Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μέριλιν Μονρόε: Κατεδαφίζεται το σπίτι όπου βρέθηκε νεκρή

Μέριλιν Μονρόε: Κατεδαφίζεται το σπίτι όπου βρέθηκε νεκρή

Είναι το μέρος, στο οποίο βρέθηκε νεκρή η Μέριλιν Μονρόε, την 5η Αυγούστου του 1962.

Μόλις έξι μήνες η θρυλική Marilyn Monroe κατάφερε να ζήσει στο μοναδικό σπίτι που απέκτησε στην ζωή της, προτού την βρει ο τραγικός θάνατος το 1962. Αν και η λαμπερή σταρ έζησε σε 43 διαφορετικά σπίτια, η οικία στους λόφους του Χόλιγουντ, στο Λος Άντζελες, ήταν η μόνη που κατάφερε να αγοράσει. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την ιστορία, ο ψυχολόγος της την είχε συμβουλεύσει να βρει ένα μέρος να ριζώσει. Είχε δώσει μάλιστα 77.500 δολάρια για να την αποκτήσει!

Αυτή η ιστορική κατοικία αφού άλλαξε χέρια (για ένα άγνωστο ποσό που εκτιμάται ότι είναι περίπου 8,35 εκατομμύρια δολάρια) πρόκειται να μεταμορφωθεί. Σύμφωνα με τη New York Post, για τη μονώροφη έπαυλη που βρίσκεται στη διεύθυνση 12305 Fifth Helena Drive, έχει καταθέσει αίτηση για άδεια κατεδάφισης. Το Τμήμα Δόμησης και Ασφάλειας της πόλης έδωσε το πράσινο φως για τον «έλεγχο σχεδίου» στις 5 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας τα αρχικά στάδια της διαδικασίας κατεδάφισης αυτού του εμβληματικού, με μια τόσο τραγική ιστορία ακινήτου. Ωστόσο, η επίσημη άδεια κατεδάφισης δεν έχει ακόμη χορηγηθεί.

Εκκρεμεί ένα «τελευταίο πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατεδάφισης.

Η Mονρόε αγόρασε το ακίνητο τον Φεβρουάριο του 1962 αντί 77.500 δολαρίων. Έξι μήνες αργότερα, βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της.

Η μοίρα της έπαυλης

Αυτή η γραφική κατοικία του 1929 διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, τρία μπάνια και μια σειρά από πρωτότυπα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά. Το μεγάλο κτήμα περιλαμβάνει επίσης ένα καταπράσινο γκαζόν, μια λαμπερή πισίνα και έναν οπωρώνα εσπεριδοειδών που προσθέτει στη διαχρονική γοητεία του. Παρά την παρουσία αυθεντικών λεπτομερειών, η κουζίνα και τα μπάνια έχουν υποστεί σημαντικές ανακαινίσεις, καθιστώντας τα σχεδόν αγνώριστα από την εποχή της Μονρόε.

Το μοναδικό σπίτι που είχε ποτέ η Μέριλιν Μονρόε στο Λος Άντζελες.

Μετά το θάνατο της Μονρόε, το σπίτι γνώρισε ένα κύμα ενδιαφέροντος, με τουλάχιστον έξι ανταγωνιστικές προσφορές αγοράς να εμφανίζονται μέσα σε μία ημέρα. Ακολούθησε ένας έντονος πόλεμος προσφορών. Το 1963, η οικογένεια Nunez έγινε ο ιδιοκτήτης, αγοράζοντας σημαντικό μέρος του περιεχομένου του σπιτιού, το οποίο αργότερα δημοπρατήθηκε το 1997.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακίνητο άλλαξε χέρια το 2017 έναντι του ιλιγγιώδους ποσού των 7,25 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας τη ζητούμενη τιμή κατά 350.000 δολάρια. Οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις συγχώνευσαν τον ξενώνα με την κύρια δομή και έγιναν αρκετές αλλαγές – μεταξύ άλλων, μεταφέρθηκε η πόρτα του υπνοδωματίου της Μέριλιν Μονρόε και ανακαινίστηκαν το μπάνιο και η κουζίνα. Ένα συγκλονιστικό οικόσημο κοσμεί την μπροστινή πόρτα του ακινήτου, με την επιγραφή «Cursum Perficio», που μεταφράζεται στα λατινικά ως «Το ταξίδι μου τελειώνει εδώ».

Η νύχτα που πέθανε η Μέριλιν Μονρόε

Στις 5 Αυγούστου του 1962 η Μέριλιν Μονρόε βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της μέσα στην οικία της στο Λος Άντζελες. Όταν η αστυνομία έφτασε στο σπίτι της Μέριλιν, ανέκρινε την καμαριέρα και τον ψυχίατρο. Οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι στο κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι της υπήρχαν άδεια μπουκάλια από χάπια, όμως πουθενά κάποιο ποτήρι. Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε πως η αιτία του θανάτου ήταν τα χάπια. «Σε κάθε 100 κυβικά εκατοστά του αίματος της νεκρής υπήρχαν 4,5 χιλιοστόγραμμα υπνωτικού φαρμάκου. Αρκούν 2,5 για να προκαλέσουν τον θάνατον», έγραφε η ιατροδικαστική έκθεση. Από τότε οι θεωρίες συνωμοσίας μεγαλώνουν χρόνο με το χρόνο και ήδη έχουν ξεπεράσει τον μύθο της Μέριλιν! Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν υποστηρίξει πως δεν πήρε τα χάπια με την θέλησή της αλλά ουσιαστικά δολοφονήθηκε.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024