Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δεν φταίει για όλα το κρασί…

Δεν φταίει για όλα το κρασί…

Το αλκοόλ σας κάνει να βλέπετε τους άλλους πιο όμορφους; Τι λέει η τελευταία έρευνα;

Είναι μια δικαιολογία πιο παλιά κι από το… κρασί, αλλά έχει κάτι το αληθινό; Όντως το αλκοόλ μας κάνει να βλέπουμε τους άλλους πιο όμορφους;

Μια νέα έρευνα έδειξε τι συμβαίνει στην πραγματικότητα με τους ανθρώπους όταν πίνουν…

Για όλα φταίει το αλκοόλ.

Το… εύκολο θύμα μετά από ένα περίεργο βράδι. Οι περισσότεροι μετανιώνουν την επόμενη μέρα, ισχυριζόμενοι ότι ήταν τα φώτα στο δωμάτιο ήταν κλειστά.

Καταστάσεις που μας έκαναν να δούμε ομορφιά εκεί που δεν υπήρχε.

Ότι κι αν μας έχει συμβεί, μια νέα έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση αλκοόλ κάνει πιο πιθανό να προσεγγίσουμε άτομα που θεωρούσαμε προηγουμένως ελκυστικά.

Η γενική άποψη είναι ότι οι επιπτώσεις του αλκοόλ μας κάνουν λιγότερο επιλεκτικούς όταν ψάχνουμε για πιθανά… θηράματα, η αλήθεια είναι ότι αυτό το φαινόμενο δεν είχε μελετηθεί συστηματικά μέχρι τώρα. Σε προηγούμενη έρευνα, οι συμμετέχοντες απλώς βαθμολόγησαν την ελκυστικότητα των άλλων όταν ήταν νηφάλιοι και μεθυσμένοι, με βάση φωτογραφίες.

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Studies and Alcohol, πρόσθεσε ένα πολύ πιο ρεαλιστικό στοιχείο: η δυνατότητα συνάντησης με τα άτομα που επρόκειτο να προκριθούν με βάση την ελκυστικότητά τους. Για να το κάνει αυτό, η κύρια ερευνήτρια (η Molly A. Bowdring, από το Στάνφορντ) πήρε στο εργαστήριο 18 ζευγάρια φίλων (όλοι άντρες) στα 20 τους, οι οποίοι έπρεπε να αξιολογήσουν την ελκυστικότητα ορισμένων ανθρώπων που έβλεπαν σε φωτογραφίες και βίντεο.

Τους είπαν επίσης ότι μπορεί να είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με οποιοδήποτε από αυτά τα άτομα σε ένα μελλοντικό πείραμα και αφού τα βαθμολόγησαν, έπρεπε να επιλέξουν αυτούς με τους οποίους προτιμούσαν να αλληλεπιδράσουν. Έπρεπε να μπουν στο εργαστήριο δύο φορές: την πρώτη φορά που τους χορηγήθηκε αλκοόλ μέχρι να έχουν συγκέντρωση αίματος 0,08%, που είναι το νόμιμο όριο οδήγησης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τη δεύτερη φορά δεν τους δόθηκε αλκοόλ. Μετά από δοκιμή, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε καμία επίδραση στο πώς έβλεπαν τους άλλους. Τελικά, το συμπέρασμα ήταν ότι το αλκοόλ δεν αλλάζει την αντίληψη, αλλά μάλλον ενισχύει την αυτοπεποίθηση.

Αν και το ποτό βοήθησε να κάνει τους άνδρες πιο πιθανό να θέλουν να αλληλεπιδράσουν με άλλα άτομα που θεωρούσαν ελκυστικά. Εν ολίγοις, το συμπέρασμα ήταν ότι το αλκοόλ δεν αλλάζει την αντίληψη, αλλά μάλλον βελτιώνει την εμπιστοσύνη στις αλληλεπιδράσεις, δίνοντας στους άνδρες κουράγιο σε… υγρή μορφή να προσεγγίσουν τα άτομα που τους φαίνονται πιο ελκυστικά.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι οι δικαιολογίες δεν ισχύουν πλέον. Αν συνδέθηκες με κάποιον ένα βράδυ και αργότερα το μετάνιωσες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έβρισκες αυτό το άτομο ελκυστικό ακόμα και πριν μεθύσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι θάρρος.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024