Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To in στον Παλαμά - Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων που έζησαν τον εφιάλτη της πλημμύρας

To in στον Παλαμά – Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων που έζησαν τον εφιάλτη της πλημμύρας

Το in έκανε οδοιπορικό στη γειτονιά του Παλαμά που βρέθηκε κάτω από 2 και 3 μέτρα νερού και λάσπης - Μας μίλησαν οι κάτοικοι που έζησαν εφιαλτικές στιγμές και προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες στο in από κατοίκους του Παλαμά που έζησαν τον εφιάλτη τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης (7/9) με τα ορμητικά νερά να πλημμυρίζουν τα σπίτια τους.

Το in βρέθηκε στη γειτονιά που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από την κακοκαιρία Daniel, με το νερό να φτάνει τα 2 ακόμα και τα 3 μέτρα.

Πολλά είναι τα σπίτια που έχουν καταρρεύσει

Η γειτονιά που πνίγηκε

Είναι η γειτονιά όπου έχασαν τη ζωή τους δύο ηλικιωμένες γυναίκες στον Παλαμά, πολλά πλίνθινα σπίτια κατέρρευσαν και δεκάδες κάτοικοι της περιοχής σώθηκαν την τελευταία στιγμή.

Η δυσοσμία ανακατεμένη με την έντονη οσμή πετρελαίου κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική ενώ την ίδια ώρα μέσα στα λασπόνερα διακρίνονται ψάρια.

Γρηγορίου Λαμπράκη, Νικ. Πλαστήρα, 25ης Μαρτίου, Σκρα, Καβράκου είναι λίγες από τις οδούς που βλέπει κανείς την καταστροφή που άφησε πίσω της η θεομηνία και όσους έχουν μείνει πίσω προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους.

Περπατήσαμε στους δρόμους όπου το νερό ακόμα και σήμερα φτάνει μέχρι το γόνατο.

Μια οικογένεια παραμένει στο σπίτι τους. «Μπήκε μέσα νερό αλλά μικρές οι ζημιές με αυτά που έπαθαν οι γείτονες» μας λένε.

«Μας ξύπνησε η γειτόνισσα που έβαλε τις φωνές – Πνιγόμαστε ανοίξτε μας»

Δείτε όσα μας διηγήθηκαν

«Σώθηκα την τελευταία στιγμή»

Ο κ. Αχιλλέας, πρώην δημοτικός σύμβουλος στον Παλαμά έχασε το σπίτι του αλλά έσωσε τη ζωή του. Μας περιγράφει τα όσα έζησε εκείνο το βράδυ και πώς σώθηκε ενώ το νερό είχε φτάσει μέχρι το στήθος του.

«Εδώ ήταν το κρεβάτι μου» μας δείχνει ο κ. Αχιλλέας

Μας δείχνει ένα σωρό από μπάζα. Εδώ κοιμόμουν, το άσπρο σίδερο είναι το κρεβάτι μου, μας λέει.

«Ήταν 4.10 ξύπνησα από τον θόρυβο της βροχής – Ήρθε ο ξάδερφός μου με το τρακτέρ και με πήρε – Μετά από λίγο το σπίτι κατέρρευσε»

«Δεν μας ειδοποίησαν»

Φτάσαμε και στο σπίτι της οικογένειας του Γιάννη Χατζή που συγκλόνισε με τα βίντεο και τις αναρτήσεις του στο facebook. Ήταν αυτός που κατέγραψε τον πατέρα γιατρό στο επάγγελμα να σώζει τα δύο μικρά παιδιά του με ένα στρώμα θαλάσσης με το νερό να φτάνει στον λαιμό του.

«Είχα στην πλάτη την 90χρονη μητέρα μου όταν με πήρε γείτονας να τον βοηθήσω – Ευτυχώς βγήκαν τα τρακτέρ και σώθηκε κόσμος»

Ο θείος του συγκλονίζει. Ξυπνήσαμε στις 2 τη νύχτα όταν τα νερά μπήκαν στο υπόγειο. Όλη νύχτα προσπαθούσαμε να σώσουμε την επιχείρηση του αδερφού μου και του γιου του Γιάννη. Δεν είχαμε κοιμηθεί όταν πλημμύρησαν τα πάντα. Ανεβήκαμε στον πάνω όροφο και σωθήκαμε μας λέει.


Δείτε το βίντεο του Γιάννη Χατζή που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Sports in

Δεν είναι η πρώτη φορά με τον Αλμέιδα… (vids, pic)

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν κλήθηκε σε απολογία για την επίθεση που έκανε στον άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ στην Τούμπα, όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δεν καλείται ο Αργεντινός από τον αθλητικό δικαστή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024