Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: Δωρεάν διέλευση στα διόδια Ρίου - Αντιρρίου και στη διασταύρωση Εγνατίας με Ιόνια Οδό

Κακοκαιρία Daniel: Δωρεάν διέλευση στα διόδια Ρίου – Αντιρρίου και στη διασταύρωση Εγνατίας με Ιόνια Οδό

Παραμένει κλειστή η ΠΑΘΕ λόγω αυξημένου όγκου υδάτων.

Δωρεάν και στα δύο ρεύματα θα είναι η διέλευση των οχημάτων από σήμερα έως τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 6 πμ, από τα διόδια στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και στην Εγνατία Οδό στο τμήμα μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της διασταύρωσης με την Ιονία Οδό, με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου.

Η απόφαση ελήφθη με σκοπό τον περιορισμό του κόστους μετακίνησης, λόγω της διακοπής κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ, μεταξύ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της κακοκαιρίας και με δεδομένη την επιπλέον επιβάρυνση, που θα προκύψει από την εναλλακτική αυτή διαδρομή.

Σημειώνεται ότι το κόστος για την ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. αναλαμβάνει το Δημόσιο, δυνάμει της Σύμβασης Παραχώρησης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί τυχόν παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου.

Τέλος, η παραχωρησιούχος εταιρεία οφείλει να διατηρεί αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων.

Παραμένει κλειστή η ΠΑΘΕ λόγω αυξημένου όγκου υδάτων

Σημειώνεται ότι η κεντρική οδική αρτηρία της χώρας, η εθνική οδός Αθήνας – Θεσσαλονίκης παραμένει κλειστή σε τμήματα της κεντρικής Ελλάδας εξαιτίας των υδάτων που έχουν συσσωρευτεί από την υπερχείλιση του Πηνειού.

Η Τροχαία έχει προχωρήσει στις απαραίτητες παρακάμψεις, προκειμένου οι οδηγοί που θέλουν να φτάσουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να μεταβούν μέσω Εγνατίας Οδού στον προορισμό τους.

Όπως ενημέρωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων, έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα:

• από την χ/θ 261+280 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας) έως την χ/θ 321+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Λάρισας), εξαιρουμένων αυτών με προορισμό έως και την πόλη της Λάρισας

• από την χ/θ 348+106 (A/K Νίκαιας) έως την χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας).

Μέσω Εγνατίας Οδού η κυκλοφορία των οχημάτων

Κλειστή η ΠΑΘΕ μετά την υπερχείλιση του Πηνειού

Στην Πιερία

Μετά από απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ρεύμα κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και συγκεκριμένα από το ύψος των διοδίων Μαλγάρων (Χ.Θ. 484+00), μέχρι τα όρια με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας (Χ.Θ. 471+481).

Εξαιρούνται τα οχήματα με τελικό προορισμό την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, καθώς και τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (ΕΚΑΒ, Π.Υ., κ.λπ.) και τα οχήματα οδικής βοήθειας.

Για τα οχήματα με προορισμό την Αθήνα, πραγματοποιούνται εκτροπές κυκλοφορίας από τον κόμβο Κλειδίου Ημαθίας και η κίνηση θα γίνεται μέσω της Εγνατίας Οδού.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, τα μέτρα θα συνεχιστούν μέχρι την εξομάλυνση των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024