κόμματος η όλη μάχη. Θα συσπειρώσει το κόμμα γύρω από την Αχτσιόγλου ή θα προσθέσει δυναμική στον Κασσελάκη από όσους θεωρούν πως μόνον με εκείνον θα γίνει ή μπορέι να γίνει μια νέα αρχή; Θα δώσει πόντους στον πολιτικό Παππά, στον παραταξιακό Τζουμάκα ή στον ταυτοτικό Τσακαλώτο; Λίγες μέρες μένουν.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024