Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: Νύχτα αγωνίας καθώς υπερχειλίζει ο Πηνειός - Στους δρόμους οι Λαρισαίοι

Κακοκαιρία Daniel: Νύχτα αγωνίας καθώς υπερχειλίζει ο Πηνειός – Στους δρόμους οι Λαρισαίοι

Η Λάρισα ζει νύχτα αγωνίας καθώς ο ποταμός Πηνειός έχει φουσκώσει επικίνδυνα λόγω των τεράστιων ποσοτήτων νερού που δέχεται, ενώ σε ορισμένα σημεία έχει ήδη υπερχειλίσει.

Αρχισε να υπερχειλίζει ο ποταμός Πηνειός όπως δείχνουν εικόνες από τη Λάρισα, η οποία ζει δραματικές στιγμές από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που προκαλεί η κακοκαιρία Daniel (στη φωτογραφία από το onlarissa.gr, επάνω, κάτοικοι της Λάρισας παρακολουθούν από γέφυρα την άνοδο της στάθμης στον Πηνειό).

Η ανησυχία στις παραποτάμιες περιοχές είναι έντονη καθώς σε πολλά ακόμη σημεία η στάθμη ανεβαίνει επικίνδυνα και γι’ αυτό τον λόγο πριν τις 23:00 χθες Πέμπτη εστάλησαν νέα μηνύματα του 112 σε περιοχές της θεσσαλικής πρωτεύουσας.

Εκκενώσεις περιοχών

Ο Πηνειός υπερχείλισε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι στη Γιάννουλη, λίγο έξω από τη Λάρισα (φωτογραφία onlarissa.gr)

Το τελευταίο έλαβαν οι κάτοικοι στις περιοχές Φαρκαδόνα από τους οποίους ζητείται να απομακρυνθούν λόγω κινδύνου υπερχείλισης του Πηνειού.

Ο δήμος επίσης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους κατοίκους που βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης να φύγουν ενώ ζητά από τους υπόλοιπους να βρίσκονται σ’ επιφυλακή.

Οπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης έχει ήδη αποφασιστεί η εκκένωση του Κουτσόχερου, της Μάνδρας και της Αμυγδαλέας, με τους κατοίκους τους να μεταβαίνουν στη Λάρισα.

Εχουν βγει από τα σπίτια τους

Η Λάρισα ζει νύχτα αγωνίας καθώς ο Πηνειός έχει φουσκώσει επικίνδυνα λόγω των τεράστιων ποσοτήτων νερού που δέχεται, με αποτέλεσμα να υπάρχει υψηλός κίνδυνος υπερχείλισης.

Πολλοί κάτοικοι έχουν βγει από τα σπίτια τους, κυρίως στις παραποτάμιες περιοχές, ενώ άλλοι βρίσκονται στις γέφυρες παρακολουθώντας την άνοδο της στάθμης του ποταμού.

Πλημμυρικά φαινόμενα

Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί περιορισμένης έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα σε εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης και του Αγίου Θωμά, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι πλέον η στάθμη του ποταμού βρίσκεται πάνω από το ύψος της τάφρου Χατζηχαλάρ, με αποτέλεσμα όμβρια ύδατα να επιστρέφουν μέσω των φρεατίων και να πλημμυρίζουν τους δρόμους.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και κατά μήκος της περιφερειακής οδού της Λάρισας, με την Τροχαία να προχωρά σε αποκλεισμό τμήματός της.

Ο Πηνειός δέχεται μεγάλους όγκους νερού εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων και σε ορισμένα σημεία έχει φουσκώσει επικίνδυνα (φωτογραφία onlarissa.gr)

Στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή, παρουσία του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα, καθώς και τα σενάρια για τη δύσκολη νύχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν των αντιπλημμυρικών ζωνών, διαφαίνεται συγκρατημένα στον ορίζοντα αισιοδοξία για την έκβαση της κατάστασης, ενώ προς την κατεύθυνση αυτή, γίνονται αυτή την ώρα και νέες παρεμβάσεις όπου κρίνεται απαραίτητο.

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024